Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Раднички Ниш

Црвена звезда у оквиру 17. кола гостује екипи Радничког из Ниша од 16 часова у суботу 23. новембра. До сада смо са Нишлијама одиграли 113 утакмица и забележили 74 победе.

Изабраници Владана Милојевића после успешног проласка у четвртфинале Купа Србије тријумфом над екипом Мачве (1:0) настављају поход ка шампионској титули и траже почетак новог, победничког низа. У 17. колу Суперлиге састајемо се са екипом Радничког у Нишу и то је права прилика да наши фудбалери победом направе лепу увертиру пред меч Лиге шампиона против Бајерна, који их очекује у уторак 26. новембра.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада смо одиграли 113 утакмица против Радничког из Ниша. Тријумфовали смо 74 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је 17 пута Раднички излазио као победник уз укупну гол разлику од 233:85 у корист нашег тима. Први меч смо одиграли 18. новембра 1951. године када је Црвена звезда савладала „Мераклије“ резултатом 2:0. Последњи дуел одигран 27. јула ове сезоне, између београдских црвено-белих и Нишлија завршио се победом тима Владана Милојевића резултатом 2:0, а голове за наш тим постигли су Милан Павков и Ел Фарду Бен.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ РАДНИЧКИ НИШ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Директан пренос утакмице против Нишлија можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 16 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази у завидној резултатској форми. У националном шампионату црвено-бели су први на табели са 40 бодова, седам више од другопласиране Војводине. Екипа из Ниша се налази на седмом месту Суперлиге Србије са 25 освојених поена. У претходних пет утакмица Звезда је забележила четири победе и један реми, док је Раднички уписао три победе и два пораза.

МИЛОЈЕВА РЕЧ

Шеф стручног штаба Владан Милојевић истакао је да наше фудбалере очекује тежак дуел са Нишлијама, који су добра и организована екипа.

Свака утакмица у Нишу је дерби. Раднички је сјајна екипа која претендује на висок пласман и имају за циљ излазак у Европу. Одлични су били прошле године, на почетку ове сезоне су имали проблеме, али су се поправили. Тешко је гостовати Радничком, имају сјајну публику и увек велику подршку са трибина. Њихов шеф стручног штаба Косановић ради сјајан посао, искусан је тренер и уме да припреми екипу на прави начин. Сигуран сам да ће играти чврсто и агресивно, као и да ће бити занимљива утакмица. Што се нас тиче, сви играчи су се вратили из репрезентација, тако да ћемо после данашњег тренинга видети ко је расположив за сутра. Очекујем добру и занимљиву утакмицу, а утисак је да морамо да будемо много бољи него против Мачве – нагласио је Милојевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Раднички из Ниша у својим редовима има један од најефикаснијих тандема Суперлиге Михајловић-Хаскић. Нападачки дуо Нишлија постигао је укупно 15 голова што сигурно представља главну опасност по наш гол. Стефан Михајловић је прошао Омладинску школу Црвене звезде, а у редовима Радничког налазе се и два играча на позајмици из нашег клуба – Ерик Јирка и Дејан Мелег.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча је Новак Симовић. До сада нам је арбитар из Ловћенца судио два пута ове сезоне. Први пут је то било у првенственом дуелу против Спартака у Суботици, а други у Купу Србије против Трепче. Оба дуела су завршена победом Црвене звезде. У сутрашњем дуелу помагаће му Горан Станојевић и Мирољуб Петковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ 17. КОЛА

Петак 22. новембар:

Партизан – Јавор 16 часова.

Субота 23. новембар:

Чукарички – Рад 16 часова;

Младост – ТСЦ 16 часова;

Вождовац – Пролетер 16 часова;

Војводина – Напредак 18 часова.

Недеља 24. новембар:

Инђија – Мачва 13 часова;

Спартак – Радник 16 часова.

The post У сусрет противнику – Раднички Ниш appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment