Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Три вечита дербија за викенд

Црвено-беле таленте током викенда очекују вечити дербији у три најстарије јуниорске селекције. Ђорђевић, Неђић и Вучић, стратези који са клупе предводе омладинце, кадете и млађе кадете, сагласни су у томе да верују у играче које тренирају.

Јуниори нашег клуба су први на табели у оквиру Омладинске лиге Србије са освојених 39 бодова после 15 кола. Од вечитог ривала имају тачно десет бодова више, а упоредо са изазовима у домаћем шампионату, наши таленти играју и Лигу шампиона за фудбалере до 18 година. Омладинци ће као гости одиграти утакмицу у суботу од 11 часова, а пренос тог дуела биће на Звезда Кидс каналу.

Верујем у ову децу, имају сјајан каракатер и то свакодневно показују. Једино што ме брине је умор, јер играмо на два фронта, али и без обзира на то, очекујем добар дуел у суботу. Дерби је највећа утакмица код нас, сви морамо да будемо концентрисани, јер једна грешка или непажња може да га одлучи. Први смо на табели, пуни смо самопоуздања, верујемо у себе и идемо на Телеоптик да одиграмо добру утакмицу. Жао ми је што сусрет није одигран у четвртак, али се Партизан није сложио с тим. Међутим, то ништа не мења у нашем приступу. Утакмице у Лиги шампиона значе на пољу искуства, с обзиром на то да смо најмлађи у лиги и верујем да ћемо оно што смо научили у Европи да покажемо у дербију – рекао је Славољуб Ђорђевић, учитељ Пантовића, Бабића, Радуловића и осталих талената из нашег омладинског погона.

Кадетска селекција Црвене звезде освојила је 40 бодова после 15 одиграних кола, односно седам више од Партизана. У првом овосезонском дербију, наши кадети су убедљиво савладали вечитог ривала резултатом 4:0, а нови изазов против Партизана, тим Марка Неђића имаће у недељу од 11 часова са преносом на Звезда Кидс каналу.

Радујемо се вечитом дербију, то је утакмица која свима много значи. У првом овосезонском сусрету са Партизаном смо убедљиво тријумфовали и желимо да покажемо да то није било случајно. Они ће сигурно имати мотив да се искупе за тај пораз, али ми смо спремни на то и верујем да ћемо концентрисано ући у утакмицу. Чињеница да је Бачанин прекомандован у омладинце говори да се Црвена звезда пре свега бави развојем играча, па тек онда резултатом. На све остале играче могу да рачунам, што ме посебно радује. Сусрети са Партизаном су увек специфични, очекивања су велика, играћемо на природној трави, али смо спремни да пружимо свој максимум и остваримо позитиван резултат – рекао је Марко Неђић, стартег Лазетића, Милетића, Станковића и осталих црвено-белих бисера.

Снаге са вечитим ривалом одмериће и наши млађи кадети и биће једина од три селекције која ће дерби одиграти на теренима иза југа Маракане. Црвено-бели таленти рођени 2004. и 2005. године налазе се на трећем месту са освојених 30 бодова из 13 одиграних утакмица, што је за девет мање од Партизана. У утакмици која је на програму у суботу од 11 часова, покушаће бодовно да се приближе вечитом ривалу.

Последња утакмица у полусезони и као шлаг на торту – вечити дерби. Имамо потенцијал да надиграмо противника и покажемо сјајну игру у дуелу против Партизана. Млађи смо од конкуренције, али тиме смо још једном показали да нам је циљ развој играча, а не нужно резултат. У нашој лиги углавном играју дечаци рођени 2004. године, док је код мене у екипи чак девет млађих фудбалера. Табела није меродавна, дерби има посебну драж и верујем да ће моји играчи показати сав квалитет који поседују. Очекујем позитиван исход у суботу – рекао је Владимир Вучић, чији тим ће предводити Николашевић, Лековић, Шљивић и остали наши таленти.

The post Три вечита дербија за викенд appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment