Moja Crvena Zvezda
Најновије

Саопштење-Делије Север

Поводом писања новина о разговору Делија са Драганом Стојковићем Пиксијем, приморани смо да дамо званичнио саопштење како бисмо покушали да прекинемо лажи и клевете које је Драган Стојковић покушао ових дана да пласира о нама! Такође, користимо прилику да Драгану Стојковићу и новинарима поставимо следећа питања:
Молимо све новинаре да саопштење пренесу у целости!

Драган Стојковић није нападнут у `Ред кафе`-у. Никакви рачуни из прошлости нису у питању, већ интересовање Делија за судбину Црвене звезде! Врло добро се сећамо његових легендарних голова, али свакодневно осећамо последице његове мистериозне владавине у клубу. Не знамо да ли цела држава има амнезију и да ли су сви заборавили како је председник Драган Стојковић Пикси једног дана нестао из нашег клуба и шта је од Црвене Звезде остало после њега?

Делије Север

Сигурно да ово не би радили на овај начин, већ би га лично питали, али једноставно пар година уназад нисмо имали прилику ни да га видимо ни да мку поставимо ова питања. Ова питања постављамо лично њему ако жели да нам одговори.

1) Да објасни одакле дуг од 20 милиона евра након његовог одласка, ако се зна да је преузео клуб са 5 милиона евра дуга! Такође да објасни како је онда могуће да дуг на крају његовог мандата буде толики, ако се зна да је продао играче у вредности од 40 милиона евра!
2) Шта је он то навијачима забранио када је дошао и какве су му бенефиције тражили навијачи? Да ли се сећа разговора када му је речено да навијачи желе да буду незвисни од клуба што се тиче било каквог финансирања?

Волели бисмо да на ова 2 врло проста питања добијемо конкретне одговоре! У колико не жели да одговори на ова питања, сматраћемо га за човека који је понајвише одговоран за пропаст Црвене звезде у новијој историји јер након њега клуб је запао у велике финасијске проблеме који су један од главних фактора зашто Звезда ни дан данас не може да стане на ноге. Такође, сматраћемо га за лажова јер је слагао десетине хиљада Звездаша реченицама које је изрекао о Делијама! Уколико ипак одговори на постављена питања искрено, ми ћемо се јавно извинити Пиксију и заједно са њим ћемо кренути да даље тражимо одговорне за овај понор у коме се Црвена звезда нашла од тренутка када је он напустио наш клуб!

Такође, имамо једно врло просто питање за све новинаре који ових дана праве сензацију од једног разговора у `Ред кафе`-у:
1) Да ли је могуће да нико од вас не жели Пиксија да пита оно што све Звездаше занима? Да ли је могуће да међу вама не постоји ни један храбар човек да пита ГДЕ НЕСТАДОШЕ ТОЛИКЕ ПАРЕ!? Ту сте да пљујете по навијачима у свако доба дана и ноћи, али тамо где је густо изгледа да не идете!?

Делије Север

Повезане вести

52 comments

Marko јан 21, 2012 at 00:35

Kratko i jasno!Piksi red je na tebe da nam odgovoris!!!

Reply
Luka јан 21, 2012 at 00:12

Ne treba sada da se svadjamo… Ne treba da izdajemo nikakva saopstenja, da se delimo na bilo kakav nacin… Rekao sam to i posle derbija, ponovicu jos jednom: komsije mogu da imaju kakvu god hoce prednost, ali oni ce uvek sami sebi stvoriti krizu. to se i desilo i to je sada nasa sansa da budemo slozni, da pruzimo podrsku i da stanemo na noge… A to da li je Piksi kriv ili ne, to je nevazno… On nije na nekoj funkciji u klubu da bi bio bilo kakav faktor trenutno u celom ovom nasem cirkusu…

Reply
ultras јан 21, 2012 at 00:39

A to da li je napravio ovaj dug je po tvom misljenju nevazno?!!!

Reply
Luka јан 21, 2012 at 00:47

Taman posla da je nevazno, ali je sada prekasno… O tome je trebalo misliti kada je otisao. Ko zna mozda ga jednog dana uhapse onako sramotno kao Dzaju (i dalje ne mogu da verujem da su otisli sa kamerom i lisicama coveku na vrata). Ono sto hocu da kazem, sta god se desi sa Piksijem, Zvezda od toga nece dobiti kinte… Da se vraca u klub, na neku funkciju pa da raspravljamo, ali ovako… Sta nama znaci sto je pio kafu u drzavnom restoranu… I lepo je mcz.net izbacio tekst o ovome, svaki put kada nama krene kako treba, plasira se neka idiotska prica kako smo u dugovanjima i slicno…

Reply
delija i posle smrti јан 20, 2012 at 23:46

piksi ode 20 milke dojde Lukic prodje odredjeno vreme dug 37 milke.Daj onda pitamo i Lukica kako se poveca dug a ovamo sve dugove polako isplacuju

Reply
007 јан 21, 2012 at 00:27

У економији постоји и нешто,што се зове камата.Е управо то нам је тренутно највећи ‘непријатељ’,

Reply
Stefan јан 21, 2012 at 13:10

Zaboravljas da su posle piksija dosli toplica i konobar…samo,na nasu srecu oni nisu stigli dovoljno dugo da se zadrze da bi mogli da nas zaduze do kraja kako je bilo planirano…
Pre dolaska piksija,dug 5m…dodjose piksi,toplica,konobar,dug 40m…pa ne moze to tako rodjaci

Reply
Delija032 јан 20, 2012 at 23:43

Govorim u svoje ime,samo svoj stav imam,mislim da je piksi spremao teren miškoviću i kompaniji za uzimanje zvezde na ime duga koje je kasnije sprečio Platini(uefa)rečima da nema uzimanja klubova na ime dugovanja!!!!!
Vratimo se u prošlost,piksija je nasledio Miškovićev čovek Toplica a kasnije Dobrivoje!!!! Piksi je pobegao van ukaljavši obrraz kod crveno bele armije navijača,na njega tada kreće hajka o tzv proneveri ili slično,pretnje poternicom iz razloga da ne obelodani možda šta je istina(za koju je on dobro nagrađen od nalogodavca)!!!!! I onda se taj isti Piksi oglasi u NJIHOVIM novinama(NOVOSTI-zadnja strana) i tekstom kako je Mišković čovek koji je želeo dobro zvezdi,oprašta dug,veliki zvezdaš…… E,od tog dana je prestala hajka na piksija,nema optužnice,vratio se u srbiju nikad pošteniji,legenda…..Evo razloga zašto je to tako po mom mišljenju

Piksi odgovorio: Nemočni ste i nesposobni!
Subota, 25. april 2009. 01:01

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde Dragan Stojkovič ispunio je obečanje dato prošle nedelje.

Piksi je elektronskom poštom iz Nagoje odgovorio na optužbe aktuelnog klupskog rukovodstva, po kojima je on največi krivac za katastrofalnu finansijsku situaciju i Zvezdin dug koji je prešao granicu od 20 miliona evra.

„Peta Zvezdina zvezda“ je za stanje u kojem se nalazi trofejni fudbalski kolektiv optužila jednog od finansijera, Dragog Mičoviča, za kojeg tvrdi da „vedri i oblači klubom“.

Generalnog direktora Sašu Koziča, Stojkovič je okarakterisao kao „totalnog antifudbalskog čoveka“, dok je drugi vodeči finansijer Marko Miškovič „jedini čovek koji se iole razume u fudbal, koji neizmerno voli Zvezdu i do sada je najviše pomogao“.

Pismo aktuelnog šefa stručnog štaba japanske Nagoje prenosimo u celini, uz manje intervencije kojima nije promenjena suština teksta.

Plačali smo kamate milion evra godišnje

„Napad na mene od strane rukovodstva FK Crvena zvezda mogu da okarakterišem kao najprljaviju moguču kampanju, a sve u cilju rušenja ugleda i blačenja mog imena.

Optužiti me kao glavnog krivca za današnje stanje kluba i rasipnika, oslikava nemoč, nesposobnost i neznanje, u želji da se sakriju iza mog imena, koristeči moje poslovno odsustvo.

Interesantna činjenica je da se nijednog trenutka ne pominje period pre i posle mene, več se akcenat stavlja upravo na vreme kada sam ja bio predsednik i da je Zvezda postojala i živela samo te dve godine. Postavlja se pitanje kome sam toliki trn u oku, zbog čega i u ime čijih interesa.

Da napomenem, Piksi nikada nije bio član ničijih interesnih sfera i nikada nije učestvovao u prljavim igrama. Ĺ*okiran sam bio slušajuči i gledajuči Kozičeve opservacije, gde me optužuje da sam potrošio 50 miliona evra. Kao što je laž da je moja plata bila 5.000 evra, mogu reči da je ovaj podatak proizvod nečije sulude mašte i da u to nijedan normalan čovek ne može poverovati.

Pa, ako je to istina, ja sam onda bio u velikoj zabludi i nisam bio svestan da sam predsednik jednog od najbogatijih klubova u Evropi. Ali pošto sada nije vreme za šalu, moram da se osvrnem na još neke optužbe.

Kada sam izabran i postavljen na mesto prvog čoveka kluba, nisu me dočekali med i mleko. Naprotiv, zatekao sam veliki finansijski minus, nasleđene probleme, neuspešnu takmičarsku sezonu, ali nisam se uplašio tih izazova, nisam kukao nad takvom sudbinom i nijednog trenutka nisam izašao u javnost i mahao papirima koje sam zatekao, niti optuživao svoje prethodnike.

Jasno su precizirane klupskim pravilnikom nagrade i premije za osvojene trofeje. Bogu hvala pa ih je i bilo. Rezultati kluba diktiraju i troškove.

Najvažnije je da su sve odluke donošene u skladu sa Pravilnikom, a donosio ih je Upravni odbor. Zato čudi činjenica da ovi ljudi koji su bili prisutni u toku svega i bili saglasni sa odlukama, sada se ponašaju kao da su pali sa Marsa. Zaista neverovatno.

Zvezda je samo na ime bankovnih kamata na godišnjem nivou plačala preko million evra, pri tom ne vračajuči glavnicu. Jedan podatak u svakom slučaju nezanemarljiv. Očigledno je da ove ljude to baš i ne zanima puno. To je bilo veliko breme za klub. Ovo ne govorim da bih (predstavniku Delija, Jovanu) Ĺ*urbatovicu naterao suze na oči jer ne verujem u njegove emocije, več zbog istine.

Stavlja mi se na teret višak zaposlenih. Radi se o bivšim asovima Zvezde, koji su više stotina puta nosili crveno-beli dres. Krv, znoj i suze ostavljali su na terenu godinama za naš klub. To je više imalo socijalni karakter i humanu dimenziju. Nisam mogao da takvim ljudima ne obezbedim parče hleba i vratim ih u život. Ako su oni taj problem kluba, onda priznajem grešku“.

Bunjine greške ni Ivič ne može da ispravi

„Pominju se transferi igrača. Kozič, totalni antifudbalski čovek, kojeg je Mičovič direktno doveo u Upravni odbor, kao i mnoge druge članove, morao bi da zna genezu dovođenja naprimer Barkosa, Salasa, Bronovickog, jer me čudi da mu to Mičovič nije objasnio.

Naime, ti transferi su urađeni u saradnji sa Mičovičem, Miškovičem, uz prisustvo (Stevana) Stojanoviča i (Zorana) Damjanoviča, što može da potvrdi i agent igrača (Miroslav) Nestorovič. Možda je on i najkompetentniji da da komentar u vezi toga.

Ali ono što se desilo u prelaznom roku kada je direktor bio (Goran) Bunjevčevič, to če sigurno uči u anale kluba. Dovesti petnaestak igrača u jednom danu, uništiti tim i kao šlag na torti angažovati (Zdenjeka) Zemana kao trenera, pokazuje diletantnost i čist amaterizam.

E, gospodo, od tada kreče hod po mukama i sunovrat. Takve greške ni današnji direktor (Ilija) Ivič sa platom od 25.000 evra ne može da ispravi.

Govore o velikom minusu, a ne govore o tome kako su uspeli da za neverovatnih pet meseci naprave dug od dodatnih šest miliona i sve to po mom odlasku. Ne znam da li je Kozič i tu sumu pripisao mom dugu. Ako je tako, izgleda da Piksi zadužuje Zvezdu i iz Japana.

Ne govore o svojim platama. Moji generalni sekretari (Nebojša) Lekovič i Damjanovič, kao i sportski direktor Stojanovič, mogli su samo da sanjaju primanja današnjih funkcionera na istim pozicijama. Ali ni to ih nije omelo da osvajaju trofeje i igraju u Evropi.

Svima je jasno da klubom vedri i oblači Mičovič, da je doveo svoje ljude u upravu i tako stekao lojalnost. I sve bi to bilo lepo da čovek poznaje fudbal. Ali pošto je on operisan od fudbala, ne čudi me ovo stanje kluba. Svojevremeno, dok smo sarađivali, dobronamerno sam ga posavetovao da se ne petlja u sastav tima, kao i da ne asistira pri dovođenju igrača. Ali džaba.

Smatram da je jedini čovek koji se iole razume u fudbal, koji neizmerno voli Zvezdu i do sada je najviše pomogao Marko Miškovič. Očigledno da je zalutao među ove ljude. To je, naravno, moje privatno mišljenje.

Največi današnji problem Zvezde je u rukovođenju. Jedna kompletna degradacija funkcija. Ne postoji zdrava komunikacija sa medijima, (prisutni su) nepoštovanje bivših igrača, nepostojanje autoriteta i harizme ljudi u upravi. Sve to dovelo je do ovakvog stanja. Postavlja se pitanje koliko to njih uopšte dotiče. Ne znam krajnji cilj, možda ga oni znaju i imaju rešenje za izlazak iz krize.

Nije me iznervirala prozivka Koziča i družine, pošto sam shvatio o kakvim se ljudima radi. To sam na kraju morao i da očekujem od njih. Možda je največa moja greška što sam im uopšte dozvolio da se približe klubu, ali moram da priznam da su me ubedili da mogu i žele da pomognu. A pošto su vrata svima otvorena i svako ko želi da pomogne je dobrodošao, tako je i bilo.

Obečao sam da ču po završetku mojih obaveza u Ligi šampiona Azije sa Nagojom dati odgovor i svoje mišljenje povodom neistina koje su izrečene na moj račun. Ovo činim iz respekta prema javnosti, medijima i svima onima koji vole Crvenu zvezdu“.

Nagoja, 25. 4. 2009.

S poštovanjem, Dragan Stojkovič

Reply
veliki pravi Zvezdas јан 20, 2012 at 23:00

Zelimo pitatati Lukica zasto podrzava delije ?Zasto Lukicu dajete pare za delijama za putovanja po domacem fudbalskim terenima pa i u evropi ?Zasto se Lukicu ne ogradite konacno od tzv navijaca vodje navijaca delija ?

Reply
rille83 јан 20, 2012 at 23:06

c c c c decko gde ti zivis!?
Pazi ovako,NISAM CLAN DELIJA ali kako mozes tako nesto da lupetas? Hoces li i Dzaju pitati zasto je voleo DELIJE???
I samo da kazem,sto se tice putovanja,gostovanja… MOMCI SE SAMI FINANSIRAJU to znam sigurno jer mi drugari sa severa pricaju a njima verujem,znam da me ne lazu. Za koreografiije i pirotehniku to ne znam a i da im neko placa brate vredi!

Reply
007 јан 21, 2012 at 00:31

Ако си толико паметан,које финансирао Делије за време конобара и Топлице?И тад се ишло на гостовања и правиле су се кореографије и палиле бакље.

Reply
007 јан 21, 2012 at 00:32

мој коментар се односи на овог ‘великог правог звездаша’,не на рилета.

Reply
Vlada Tosic јан 21, 2012 at 11:46

Delije SHOP je jedan od znacajnijih prihoda organizacije. Svaku utakmicu vise ljudi dodje u shop nego na zapad za vreme utakmice… Tako da je to veoma veliki izvor finansija…Mada sam misljenja da klub treba da pomaze navijace… Pa bez njih bi mi bili negde na 4,5 mestu sada… To se najbolje videlo kad su zakljucali Marakanu

Reply
Milan јан 20, 2012 at 22:51

ae ljudi pls kliknite ovde http://www.gsp.ba/referral/maniac treba mi mnogo. Hvala !! za vas to nista nije meni bi puno znacilo :))

Reply
Dio јан 20, 2012 at 22:39

Ja kao navijac Zvezde bih voleo da pitam Delje. Kako se unese silna pirotehnika i topovski pored „obezbedjenja“ i ko vam pomaze u tome ? Tako i Stojkovic moze da objasni gde su pare i sa kim je u talu. Mada sam misljenja da ko zna odgovor na ono prvo zna i ovo drugo

Reply
007 јан 21, 2012 at 00:33

Па и на гостовањима се пале бакље.Некад су се палиле и на евро гостовањима.Вероватно се и тамо све то ради у дилу са неким.

Reply
Dio јан 21, 2012 at 00:57

Pa ko zna da cita izmedju redova razumece i Piksija.
Cega se pametan stidi time se lud ponosi

Reply
dusan јан 20, 2012 at 20:52

nemam nekih iluzija da je piksi radio mnogo drugacije od dzaje, niti da je toplica radio mnogo drugacije, niti da lukic izmislja nesto potpuno novo. mislim da je brod krenuo da tone odavno… stoga mi nije u interesu nikoga da branim. samo bih da postavim par pitanja :
– sto ne pitate kako je dzaja posle 30 godina ostavio 5 miliona duga?
– sto ne pitate kako je bilo moguce da taj fantastican tim koji je kostao 40 miliona pripada menadzerima igraca u najvecem procentu?
– sto ne pitate koliki je dug danas, kada je nastao, kako je nastao, kome se duguje i koliko?
pa da li je moguce da ja bas piksi kriv bas za sve (bez namere da ga spasem od onoga za sta je stvarno kriv)? zar to nije previse ulepsana slika koja treba sve ostalo da gurne pod tepih?
napustili ste kosarkaski klub zato sto vam se ne dopada takmicenje u kome igra. napustili ste fudbalski klub na derbiju protv partizana proletos. i naravno, imate opravdanje – zvezda je danas velika samo zbog vas! zar ne vidite problem u tome?

Reply
Dejan јан 21, 2012 at 00:50

Mislim da nikad u životu bolji komentar nisam pročitao. Jeste da prave divnu atmosferu i sve to ali kad god je bilo bitno izdali su klub.

Reply
Stefan јан 21, 2012 at 13:36

Evo ja cu da pokusam da dam odgovore na neka od tih pitanja

Dzaja je ostavlio dug od 5m evra (sa sve kamatama),s tim sto je na naplatu stizala rata od Vidica cini mi se, u iznosu od 2 ili 3m,nisam siguran…to su bila dugovanja na ime renoviranja stadiona (WC,press centar i loze),jer nas je UEFA tad bila stisla,jer smo tad bili cesto u prilici da igramo medjunarodne utakmice i morali smo da ispunimo neke uslove.

Za ovo da igraci u najvecem procentu pripadaju menadzerima odgovor su pare. Jednostavno tada klub nije imao toliko jake finansijke ugovore sa sponzorima i naravno nije bilo mnogo para za pojacanja. Tako da je moralo ili daj procenat od transfera ili nema igraca. Navescu ti samo primer Zigica koji je za par hiljada evra doveden a prodat za vise miliona (ne govorim o tacnim ciframa zato sto niko ne zna tacne cifre dok ne pogleda dokumentaciju). Ovo je Dzaja znao najbolje da radi,jer on nije dovodio igrace klase Gume,Reljica,Kadua i slicno,nego je dovodio nase perspektivne mlade igrace,dobro skautirane.

Kako se ne pita koliki je dug danas? Pa svaki cas u novinama izlazi gen sek Stefanovic i prica o dugu…Svako prolece slusamo kako jos isplacujemo plate Barkosu,Bronovickom,Trickovskom i ostalim strucnjacima koji su bili u klubu. Neko je u komentaru pre rekao da su nam problem kamate. I to je apsolutno tacno! Podizani su neralno visoki krediti,sa ogromnim kamatama,stavljana je hipoteka na sve zivo i sad sve to dolazi na naplatu…Na nasu srecu postoji dosta banaka koje imaju razumevanja za to i uspeli su da sa upravom reprogramiraju dug. Isti slucaj je i sa ostalim poveriocima,takozvanim finansijerima…

Nije piksi kriv za sve,ali je od njega pocelo…Udruzio se sa Miskovicem i odatle je krenulo sve.

Delije nikada nisu napustile klub. To ne smes nikada da kazes. Vec nekoliko godina zaredom se trazi odlaganje kola na Veliku subotu (Kao u Grckoj-provereno) i Delije (kao i sve ostale grupe sirom zemlje,osim muslimana) su za razliku od Grobara ostale dosledne tom stavu. Tako ce biti i ovog proleca.

Zvezda je velika zbog svojih navijaca,zvali se oni Delije,Zvezdasi,Navijaci Crvene Zvezde…kako god…

Reply
Miki Delija јан 20, 2012 at 20:18

Ufff,ovo je vrlo komplikovana tema…ali da pocnem…Clan sam Crvene Zvezde,pratim sve utakmice sa severa i idem na sva gostovanja i smatram sebe delom najvece i najbolje organizovane grupe navijaca na svetu-DELIJE 1989.Na utakmice idem sa par drugara i nismo clanovi NI JEDNE grupe jer nismo podlozni manipulacijama.Medjutim,moram istaci da je istina uvek negde izmedju….Posto ne znam celu istinu sta se to stvarno desavalo u Red Kafeu na to mogu da gledam sa dve strane-Ako je istina ovo sto je objavljeno u saopstenju navijaca-imaju moju punu podrsku jer stvarno svi znamo kako se vodila Zvezda za vreme Piksija-dovodjeni igraci sa kracom nogom?!?! (Frenklin Salas),u Zvezdu su dosli razni crnogorski kriminalci,sin srpskog kriminalca,najgore ljige od ljudi a jedan od njih je do skoro bio i u ovoj Upravi(za navijace je navodno otisao a ustvari i dalje vlada iz senke i sistemski unistava klub iznutra)Piksi je nasledio najperspektivniji tim sastavljen od Zvezdinih omladinaca…sve ih je rasprodao i doveo gomilu nekvalitetnih stranaca,koji su uz to imali astronomska primanja koje nas budzet jednostavno nije mogao da izdrzi… i rezultat toga svi znamo-za 2 godine je dug povecan za 15 miliona evra(sa 5 na 20 miliona evra)Kada je video da je djavo odneo salu,zbrisao je pravo u Japan i nije dolazio 3-4 godine…..E sada,ona druga strana medalje je-sto AKTUELNA UPRAVA radi isto sto i Piksijeva Uprava i za ovih 3 godine sto su na celu Zvezde su povecali dug za novih 20 miliona evra tako da je trenutni dug oko 43 MILIONA EVRA!!!! Molim sve navijace da dobro razmisle-Stefanovic je pre par dana rekao da je budzet Zvezde spusten na istorijski minimum!?!? i da sada izlazi oko 11 miliona evra…A ja pitam kako je moguce da se Lukic hvali da je ova Uprava smanjila dug za 6 MILONA EVRA….Pa saberimo sve prihode-ulaznice,clanstvo,marketing,prihod od svih sponzora,pare od dresova,karata,tv prava…..na pare od prodaje igraca i Evrope nismo mogli da racunamo jer nit smo nekog uspeli da prodamo nit smo Evrope videli-i koja je racunica-maksimum 5 MILONA EVRA prihoda.I sta je pisac hteo reci-pa jednostavna stvar-svake godine nama se dug povecava za novih 6 MILONA EVRA sto znaci da je ova Uprava za ove 3 godine napravila novi dug od 20 MILIONA EVRA.A ja jos nisam cuo da su navijaci sa severa koji odredjuju sta ce se pevati(svi znamo da se tu pita maksimum 20 ljudi) vikali LUKICU ODLAZI.Zasto,pitam ja???? Kada je on isti kao i Piksi…ako mi ne verujete VIDECEMO SVI koliki je stvarni dug kada ode ova Uprava u maju!!!! ZATO DELIJE PAMET U GLAVU,NE DAJTE DA VAS IZMANIPULISU NI RAZNE UPRAVE a ni takozvane vodje navijaca(koji svi voze dzipove od 60.000-100.000evra)!!!!

Reply
severna armija јан 20, 2012 at 20:36

Evo ja cu da ti objasnim, posto sam malo upuceniji od tebe… Prvo molim boga da ti nisi u pravu, moje misljenje je drugacije, a delije ne mogu da se mesaju u finansijski deo kluba i da oni istrazuju, mogu samo da se ponasaju prema onome sto se iznese od podataka… Vrlo je moguce da je dug malo narastao, jer kamate koje su bile na kreditima su zelenaske, a glavnice sigurno nismo mogli odmah da vracamo… Drugo, razlog zasto je Lukic jos tu nije sto ga delije vole ili ne znam sta drugo, vec sto na zalost nemamo drugu i bolju opciju… Niko od onih koje mi hocemo da vidimo u nasem klubu (Jugovic, Dzajic… ) nece da dodje u ovoj situaciji i da rizikuje… Dzajicu se odmah preti cim i pomisli da se vrati, Jugovic nece da rusi svoju reputaciju tako sto ce kriminalci preko svojih medija da ga satanizuju ako ne radi po njihovom… Imali smo izbor, ili ova uprava ili politicari, izabrali smo ovo jer je blize Zvezdi, da li smo pogresili, videcemo, ali iskreno mislim da smo izabrali manje lose…

Reply
Miki Delija јан 20, 2012 at 21:16

Ok,prihvatam tvoje misljenje…nisam sujetan i ne mislim da sam najpametniji….Samo hocu da kazem da su sve Uprave(nazalost) napustale Zvezdu i ostavljali je u jos vecim dugovima ali svi ti bivsi igraci Zvezde koji su sedeli u istim upravama su lepo napunili dzepove zbog toga sto su bili tu gde jesu..razni Bunjevcevici,Ivici,Stojkovici…jedan podatak koji niko nece da kaze je da je Adzic radio za 12000 evra mesecno…Lukic nece ni da kaze za koliko radi..a ovamo kao se busaju u grudi kako su dosli u klub kada niko nije hteo tralalalala….A za Dzajica moram da te podsetim da je on hteo da se vrati ali da su ga Lukic i kompanija pustili niz vodu jer su se uplasili da im on ne preuzme funkcije.Sta mislis zasto Rusi nece da daju vise para i to su otvoreno rekli…pa vide sta se i kako radi ovde…Zato mislim da je jedini spas za nas klub privatizacija.Bas me briga da li je predsednik neki Rus,Arapin ili Kinez,hocu rezultat….Ovako nam klub vode povampirene komunjare Skundric,Antic,Mrakic i ostali drugovi…NASE JE DA BODRIMO ZVEZDU i da uvek budemo uz nju a ovi ljudi koji su bili tu i koji su sada tu-ne vode Zvezdu u dobrom smeru!!!!!

Reply
Aleksa јан 20, 2012 at 23:07

Miki objasnio svaka cast realno stanje u nasem klubu!

Reply
ускее1512 јан 21, 2012 at 00:29

Приватизацију заборави-то неће да се деси у скорије време.Нема ова прича две медаље!Ако верујеш у Џајића онда верујеш и да је оставио милион дуга плус у то време кад је отишао нису легле паре за Видића.
Није Лукић задужио Звезду већ ови пре њега а камате су нарасле у време Лукића.Није могло све,да су враћали те камате и рате на време не би имали за плаћање играча који нас терета а без тог плаћања би се одрекли евро такмичења а и не би имали довољно ни за прелазне рокове.Заборављаш да је доста пара уложено и у омладинску школу која није ни постојала кад је он дошао а сад је већ друга прича!
Не могу да схватим да се ложите на новинарске бурек приче како ће нама Газпром да повећа уговор!!??Јел ви знате шта је уопште уговор!?То би било исто кад би ви продали ваш компјутер и кад спуцате те паре ви одете код купца и тражите му још неку доплату!смешно,а!?
Уједно,ви што питате где су Џаји паре сте сигурно клинци који се не сећају 90-тих или сте заборавили дешавања од тад!?Да вас подсетим:
Ситуација кад нема народ за хлеб,држава у тоталном расулу а у Звезди код Џаје милиони и онда дође представник државе и тражи зајам од Звезде!шта је Џајић могао да ради!?Да не да!?а-ха…замислите у новостима тад наслов“Џајић не да Звездине паре за брашно па и ако власници(народ) клуба трпе гладни“!Замислите то!?Е,па Џаја није имао другог избора него да да тај зајам.Зачкољица настаје у закону у ком у то време пише да држава не може да врати девизе(а у њима се задужила)већ искључиво у динарима.У тренутку кад се држава задужи они то одмах обрачунају у динарима и са закључно тим даном се та вредност враћа клубу после пар дана(зависи од дужине трајања позајмице али је то било око 15так дана).Но,тих времена се сећамо(а ко се не сећа боље и да никад не сазна)па је за тих 15 дана од милион марака Звезди враћено у динарима за које они после 15 дана девалвације нису могли да купе ни 10 000 евра(а добро је било ако су имали и за толико!)
Тако да…следећи пут кад помислите да је Џаја нешто украо Звезди немојте да пишете него питајте неког старијег звездаша који је тих година био уз клуб и зна шта се све дешавало!

Reply
Miki Delija јан 21, 2012 at 10:16

Moram da te podsetim sto se tice omladinske skole da je nas Gasprom kao glavni sponzor obavezao da deo od 2.2miliona evra koje godisnje dobijamo ulazemo u omladinsku skolu.TO obavezno ulaganje iznosi oko 700.000 evra i dobro je da je tako jer sve juniorske,omladiske i kadetske selekcije naseg tima su prve u svojim ligama.Ali ja zelim da skrenet paznju Usketu i ostalim koji slepo veruju svemu sto kazu Stefanovic,Lukic…a napisao im je Vesic-Saberite sve prihode-ali sve pa ce te doci do maksimalnog iznosa od 4.5-5 miliona evra(svi sponzori,marketing,tv prava,sezonske ulaznice,ulaznice,clanstvo,prihod od Nike-a za dresove…..) a sam Stefanovic je rekao da nam je budzet trenutno na istorijskom minimumu od 10-11 milona evra.Pa ko je tu lud,gde je onda razlika od 6-6.5 milona evra svake godine….Lukic je rekao da smo u protekle 3 godine pod vodjstvom aktuelne Uprave uspeli da smanjimo dug kluba za 6 miliona evra BEZ NOVIH ZADUZIVANJA….Ajde sada razmislite….to bi znacilo da je klub u protekle 3 godine prihodovao oko 39 miliona evra(3 godine * 11 miliona evra godisnjeg budzeta + 6 miliona vracanje starih dugova) Pa daj,budimo realni,od kojih prodaja igraca smo mogli toliko da zaradimo,Evrope videli nismo…tv prava-minorna zarada,sponzori-iako se dice da imamo najjaceg sponzora u regionu-taj iznos je mali da pokrije rashode kluba…..DOSTA MANIPULISANJA-molim Upravu da izadje sa konkretnim ciframa poslovanja u proteklom periodu a ne da nam podmecu Stefanovica koji prica ono sto navijaci zele da cuju…kao neki bruto,neto rashodi,tralala price.Sve to deluje potpuno neozbiljno.Ja samo koristim informacije koje su zvanicna lica naseg kluba objavila ,nista ne insinuiram ili nagadjam!!!!

Немања јан 20, 2012 at 20:40

Човече, ако је Салас има краћу ногу не значи да је лош фудбалер. И Диди(бразилски фудбалер) је имао краћу ногу, па је био велемајстор, и играо је на чак три Светска првенства. А то да су странци који су довођени „неквалитетни“ говори да где год друго да су играли су направили феноменалне резултате(Баркос, Едгар, Молина, Салас…) У остало не улазим, али ти кажем да за то ниси управу.

Reply
severna armija јан 20, 2012 at 21:05

Mozda neki od njih i jesu dobri fudbaleri, kao bas taj Salas na primer, ali nisu za nasu ligu, ili nisu imali volju, nesto jeste, uglavnom lose su igrali a placani su nerealno previse za nase uslove…

Reply
ускее1512 јан 21, 2012 at 00:53

нисмо им дали времена да се адаптирају

Reply
Miki Delija јан 20, 2012 at 21:19

Ne znam sta je ali igraci kao so su Salas,Molina,Jestrovic,Lukas,Barkos,Eli Tadeu,Edgar,Georgijev se nisu ni videli u Zvezdi.Jedini igraci koji su ostavili trag u nasem klubu od stranaca su Gaj,Kastiljo i Isah i pomalo Adi ali je bio jako bezobrazan…..

Reply
Немања јан 20, 2012 at 22:01

А јел видиш парадокс у тој чињеници. Сви ти што се „нису снашли“ (односно нисмо имали стрпљења за њих) су успели у страним клубовима, до Гај ретко игра у Белгији, Кастиљо се није снашао у Вулфсима, док је једино Исах стандардан у Норвешкој….

И не бих се сложио са тобом око пре свега Молине, али и Лукаша, Јестровића, док је Салас био повређен и није довољно играо…

Reply
Nemanja Muslin јан 20, 2012 at 19:52

Pitao bih ,,DELIJE,,zasto ne upute isto pitanje sto se tice duga ,koliko iznosi sada ,i za koliko je smanjen pod upravom kockara Lukica i familije ? nabite mi koliko zelite minusa,stoji da su Delije najbolji navijaci na svetu ,ali posle svega sta se desava na trbinama,ja vec 2 god pratim Zvezdine utakmice ali ne na severu,platim kartu vise,i gledam utakmicu kao,, Zvezdas ,ja sebe tako oslovljavam. Bilo da je istok ili zapad. I jos jedno,Delije upitajte Lukica zasto je na tako sraman nacin “predriblovan” Dragan Dzajic ?

Reply
aleksa јан 20, 2012 at 20:08

majstore slusaj me dobro Delije su glavni razlog i ne samo delije nego cela zvezdaska javnost zasto je zvezda veliki klub ali da nema delija nas klub bi se raspao kao kosarkaski cim su delije prestale da dolaze klub nam se raspao isto bi se deslio i sa fubalskim znam pedju taj decko je ceo svoj zivot podredio zvezdi on bukvalno spava na marakani tamo je 24 sata i jako dobro zna zasto je isterao piksija odande zivi u mom kraju i vozi peglicu ali pazi peglicu ne znam da li je peglica ali na to lici ne razumem se u kola vozi neku krntiju nevidjenu i vi njega nazivate pogrdnim imenima veruj te mi taj decko nam samo dobro zeli u to sam siguran, a piksija koji je otisao sa mesta precednika bez i jedne reci ZASTO?? on je legenda…

Reply
Nemanja јан 20, 2012 at 22:57

Brate ,a zasto niko od vodja ne proziva Miskovica i Radojicu Bozovica koji su tu bili i pre Piksija ?

Reply
007 јан 21, 2012 at 00:37

Па нек сврате Мишковић,конобар и Топлица до Маракане и завршиће мнооого горе од Пиксија.

Reply
Miki Delija јан 21, 2012 at 10:01

Sto da svate njih trojica….pa oni su od Zvezde uzeli sve sto su mogli i imali….Sta ce im sada Zvezda…..

Alex Krycek јан 20, 2012 at 19:40

Је л’ могуће да је после Џаје уследио такав морални и резултатски потоп? Са овим питањима Делија се слажем, неко мора да одговара! Али, шта су чекали до сад? Зашто тек сад јавно постављају ова питања?
Управе после Џаје су радиле лоше, све до једне. Тужно је што је ова управа чак и најбоља. Али они су лукавији, плаћају навијаче да не дижу буну, Пикси то није хтео, али је имао резултате. Верујем да је њега сјебало окружење, зашто би човек који је толико зарадио дошао у Звезду по још које милионче?

Reply
LaneDS јан 20, 2012 at 22:00

Lukic placa delije??? Hahaha! Koj biser!)))

Reply
Darko јан 20, 2012 at 19:23

Pozdrav za sve braco DELIJE.Ja bih isto zeleo da pitam piksija,ako je stvarno on posten kako sam tvrdi,pa zasto se onda posle dve uzastopne osvojene duple krune povukao,dao ostavku i otisao u japan bez ikakvog objasnjenja,pa se posle toga nije vracao u Srbiju jedno tri godine ako ne gresim,a ako gresim ispraviteme.I stvarno, gde su bre tih 40 miliona od prodaje celog tima.Alo ljudi pa on je za te pare imao i da vrati dug i da nam jos ostane,za neka pojacanja.A sto se tice njegovog odgovora,cisto sumnjam da ce ih uopste dati.

Reply
Eros јан 20, 2012 at 19:33

Odnesite u policiju dokaze i podnesite tuzbi a ne da ga ovako blatite za dzaba.

Reply
S.P јан 20, 2012 at 20:07

Niko ga ne blati,lijepo je postavljeno pitanje GDJE SU PARE???Ako je posten izace pred javnost i reci sta ima,mada sumnjam u to.Vjerovatno ce opet put Japana:)A sto se blati momak sa Severa to nista,sto se njegovo ime provlaci po svim medijima kao da je drzavni neprijatelj broj jedan??PIKSI GDJE SU PARE??

Reply
Ryber Palunko јан 20, 2012 at 20:57

Ma koji momak sa Severa? Ti se usuđuješ porediti Piksija s nekakvim ‘momkom sa Severa’? Koje ste vi narcisoidne megalomančine! Pitajte svog duhovnog oca Lukića GDE SU PARE, valjda on zna zbog čega (koga) mora da vraća (a kako ih vraća vidi se po tome koliki je dug sada, skoro tri godine docnije) dug. On to mora znati, a ćuti! dakle, LUKIĆU, GDjE SU PARE!?
Ej, ‘momak sa Severa’!

Reply
S.P јан 20, 2012 at 21:33

Lukic nije niciji duhovni otac,on je tu zato sto niko drugi ne zeli da se uhvati u kostac s problemima,sve legende nikom ponikose!!!Imate pogresnu sliku ako mislite da Delije daju bezrezervnu podrsku Lukicu.Izbori su u maju,pa ajde legende kandidujte se,vratite klub na staze stare slave.Lukic je tu jer nema ko drugi da bude,na derbiju je sa Severa receno UPRAVA NAPOLJE,ali da bi klub mogao funkcionisati,a ne da ga napadnu razne hijene,raspisani su izbori,a ne da se napravi totalno rasulo.Jos jednom ponavljam ajde legende da as vidimo,sad je prilika,izbori dolaze ujedinite se,napravite opet mocnu Zvezdu!!!A o momku sa Severa je izlisno trositi rijeci jer ko ga zna,zna o kakvom momku se radi i koliko je posvecen Crvenoj Zvezdi,i nemoj da vrijedjas i da nazivas nekog narcisoidnim jer si previse plitak za to!!!

Uscanac јан 21, 2012 at 00:52

Nije bitno koji momak sa severa. Koji je da je nije uzeo milione! I ko kaze da ne treba da se pita i Lukic i Dzaja i svi koji su vodili klub? Svako mora da odgovara. Lukic moze prosto da kaze- kad sam dosao nismo imali 5 igraca sa ugovorom koji je isplacen, imao sam milion tuzbi od igraca i funkcionera, racun u blokadi i jos hiljadu stvari. Nikoga nije ni prodao( zato sto ne umeju i nemaju rezultate zasta takodje moraju da odgovaraju) pa je nerealno da se dug nije povecao kada se uzmu u obzir plate i kamate na stare dugove. On lepo neka kaze gde su pare pa ako je sve cisto ok. Sta je tu problem?

Александар јан 20, 2012 at 19:15

Пошто ће овде вероватно настати хаос, препоручујем свима који желе да кажу нешто да пређу на форум и тамо да дискутујемо, јер је овде просто немогуће на прави начин!

Само зато је коментарисање било закључано!

Хвала!

Reply
Eros јан 20, 2012 at 19:31

Bolje zakljucaj komentare ovde….

Reply
Александар јан 20, 2012 at 19:35

Нека, да не би било после да радимо за некога, као 100 пута до сада, откључано је!

Reply
rille83 јан 20, 2012 at 19:13

JAKO MI JE TESKO!!! Pixija cenim i postujem i on je za mene LEGENDA NAD LEGENDAMA ali DELIJE su 100% u pravu!!! I molio bih sve ostale navijace zvezde,simpatizere,ljubitelje sporta,fudbala NE ZATVARAJTE OCI,NE ZABORAVLJAJ TE!!!
Ja ne mogu da zaboravim te prelomne momente,ne mogu da zaboravim Pixijevu rasprodaju pa onda i odlazak I ONDA PROPAST ZVEZDE!
Ljudi nemamo nista od toga sto cemo ga braniti samo zato sto je legenda ja opet kazem volim ga i cenim ali nije nimalo cist na kraju krajeva ako ova jadna drzava moze da hapsi DZAJU zasto i njega ne bi ispitala,naravno voleo bi da dokaze da je nevin ali i neka dokaze jer po SCENARIJU KAKO JE SE SVE DESAVALO ja kao totalno nebitan lik koji samo jako voli zvezdu i lik koji nije clan DELIJE SEVER ne mogu da dozvolim sebi da zaboravim taj period kada je on pobegao i od tog perioda JAKO PATIM jer je moja zvezda u rasulu,ne mogu da dozvolim jer mi to vredja ovu moju prosecnu inteligenciju.
STARIJI MI PRICAJU,eto samo da kazem,kad je pixi dolazio u zvezdu bilo je mnogo piripetija i sumnjivih radnji,dzaja ga je doveo a nije voleo sto ga je doveo,dzaja nije dozvoljavao da se on proglasi petom zvezdinom zvezdom jer to jos nije zasluzio dok su svi ostali valjda bili za to,kazu,kako pixi to nikada nije zaboravio dzaji i da mu je kasnije,skorijih godina,sve to poceo da mu vraca!
JOS JEDNOM pixi je pixi hvala mu na svemu OBOZAVAM GA ali ajde daj jos jedan gol iz kornera molim te ajde zabi jos jedan tako sto ces OBVELODANITI I SVIMA RECI KO JE POKRAO PARE,ajde pixi ako si cist uradi to!!!
P.S. Dzaja je cist,tu je sudi se i uskoro ce dokazati da je cist,ajde uradi i ti to!
P.S. Pre neki dan sam pisao o tome kako je tog dana ta vest jako cudno izasla u javnost SAMO SA IZJAVOM PIXIJA kako se incident desio ODJEDNOM i to je to,nigde nismo dobili ni jedan video,foto dokaz da se to desilo,to je meni jako sumnjivo,sumnjivi su mi novinari,sumnjivo je to da pixi poslednja dva puta kada dodje u srbije navodno ispadne neki incident izmedju njega i zvezde,sumnjivo mi je to a jos vise sumnjam kada se setim price o njegovom transveru i sve vezano sa dzajom-gore napisano!

Reply
Eros јан 20, 2012 at 19:32

Lukic je napravio vec dug oko 20 miliona, e pa ocu i ja da pitam Lukica Vesica sta je sa vracanjem dugova?!

Reply
Eros јан 20, 2012 at 19:32

Lukic je napravio vec dug oko 20 miliona, e pa ocu i ja da pitam Lukica Vesica sta je sa vracanjem dugova?!?

Reply
aleksa јан 20, 2012 at 19:54

nije lukic napravio dug toliki, moja komsija radi u zvezdi 20 god. i kaze da je lukic posten covek jako posten ali da jednostavno nije za funkciju predsednika vec bi bio idealan za sporckog direktora, a sto se tice duga sad cu da ti objasnim iz puzadanih izvora stvar je u tome sto zvezda nema para od prodaje igraca pa posto smo mi zaduzeni u banci naravno da imamo kamate i sto vise vremena prolazi, a mi naravno ne vracamo dug kamate su narasle i jos ima tu jedna stvar kad je lukic dosao u zvezdu dug je bio 25 miliona ali nisu bile tuzbe naknadno su tuzbe od strane drugih klubova podnete i to se automacki racuna kao dug iako to moze a i ne mora da bude tako jednostavno ako resimo te tuzbe u nasu korist to nece biti dug i iz pouzdanih izvora znam da nam je dug 32 mil. sa tuzbama

Reply
Miki Delija јан 21, 2012 at 10:40

Aleksa,mislim da si u zabludi sto se tice tog duga…Ok,znamo svi da je Lukic dosao u Zvezdu kada niko nije hteo i sve je to lepo…ali posle 3 godine mi nemamo ni jedan papir od Uprave na kome se vidi koji su prihodi,koji rashodi…..Umesto toga,kad god se nekom funkcioneru naseg kluba pomenu finansije kluba oni ko opeceni se trgnu i kazu kako su to interne stvari kluba i nisu za siru javnost!?!? Pa nije to njihova privatna svojina pa da ne moraju to da objave javno…to je bre CRVENA ZVEZDA,klub koji ih je stvorio.Jednostavno su se svi funkcioneri sadasnje Uprave upleli u sopstvene lazi iz kojih ne znaju kako da izadju.Svi vrlo dobro znamo kako su prosle Uprave u tim situacijama reagovale-neki se povukli,neki najureni,neki pobegli glavom bez obzira u Japan….STVARNI DUG ZVEZDE JE NAZALOST MILIONA EVRA sa tendencijom daljeg rasta i sto duze ne shvatimo da nam je jedino resenje privatizacija sve smo u dubljem glibu!!!!

Reply

Leave a Comment