Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Брутално искрена исповест Милана Борјана

Маракана је доживела што никада није. Не само да су црвено-бели поражени на свом терену, у својој кући у оквиру 5. кола групне фазе Лиге шампиона од минхенског Бајерна, већ су их Баварци понизили у свим сегментима фудбалске игре. Свакако никоме није било лако да посматра потпуну инфериорност наших фудбалера, али са друге стране морамо бити свесни да се Црвена звезда и Бајерн једноставно на такмиче у истом спорту. Једини у црвено-белој опреми који је на терену заслужио прелазну оцену свакако је Милан Борјан који је и поред шест примљених погодака, барем још толико спасао и тиме спречио вероватно и катаклизмичне размере.

Након сусрета наш голман није штедео ни себе, ни саиграче, али и све остале у клубу:

– „Треба да се погледамо у очи и да будемо реални. Примили смо много голова, јако слабо играмо. Не урадимо на терену оно што стручни штаб од нас тражи. Из грешака примамо голове. Сваку утакмицу завршимо са по четири-пет голова. Мени је због тога много тешко. Не могу да причам за друге. Сматрам да овај народ који долази на трибине не заслужује овакве резултате. Шта да се ради, живот иде даље“ – започео је Борјан.

Голман Звезде сматра да овој Звезди недостаје више играча попут Вујадина Савића, Славољуба Срнића, Филипа Стојковића, Немање Милића, Александра Пешића, Михаила Ристића…

– „У прве две године је било доста играча који су играли за Звезду срцем. Нису играли за паре. Када играш за клуб срцем, много више доприносиш и даш, много већу жељу имаш. Има сада доста играча који не знају шта је Црвена звезда. Да тако кажем. Све је то фудбал. Да кажем опет, треба да будемо реални и да се погледамо у очи. Играчи Бајерна су стварно ванземаљци, свака три-четири дана играју врхунске утакмице. Код нас има много играча које ухвати страх када играју против оволико публике, против оваквих играча. Све је то живот, све је то једна лекција. Морамо да научимо из овога и да против Олимпијакоса направимо резултат, како би и на пролеће играли у Европи.“

Борјан прижељкује један озбиљан састанак, да играчи међу собом поразговарају искрено и без устезања.

– „На оваквим утакмицама треба да уживаш, да играш за грб. Овакви мечеви се не играју за паре, него за клуб, за ове људе на трибинама. Много је тешко. Морамо доста тога да анализирамо, да се погледамо у очи и да кажемо једни другима шта мислимо, у свлачионици и ван свлачионице. Морамо што пре да се вратимо на стазе успеха. Звезда ово не заслужује, ја се први извињавам свим навијачима због овако убедљивих пораза. Надам се да ће бити боље, даћемо све од себе да у Грчкој обезбедимо пролаз у Лигу Европе. Пробаћемо тако да вратимо осмехе и веру људи у нас“ – поручио је Борјан.

(фото: maxbetsport.rs)

Повезане вести

5 comments

Petak trinaesti нов 27, 2019 at 16:51

Boki brate tebi svaka čast spasio si nas još većeg poniženja

Reply
Србин са Космета нов 27, 2019 at 13:07

Не треба Ти да се извињаваш!
Довели смо децу са Космета и присуствовали катастрофи и бламажи.Јутрос у 6 смо се вратили кућама са осећајем понижених,изневерених навијача.Сви остали на челу са Милојем треба да оду и да кренемо са неколицином из Графичара,подмлатка да направимо здрав темељ будуће,јаке,европске Звезде!

Reply
josif нов 27, 2019 at 12:51

Na polusezoni da Miloje spakuje kofere,neka u kinu prodaje struku.Na transfer listu staviti:La Paru,Garsiju,Kanjasa i Tomanea i da zbog promasenih pojacanja odgovornost ponesu Mrkelai Terzic.Dase dovede desni bek,centralni vezni i jedno krilo,uz naravno Boska Djurovskog za trenera.pozz

Reply
mitar нов 27, 2019 at 17:25

sve sto si napisao je ok ali gde nadje Boska Djurovskog mislim da on nije trener za velika dela ,

Reply
ivan niksic нов 27, 2019 at 10:13

Jedna lasta ne cini proljece, a ni jedan Borjan, ma koliko dobar, cak stavise Najbolji, ne cini Zvezdu. Realno gledano, vec godinama je najbolji Zvezdin igrac, ali sta reci onda kad je golman najbolji igrac tima, pogotovu tima kao sto je Crvena Zvezda? Sama ta cinjenica sve govori o ostatku tima, nazalost! P.S. Garsija placen 1.800,00, La Para 1.200,00, Ivanic 1.300,00, a najboljeg igraca i vrhunskog golmana navodno prodaju za 2.000,00 do 2.200,00 miliona evra, gdje je tu i finansijska i bilo kakva druga logika?

Reply

Leave a Comment