Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Велика победа кошаркаша у Каунасу

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили велику победу, прву на гостовањима у Евролиги ове сезоне пошто су савладали Жалгирис у Каунасу 61:59 (16:21, 17:10, 14:15, 14:13). Тријумфом у Каунасу црвено-бели су дошли до треће победе у сезони.

Црвено-бели су се одбраном „испрсили“ у последњој утакмици узузетно тешке серије од 4 меча у само 6 дана и два путовања у Берлин и Каунас, и на једном од „најврућијих“терена стигли до велике победе!

Изабраници Андрије Гавриловића прекинули су низ од три пораза заредом у свим такмичењима и остварили су тек трећу победу у елитном кошаркашком такмичењу.

Херој црвено-белих био је Лорензо Браун који је на 15 секунди до краја постигао кључан кош за 60:58. Григонис је потом промашио једно бацање, баш као и најефикаснији код црвено-белих Били Берон, а Лекавичиус није успео да погоди за победу која је потпуно заслужено отишла у Београд!

Пред 14000 гледалаца у „Жалгирио Арени“ најефикаснији код црвено-белих био је Били Берон са 14 поена, а пратио га је Лорензо Браун са 12, пет скокова, три асистенције (индекс 19). По шест поена постигли су Џенкинс и Добрић, док су четири имали Оџо и Давидовац.
У домаћем саставу Улановас и Григонис су постигли 11, Лендејл је имао 10, док је Лекавичус постигао девет поена.

Домаћин је боље отворио утакмицу пред својим навијачима, другу у два дана, након дуела са Панатинаикосом, и водио након 10 минута игре 21-16.

У другој четвртини црвено-бели су одиграли одлично у одбрани, поптуно надиграли Жалгирис, цео тим је дао допринос у честим ротацијама, на велики одмор екипа Црвене звезде отишла је уз вођство 33-31, пошто је другу деоницу екипа из Београда добила са убедљивих 17-10.

Већ тада је било јасно да ће у наставку 14 хиљада навијача Жалгириса и милионски аудиторијум видети велику рововску борбу „кош за кош“ и тако је и било, Жалгирис је повео 42:39, али су стрпљивом игром црвено-бели поново повели, а на стару последње деонице и стекли плус 3 (49-46) након поготка Џенкинса.

Црвено-бели су стигли и до +5, након новог поготка Џекинса (48-53) али та највећа предност црвено-белих била је само увод у велику драму на крају.

Након погодака Лендејла и Григониса, Жалгирис је ухватио прикључак, чак и повео након тројке Милакниса (56-53) а након неколико минута у којима се играло „кош за кош“ у којима су резултатски егал вратили Фаје и Оџо, све је стало у последњих 50 секунди. Фаје је погодио оба пенала, а након добре игре у одбрани, Лорензо Браун погађа из срца рекета за 60-58.

У већ описаној пенал завршници Црвена звезда је потпуно заслужено дошла до великог тријумфа којим је прекинула серију од три пораза и стигла до скора 3-7 пред наредну утакмицу у којој дочекује Валенсију наредног четвртка у Београду!
Евролига, 10. коло:

Жалгирис – Црвена звезда 59:61 (21:16, 10:17, 15:14, 13:14)
Дворана: Жалгирио арена,
гледалаца: 14.033

Црвена звезда мтс: Кузмић 3, Човић 3, Л. Браун 12, Давидовац 4, Лазић 2, Фаје 5, Берон 14, Добрић 6, Џенкинс 6, Симанић 2, Јовановић 0, Оџо 4.

Жалгирис: Вокап 7, Лекавичус 9, Хејс 1, Јанкунас 2, Милакнис 3, Гебен 0, Јокобаитис 0, Лидеј 5, Лендејл 10, Григонис 11, Улановас 11.

Повезане вести

8 comments

krvavi zvezdas-DE нов 22, 2019 at 12:58

Naravno da je lepa svaka pobeda..ali nedostaje kao sto svaki normalan vidi da nam treba taj plej,trener I jos jedan beron

Reply
Nenad Popovic нов 22, 2019 at 10:44

Pobedili smo i to je dobro i bilo je preko potrebno, ali budimo realni, ovo nije Zalgiris od nekada i stalno gube kod kuce, zato nemojmo da pravimo fetis od ove pobede, nego bas sada je vreme za rezove. Hitno trener, hitno plej umesto Covica, jer vec postaje otuzno gledati ga. Dobar je on decko, ali nije za ovaj nivo igre. Hitno ga skloniti, vratiti Gista i dati mu da igra na mestu na kojem je navikao, pa ce se covek pokazati u pravom svetlu. Treba biti oprezan protiv Mornara, da ne dodje do opustanja posle ove pobede u Litvaniji. Pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
Sasa нов 22, 2019 at 09:38

Bravo za pobedu. Ali i dalje nedostaje trener i plej!

Reply
Србин са Космета нов 22, 2019 at 07:43

Браво за победу!
Али ипак мора да се доведе озбиљан тренер и плеј.Вратити Гиста у тим.Скоро ниједан напад није био искреиран,све импровизација.Лоше је било,али смо добили,па ће и играчи добити на самопоуздању.Нема времена,мора одмах,хитно да се ураде промена тренера и довођење плеја!

Reply
nele нов 22, 2019 at 07:33

Ma daj, sta to pricate, koji bre vruc teren?! Pa do ovog meca Zalgiris je na svom terenu od sest meceva izgubio cak cetiri! I to je vama vruc teren? Znaci da igra poprilicno slabo na svom terenu sto smo i sinoc imali prilike da vidimo. Zvezda i jeste pobedila zahvaljujuci njihovom losem sutu ali i zahvaljujuci nasoj boljoj odbrani. Naravno, sve bi to na kraju bilo i jos ubedljivije da je Zvezda igrala bar malo bolje napad koji je i sinoc bio dosta los. Zapravo, napad nije bio nista bolji od prethodnih meceva u kojima smo izgubili. Jasno je da u nekim situacijama (kao npr. sinoc) dovoljno samo malo popraviti odbranu ali u narednim mecevima sumnjam da ce to biti dovoljno jer je Zalgiris stvarno juce bio dosta los. Znaci, moramo znacajno popraviti napad, promeniti drugog pleja i promeniti trenera!

Reply
RODJENI нов 21, 2019 at 23:40

Nisam bio u mogucnosti da gledam ni ovu ni proslu utakmicu, ali gledao sam derbi! Prvo cestitke na preko potrebnoj pobedi sa svih zivih mogucih aspekata! I dalje sam ubedjen da ova ekipa moze daleko,daleko uz dovodjenje pleja umesto Covica, i mozda jos jednog centra! Ali sve je i to dzaba ako ne dovedemo pravog TRENERA, to je pod moranje!!! I dalje sam ubedjen da bi Lorenco B. uz prAvog trenera mogao da igra na vise nego zavidnom nivou! Opet sve to dzaba bez jos jednog pleja! Uz trenera i male korekcije mogla bi se spasiti ABA a to nam je i cilj! Sve sto uradimo u evroligi je bonus i uzivanje za nas navijace! ZVEZDA JE ZIVOT SVE DRUGO SU SITNICE!!!

Reply
goran0008034 нов 21, 2019 at 23:26

Prosto neverovatno. Kada izgubimo, pa bilo to na jednu loptu ili zasluzeno, komentara i pljuvacine koliko hoces. A kada pobedimo, iako nismo blistali, samo jedan komentar. I ovaj moj. Kao da vam je zao sto i mi dobijemo utakmicu na zadnji sut. Ajmo Zvezdo, nema predaje.

Reply
Veteran Sever нов 21, 2019 at 22:44

Bravo… Bez obzira i na dalje slabu igru… Ipak bravo! Nije lako pobediti Zalgiris na njihovom terenu… Sad samo da ne uprskamo protiv Mornara…

Reply

Leave a Comment