Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Бајерн Минхен

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час на стадиону „Рајко Митић“ дочекују екипу Бајерна из Минхена у оквиру петог кола групне фазе Лиге шампиона.

Изабранике Владана Милојевића очекује други меч са најквалитетнијим тимом у групи Б, минхенским Бајерном, који је у српској престоници први пут од 2007. године и узбудљивог меча на стадиону „Рајко Митић“ у другом по квалитету такмичењу на Старом континенту.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против шампиона Немачке, Бајерна из Минхена, шест пута у прошлости смо војевали битке на фудбалском терену. Свим звездашима је у срцу утакмица у Београду која важи за једну од најузбудљивјих окршаја на Маракани. Синиша Михајловић је из слободног ударца довео у предност црвено-беле од 1:0, да би Баварци преокренули резултат на 1:2. Међутим, у последњем минуту меча наш тим је аутоголом Аумана дошао до резултата 2:2 и тиме се пласирао у финале најелитнијег европског такмичења. Први меч у Минхену завршен је победом нашег тима од 2:1 у којем су стрелци били Панчев и Савићевић.

У сезони 1979/80 по први пут у исторји смо одмерили снаге са Бајерном у оквиру осмине финала Купа УЕФА. Црвена звезда је поражена у првој утакмици у Минхену резултатом 2:0 тако да је победа у Београду од 3:2 коју су изборили Савић, Петровић и Репчић била недовољна да наш тим прође у следећу фазу такмичења. Снаге смо одмерили са Бајерном био је меч у Купу УЕФА 2007. године када смо доживели пораз у Београду од 3:2 у којем су голове за наш тим постигли Огњен Короман и Ненад Милијаш.

Последњи дуел одиграли смо у првом колу овосезонске Лиге шампиона, када је немачки шампион славио головима Комана, Левандовског и Милера.

ПРЕНОСИ УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БАЈЕРН

Окршај немачког представника и Црвене звезде биће емитован на две телевизије. Пренос утакмице можете испратити на првом каналу Радио Телевизије Србије и на каналу Аренаспорт 1 од 21 сат.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази на првом месту Суперлиге Србије са 43 освојена бода. У претходних пет утакмица у националном шампионату забележили смо четири победе и један реми. Екипа Бајерна се налази на трећем месту Бундеслиге са 24 освојена бода на 12 одиграних утакмица. У претходних пет утакмица у првенству Баварци су забележили четири победе и један пораз.

МИЛОЈЕВА РЕЧ

Очекивања пред меч са Бајерном изнео је шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић.

Претпоследња утакмица у групној фази Лиге шампиона, а у госте нам долази велики клуб и једна од најбољих екипа у Европи и свету. Очекује нас спектакл, много нам значи да угостимо реномираног противника као што је Бајерн. Даћемо све од себе да пружимо добру партију. Веома сам поносан на све ово, за три године које играмо европска такмичења, видели смо велике светске асове, попут Нојера, Сона, Левандовског… Многи су први пут дошли у Београд како би видели како је то играти на нашем стадиону. Поновићу играчима оно што им увек говорим – дајте све од себе, а ја преузимам одговорност. Не плашимо се никог и једва чекамо утакмицу – истакао је Владан Милојевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Бајерна састављена је од првокласних играча. Од голмана до нападача сваки играч у редовима немачког тима има завидан квалитет. Од Мануела Нојера, преко Алабе, Горецке, Кутиња до Роберта Левандовског, Сержа Гнабрија и Кингсли Комана, тим Бајерна из Минхена представља феноменалан колектив који важи за један од најбољих европских екипа.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча биће Бјорн Кујперс. Холандски арбитар важи за једног од најпознатијих и најбољих фудбалских судија. Делио је правду и у финалу Лиге шампиона 2014. године, када је у „Мадрилењу“ Реал савладао Атлетико са 4:1. На прошлогодишњем Мундијалу у Русији, био је од набољих судија и делио је правду на неким од најбитних мечева. У сутрашњем окршају помагаће му Сандер ван Рекел и Ервин Зеинстра.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ ЛИГЕ ШАМПИОНА

Уторак 26. новембар:

Галатасарај – Клуб Бриж 18:55;

Локомотива Москва – Бајер Леверкузен 18:55;

Аталанта – Динамо Загреб 21:00;

Јувентус – Атлетико Мадрид 21:00;

Манчестер Сити – Шахтјор 21:00;

Реал Мадрид – ПСЖ 21:00;

Тотенхем – Олимпијакос 21:00.

Среда 27. новембар:

Валенсија – Челси 18:55:

Зенит – Лион 18:55;

Барселона – Борусија 21:00;

Генк – Салзубрг 21:00;

Лил – Ајакс 21:00;

Ливерпул – Наполи 21:00;

Лајпциг – Бенфика 21:00;

Славиа Праг – Интер 21:00.

The post У сусрет противнику – Бајерн Минхен appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment