Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда у четвртфиналу Купа Србије

Црвена звезда победила је Мачву 1:0 (0:0) у заосталом мечу осмине финала Купа Србије и пласирала се у четвртфинале. Победносни погодак постигао је Ричмонд Боаћи у 66. минуту.  

 

Без неколико репрезентативаца, који су се касније прикључили екипи, недовољно опорављених Матеа Гарсије и Милана Павкова, тренер нашег тима Владан Милојевић извео је доста јак састав а шансу указао први пут ове сезоне Вељку Николићу, 20-годишњем везисти који је играо прошле сезоне у Графичару. Инспирисан због дебија, Николић је већ у 3. минуту показао о каквом се потенцијалу ради. Сјајно је упослио капитена на овом мечу Марка Гобељића који је спровео лопту у празан простор али је ударац Боаћија из тешке ситуације одбранио голман Пулетић.

Црвено-бели су очекивано контролисали меч од старта, покушавајући да пробију двојни блок гостију из Шапца и углавном играјући на половини противника. Добро су сарађивали Гајић и Симић по левој страни, међутим недостајао је бољи завршни пас. Сви покушаји, а било их је десетак, прилично лако су успевали да амортизују дефанзивци Мачве. Да се “бункер” најбоље руши шутевима са дистанце, колегама је показао Хозе Кањас чији је добар ударац са 20 метара Пулетић скренуо у корнер. Голман Мачве имао је чак осам одбрана у првом делу, а сва три излазио је као победник у дуелу са Милошем Вулићем. Први слободни ударац са 25 метара, везиста Звезде је извео прилично добро, али је Пулетић успео да пребаци преко пречке у 20. минуту. Исти актери на сцени су били осам минута касније, само што је са 20 метара Вулић лопту послао право у његово наручје. На крају Вулићеву бомбу са 20 метара чувар мреже гостију у 37. минуту бравуром успео да избије у корнер. Наш тим извео је чак 12 корнера у првом делу, што довољно говори о иницијативи, међутим, ниједан од њих није био довољно добар да би се променио резултат.

Могли су до тада недовољно запажени Ричмонд Боаћи и Ван Ла Пара да промене резултат, али центрашут Холанђанина и једну од ретких лоших процена Пулетића, нападач из Гане није реализовао у 42. минуту. Мачва је у три наврата успевала да пренесе тежиште игре на половину црвено-белих и сем добре интервенције Поповића пред Илићем нису успели ништа више да ураде.

Слика на терену није се мењала у наставку, фудбалери нашег тима наставили су да доминирају али не и да појачају ритам игре. Дегенк је наставио покушаје са дистанце али је његов ударац са 27 метара завршио поред гола. Први ударац ка голу Поповића, фудбалери Мачве упутили су 56. минуту. Вујасинов веома добар ударац са 20 метара искоса Поповић је бравурозно избацио у корнер. Само минут касније досуђен је пенал за Црвену звезду. Кањас је брзо извео прекид, Николић је желео да упосли Боаћија, али је капитен Мачве Пејовић играо руком. Са 11 метара Боаћи је лопту послао поред гола! Тренер нашег клуба Владан Милојевић на терен је послао Марка Марина и Алексу Вукановића, а промашени пенал и вербална провокација Пулетића после тога наљутили су нашег голгетера. Једну не баш иделану лопту Гајића, Боаћи је одлично примио у шеснаестерцу, нанизао двојицу противничких играча и са осам метара матирао Пулетића у 66. минуту за вођство од 1:0.

Кад су скинули резултатско бреме, наши играчи су појачали притисак како би на време решпила све дилеме око победника. Марин је на његов софтистициран начин прошао по левом страни, ушао у шеснаестерац али је његов ударац био за мало непрецизан. Голман Поповић је имао мало посла али га је обавио без грешке. Исправио је и Дегенекову грешку у 70. минуту кад је правовременим истрчавањем успео да скрати угао и одбрани ударац Ашћерића. Како су минути пролазили, наши играчи чували су лопту и рутински привели меч крају. Могао је после кикса Дукића капитен Гобељић да донесе убедљивију победу у 87. минуту али је слабо шутирао поред гола из изгледне позиције.

Црвена звезда се тако у четвртфиналу купа Србије прикључила Инђији, Чукаричком, Радничком из Ниша, Раднику, Војводини и Младости из Лучана.

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 3.650

Судија: Данило Грујић (Ниш)

Стрелци: Боаћи у 66. минуту.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Дегенек, Бабић, Гајић, Кањас, Вулић, Ла Пара (од 60. Вукановић), Николић (од 60. Марин), Симић (од 80. Јевтовић), Боаћи.

Резерве: Васиљевић, Панков, Иванић, Марин, Милуновић, Јевтовић, Вукановић.

Мачва: Пулетић, Пејовић ,Мијаиловић, Јевтић, Дукић, Јовановић, Божић (од 78. Чермељ), Илић (од 76. Стевановић), Вујасин, Марковић, Ашћерић (од 90. Кнежевић).

Резерве: Савић, Тримановић, Кнежевић, Ковачевић, Стевановић, Џелебџић, Чермељ.

Жути картони: Бабић, (Црвена звезда), Илић, Пејовић (Мачва)

Повезане вести

15 comments

Goran0008034 нов 21, 2019 at 09:08

Tesko je dobiti vec u napred dobijenu utakmicu. Ovo je trebali da bude odradjivanje posla ali, na zalost, nije bilo tako. Potcenjivanje protivnika, misli usmerene ka sledecim utakmicama su uticale na ocajnu igru. Na zalost, to nam se cesto dogadja u poslednje vreme. Nemamo bekove, tanka krila, sredina bez ideje … Ali me, ipak, najvise iritiraju ovi „navijaci“ koji se izlupavaju sa idejama ostavke kompletne uprave. Prosto ne mogu da verujem da neko moze da bude tako kratke pameti.

