Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Дегенек: „Да се у среду пробудимо насмејани и поносни“

Командант Звездине одбране и репрезентативац Аустралије Милош Дегенек изнео је очекивања пред утакмицу петог кола групне фазе Лиге шампиона против Бајерна, која се игра у уторак од 21 час.

Волели би да када изађемо из тунела видимо пун стадион. Сви они који воле Звезду треба да дођу сутра и да нам дају пуну подршку. Играмо против једне од најбољих екипа у Европи. Поред Ливерпула и Манчестер Ситија, мислим да је Бајерн један од најквалитетнијих тимова на старом континенту. Биће тешко, али сигуран сам да ћемо показати право лице. Верујем да ће бити другачија утакмица него у Немачкој. Сигурно смо мотивисанији од противника и верујем да можемо о успеха – нагласио је Дегенек.

Дефанзивац екипе Владана Милојевића подсећа да екипа мора бити на високом психолошком нивоу и да је постизање првог гола најбоља прекретница за даљи ток утакмице.

Много значи када на овом нивоу први постигнеш погодак. На психолошком плану када се на полувреме оде са предношћу од 1:0, то олакшава посао у другом делу игре. Притисак је много мањи, али је и одговорност много већа. Игра се до последњег минута и треба дати максимум. У супротном кад примиш гол мораш да јуриш резултат и то крене мало тежим током. Против Тотенхема се управо то десило. Ми смо професионалци и морамо бити спремни на обе ситуације – истакао је Дегенек.

Аустралијски репрезентативац се у каријери сусрео са многим нападачима, а у уторак ће поново на мегдан са Левандовским.

У првој утакмици смо добро стајали, паририали смо им одлично дефанзивно. Десио се тај пад концентрације код трећег гола. Чували смо добро и Левандовског и Комана, Перишића, као и касније Гнабрија. Не мислим само на дефанзивце, већ и на везни ред и напад, јер када се цео колектив брани добро тешко се примају голови. Не треба нам посебна припрема за чување Левандовског који је по мени један од најбољих нападача у Европи. Само у глави треба схватити против кога играмо и да треба да покажемо шта знамо и умемо. Верујем да ће награда доћи. Пре свега бих волео да обрадујемо навијаче и да се у среду пробудимо насмејани и срећни због чињенице да смо обезбедили европско пролеће – закључио је Милош Дегенек.

The post Дегенек: Да се у среду пробудимо насмејани и поносни appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment