Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Звезда ће још дуго играти Лигу шампиона

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић у разговору за Звезда ТВ истакао је задовљство што предводи наш тим у Лиги шампиона, као и да не би мењао искуство играња у најелитније такмичењу ни за шта на свету.

Драго ми је да се Звезда налази међу 32 најбоље екипе у Европи. Ниједна од тих екипа није прошла оно што је Звезда прошла. Битно ми је да ми видимо где смо и да тежимо ка томе да будемо ту где смо сада – у самом крему европског фудбала. Звезда је велики клуб и то сигурно заслужује. Јасно је као дан да су овде екипе које имају велике буџете, тимове скаута и ми то не можемо да испратимо, али ми смо толико поносан народ да ако неко мисли да ракетом може ићи на Месец, ми Срби мислимо да можемо бициклом – истакао је Милојевић.

Звезда је тренутно трећа на табели групе Б са три бода, освојена против Олимпијакоса. Неуспеси против Бајерна и Тотенхема су архивирани, а наш стратег верује да у успех свог тима.

– Нису пријатни ови порази, али драго ми је да играчи могу да се сусретну са свим тим што носи Лига шампиона. Ако не размишљате тако, онда и не треба да будете ту, него стагнирате. Ми ћемо да урадимо све што је до нас и против Бајерна и против Олимпијакоса. Пробаћемо да узмемо што више бодова. Ако и не успемо, све ово је само још један корак. Убеђен сам да ћемо опет ући у Лигу шампиона и пробати да направимо још више. Верујем да се све ово није десило случајно, већ да Звезда заслужује да буде у Лиги шампиона. Нисам сигуран колико су људи свесни свега тога. Не бих мењао ово искуство ни за шта на свету. Мени значи јако много.

Тренер који иза себе има више од 100 победа на клупи Црвене звезде подсећа да увек може боље, као и да успеси које његов тим постиже оставља навијачима да уживају у њима.

– У фудбалу не постоји оно што је јуче било, тек када прођу године постанете свесни онога што се дешавало. Док радите, увек је најбитнија прва следећа утакмица. Не волим баш нешто много то да гледам. Волео бих да то остане тамо где је било. Желим да се навијачи сећају тих емоција, али ја немам времена. Црвена звезда је машина која мора увек да иде унапред. Зато бих ја то што је било оставио као лепе тренутке једне генерације, а ми треба да радимо и пробамо да направимо још више.

Шеф струке нашег тима нагласио је да увек даје свој максимум, као и да свакодневним радом, без одмора, покушава да подигне квалитет тима на што већи ниво.

Док сам био играч увек сам мислио да је лако тренеру, јер не мора да трчи, али није баш тако. Живим за фудбал, волим ово што радим, предан сам и много дајем себе. За ове три године не знам шта је одмор, јер и када имам неко слободно време увек се враћам на то да ли нешто треба да исправим, да ли нешто нисам урадио како треба. Велика је одговорност бити тренер Црвене звезде и волео бих да увек када се осврнем на то могу да кажем да сам дао свој максимум. Не жалим се, јер су последице свега тога добри резултати које је колектив нашег тима постигао – закључио је Милојевић.

The post Милојевић: Звезда ће још дуго играти Лигу шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment