Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Гавриловић: Срећан сам због играча, велика победа

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Жалгирис у Каунасу, на једном од најтежих “гостујућих” паркета и показали да имају квалитет да дођу до бодова и на гостујућим паркетима. Ова победа добија на значају јер је изборена на крају изузетно тешке серије од 4 утакмице у 6 дана, од које су три решеване у продужецима или на један посед.

Ипак, црвено-бели су великом жељом, снажном одбраном стигли до бодова који могу да се покажу као много већи, од просте бројке.

Одмах након тријумфа на паркету у Каунаус тренер Црвене звезде Андрија Гавриловић изразио је велико задовољство због важног “брејка” и трећег тријумфа у ЕЛ:

Одбрана је била пресудна, после прве четвртине смо схватили да увек морамо да се уздамо у нашу одбрану. Жалгирис је снажан офанзиван тим, ми смо се стално враћали, преузимали добро у одбрани. Веома сам срећан због ове победе и играча који су издржали све ово на крају изуетно тешке недеље и серије утакмица. Жалгирис је тим који врло добро шутира за три поена, овога пута је био притисак на њима. Рекао сам играчима да, уколико задржимо овакав ниво одбране на шуту за три поена, и ако будемо константно притискали можемо да се надамо победи – изјавио је тренер црвено-белих Андрија Гавриловић.

За играча утакмице проглашен је Били Берон:

Знали смо да ће бити тешко, после Берлина , ово је била дуга недеља за нас, победили смо после три пораза. Сјајан осећај, морали смо да издржимо и будемо јаки до краја. Имају доброг тренера, добар тим, и ово нам много значи, али морамо да наставимо и покушамо да направимо серију победа до краја – изјавио је Били Берон.

Кошаркаши Црвене звезде мтс се враћају у Београд тек у петак увече, а у понедељак од 18 часова дочекују Морнар у оквиру 8.кола АБА лиге. У Евролиги црвено-бели дочекују Валенсију 28. Новембра у Београду.

The post Гавриловић: Срећан сам због играча, велика победа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета нов 22, 2019 at 13:11

У реду је,остварена је победа,али је игра била лоша,вођење екипе такође лоше,тако да победа не би требало да спречи промену тренера и довођење плеја ( помиње се Лемон из Развојне лиге,леворук,играо и у НБА).

Reply

Leave a Comment