Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Чика Дача“ очекује црвено-беле „Вучице“

Завеса на јесењи део шампионата Супер лиге Србије у фудбалу за жене спушта се у недељу 24. новембра. Наше девојке у свом 11. сусрету овогодишњег шампионата гостују у Крагујевцу где ће на стадиону „Чика Дача“ одмерити снаге са домаћом екипом Раничког 1923.

Две екипе састале су се у Београду пре нешто више од два месеца. Био је то дуел у којем су црвено-беле опрхване лошим резултатима у дуелима са Спартаком на домаћем терену, али и Машинцем у Нишу, као и турбулентном ситуацијом која је владала унутар клуба, одиграле један у најмању руку негледљив меч који је решен већ у седмом минуту поготком Александре Савановић. Била је то једна од прилично бледих партија наше екипе и поред чињенице да је остварен тријумф, али је целокупан сусрет одигран без воље, жеље, борбености,…, без идеје, али је био и коначни показатељ да су у клубу неопходне промене јер је тадашња ситуације била неиздржива.

Данас, два месеца касније актуелна ситуација је много боља. Екипа делује много боље, борбеније и поред чињенице да је претрпљен минимални пораз у Суботици, али је зато дерби сусрет у претходном колу против нишког Машинца доказао да ова екипа може и мора само када се озбиљно поради превасходно на психичком плану и када се унесе победнички дух.

Истовремено, и Крагујевчанке се налазе у серији од два позитивна резултата. У сусрету 9. кола националног шампионата ремизирале су код куће са земунском Слогом 0:0, а у претходном дуелу убедљиво су славиле против екипе Пожаревца резултатом 4:0 и тиме не само да су изашле из опасне зоне суперлигашке табеле, већ су стигле до коте „пет“, али ипак и даље не могу да рачунају на пласман у доигравање за шампионску титулу које ће бити на програму на пролеће 2020. године. Треба напоменути и да су две најефикасније играчице крагујевачке екипе Стефана Битевић и Сара Милосављевић које су се по три пута уписивале у листу стрелаца, а њих две су постигле половину укупног броја погодака екипе Радничком 1923.

ЖФК Црвена звезда и ЖФК Раднички 1923 Крагујевац у својој историји одиграле су укупно четири сусрета. Сва четири меча припала су црвено-белим „Вучицама“. И укупан гол коефицијент убедљиво је на страни наших девојака и износи 15:2. Најубедљивија победа остварена је током претходног шампионата када су управо на „Чика Дачи“ наше фудбалерке славиле резултатом 8:0. Меч је одигран 14. новембра претходне године, а голове за нашу екипу постигле су Анђела Крстић (2), Јована Стојановић (2), док су се по једном у листу стрелаца уписивале Тамара Марковић, Павлинка Николовска, Катарина Ђорђевић и Санда Малешевић.

Екипа тренера Славише Чуле у предстојећи сусрет свакако улази као апсолутни фаворит и тешко је поверовати да меч може имати другачији исход од сигурне победе нашег тима. Ипак, треба бити и обазрив пошто је евидентно да форма Крагујевчанки иде узлазном линијом и сигурно ће бити силно мотивисане да на зимску паузу оду са још једним „скалпом“ великана српског женског фудбала.

Позивамо све Звездаше из Шумадије, а Шумадија је пребогата онима којима су црвено-беле боје на срцу, да недељно послеподне проведу на „Чика Дачи“ и подрже „Вучице“ како би лакше стигле до новог првенственог тријумфа који би им обезбедио другу позицију пред првенствену паузу.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 11. коло:
ЖФК Раднички 1923 – ЖФК Црвена звезда
Стадион: „Чика Дача“, Крагујевац
Датум: Недеља, 24. новембар
Почетак: 13 часова

Повезане вести

Leave a Comment