Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Јована Стојановић на штанду ФСС-а током Сајма спорта

Сајам спорта, који традиционално организују Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије и Бео Експо, ове године одржава се осми пут и траје од 22. до 24. новембра у хали 1, Београдског сајма. Као и сваке године запажено учешће има и Фудбалски савез Србије. Другог дана гости штанда ФСС-а били су деца са Дауновим синдромом из КМФ Мунгоси, Јована Стојановић, играчица ЖФК Црвена звезда и репрезентативка Србије и Филип Стевановић играч Партизана и млади репрезентативац Србије.

Јована Стојановић и Филип Стевановић

У години када наша кровна фудбалска организација слави 100 година постојања, запажену улогу на штанду имала је црвено-бела „Вучица“ Јована Стојановић. Није јој било тешко да са осмехом дочека сваког ко је пришао штанду, поделила је гомилу аутограма и сликала се са симпатизерима и фановима који су у дугачком реду стрпљиво чекали свој ред не би ли стигли до чланице ЖФК Црвена звезда, али и репрезентативке Србије како у фудбалу, тако и у футсалу.












Јована је дала укупно четири интервјуа, а затим урадила и оно што најбоље зна. Одиграла је два меча са пиониркама ЖФК Рад.



С`обзиром да је целикупном догађају присуствовао и Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић, а уз присуство члана нашег највећег ривала Филипа Стевановића, Министар је предложио да се одигра „вечити дерби“ Сајма спорта. Он као велики Партизановац обећао је да ће о исходу овог дербија известити и Председника Републике Србије за кога се зна да је велики присталица црвено-белих боја. Велики број малишана који су били присутни подељени су у две екипе. Наравно, Јованина екипа је чинила Црвену звезду, док је Филип предводио мале навијаче црно-белих. Први „вечити дерби“ припао је екипи коју је предводила Јована Стојановић.







Одлучено је да се одигра још једна утакмица.
Ту је дошло и до сипматичне сцене када мали Ђорђе, иначе Партизановац, уз сузе није желео да наступи у екипи у којој игра његов фудбалски идол, већ је по сваку цену желео у табор црвено-белих, а разлог за тако нешто је била његова констатација да „Јована боље шева и неће да игра у екипи која ће поново изгубити.“

И поново је „Црвена звезда“ славила…

Након свега Министар Удовичић није имао друге, пружио је руку и уз дубоки наклон честитао Јовани Стојановић на више него заслуженим тријумфима уз поновно обећање да ће информисати и Председника државе о исходина данашњих дерби мечева.

Министар Удовичић честита Јовани на победи

Наш портал се захваљује у име Црвене звезде на посебној части која је припала нашем спортском колективу да га на овако значајном јубилеју у манифестацији представља Јована Стојановић која је једина фудбалерка у Србији која у исто време наступа и за фудбалску репрезентацију Србије и футсал репрезентацију Србије, а сутрашњом утакмицом у црвено-белом дресу постаје апсолутна рекордерка по броју одиграних утакмица у ЖФК Црвена звезда. Уз све то недавно је постала дипломирани економиста и једини студент у историји свог факултета који је четворогодишње студије завршила са просеком 10,0.

За крај треба истаћи да су велику подршку Јовани Стојановић овом приликом пружили клупска саиграчица и репрезентативка Јужноафричке Републике Ређина Моголола, члан Клуба дизача тегова Црвена звезда Владимир Јовић, као и популарни глумац и велики Звездаш Милан Калинић.
Јована Стојановић и Ређина Моголола

Јована Стојановић и Владимир Јовић

Јована Стојановић и Милан Калинић

Повезане вести

Leave a Comment