Reply
Veteran Sever нов 21, 2019 at 12:49

Izvini…..o kojoj Upravi ti pricas? Zvezda ima Upravu? Terza je cela Uprava…privatizovao je klub i ponasa se kao vlasnik kluba…a nije ga kupio, nije ulozio ni evro u Zvezdu…zivi od Zvezde, a ne za Zvezdu….izmisljena obestecenja za Ivanica, Causica, Miluna, La Parlu, Garsiju….svi zajednoi 5 miliona evra….Upuceni menadzeri kazu da na trzistu pomenuti nisu vredeli ni 2 miliona….lazni odlasci Boacija i Degeneka iz Zvezde od kojih Zvezda nije dobila zutu banku (ustupljeni su na 6 meseci…da ih mi ne bi placali tih 6 meseci, posto smo vec bili sigurni da cemo biti sampioni, a isplai smo iz Lige sampiona)…Igramo Ligu sampiona , a stvarni dug je i dalje preko 40 miliona evra…Terza opstajke beskicmenjackim udvaranjem Vucicu, i jednog dana kada ode….otkrice se da verovatno dugujemo 70 miliona evra (ne dao Bog). postali smo prcija coveka sa poternice koji zivi :od nedostatka dokaza…. Zvezda je institucija, fenomen, a ne neki vasarski klub koji je uyjahao jedan covek sa svojim satrapima….

Reply
Hadži Dragan NBG нов 21, 2019 at 06:58

Da je ova igra bleda, istina je, da pobeđujemo i šampioni smo od kad je Miloje došao i da igramo već treću godinu Evropu, istina je, da ima puno nezadovoljnih navijača i to je istina, da nas grobari kar.ju kako stignu, istina, da su pojačanja od Ivanića preko stranaca užas, istina je, ali… Nama ni Murinjo ne bi valjao, da dođe Ronaldo da igra nap.šavali bi ga posle treće utakmice, takav smo narod. Zato svi vi koji ste hronično nezadovoljni, šetajte decu ili unuke i nađite sopstveni mir. Nije fudbal bitniji od vašeg zdravlja. Pozdrav Delijama.

Reply
delije sever нов 21, 2019 at 00:02

Nema mesta pljuvanju,dok pobeđujemo,dok smo ubedljivo prvi sve je to dobro.Real,Barsa,Juve i ostali velikani ne pobeđuju stalno a odlika velikih ekipa je i kad igraš loše da pobeđuješ.Ajmo svi u Niš u subotu da pokažemo svima ko je prvi i ko igra Ligu Šampiona,sa pobedom u Nišu da se pripremimo za veliki Bajern i njega da srušimo pa da vi kritičari mirno spavate onda.

Reply
Delija do Bola нов 21, 2019 at 12:24

Ovi kao sto je ovaj kolega sa Severa ce nas i oterati u ponor. Zabijanje glave u pesak, zatvaranje ociju, iskljucivanje mozga….i samo slepo podrzavanje i suplje price…I onda od februara ove godine igramo najodvratniji fudbal u isttoriji Zvezde, usred Marakane nas pune sa 4, 5 golova(ja sam verovatno dosta stariji..pa da kazem: najtezi poraz na medjunarodnim utakmicama u istoriji Zvezde, do dolaska Miloja, trenera Cukarickog, je bio 1977. od Borusije 3-0…..i to ne bio toliki poraz da Bleki nije namerno propustio dva puta loptu kroz noge , zbog sukoba igraca sa tadasnjom Upravom), na tribinama imamo NAJMANJi broj gledalaca ove jeseni za poslednjih 60 godina!!!!!! Sve to nema veze….dve godine smo u Ligi sampiona…ljuljaj Javore…svi srecni i veseli….Jupiii…samo grobarima u poslednje dve utakmice nismo uputili sut u okvir gola….super…jupi….

Reply
Звездаш нов 20, 2019 at 23:25

Агонија се наставља…

Reply
Горан241969 нов 20, 2019 at 22:57

Овакву Звезду је мучно гледати, надам се да и против Бајерна не доживимо катастрофу али изгледа да је то неминовно!

Reply
Dejo нов 20, 2019 at 22:56

Ocemo ostavke svih u upravi Crvene Zvezde i trenera Crvene Zvezde uz cistku u igrackom kadru

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 20, 2019 at 22:46

MILOJEVIĆU MARŠ IZ ZVEZDE

Reply
Mississauga нов 20, 2019 at 21:58

Ajmo redom , Terza , Mrkela , Miloje , marš u tri PM !!!

Reply
casa bez dna нов 20, 2019 at 21:15

cemer jad i beda

Reply
mitar нов 20, 2019 at 21:00

strasno !!!!

Reply
VLADIMIR нов 20, 2019 at 20:56

ej zivote sta doziveh…posle ZVEZDE 80ih,90ih gledas,pratis ove luzere,kao nesto ocekujes,jebem te zivote…

Reply
Dejan Gajic нов 20, 2019 at 20:55

Plač majke Božije… Ne vidim budućnost ove ekipe, nema je

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 20, 2019 at 20:45

beda,tuga.jad,očaj,,,za moje 53g nisam u poslednje 2g gledao losije igrace i losiju igru..neka se svi nose…ej mačva..pa mi smo u fudbalu i kosarci ugaseni kao klub..ovo je sramota

Reply

Leave a Comment