Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши пријатно изненадили у Кикинди

Прошло је пуних месец дана од када су рукометаши Црвене звезде последњи пут осетили сласт победе. У том периоду заређали су са неуспесима како у домаћем шампионату, тако и у оквиру националног куп такмичења. Услед свега наведеног црвено-бели рукометаши нашли су се у готово безизлазној позицији и на суперлигашкој табели заузимали су позицију у зони испадања. У оквиру 10. кола АРКУС лиге гостовали су екипи Кикинде која је у претходних девет сусрета освојила 11 бодова чиме су најавили и борбу за пласман у плеј-оф. Свакако неочекивано, пулени тренера Ровчанина стигли су до победе која поред бодова екипи доноси пуно и на психолошком плану.

Кикинда Гриндекс – Црвена звезда 25:26 (14:15)

Црвено-бели су на самом старту стигли до почетне предности од два гола, имали максималних „плус 3“ (5:8) у 15.минуту после голова капитена Рајичевића и Шапоњића, а домаћи тим успео у 22.минуту да стигне до изједначења, (10:10). Звезда је брзо вратила два гола на свом конту, имала неколико прилика да се одлепи већ у првом делу игре, али је Лисица анулирао гол Николе Лазића за минималних 14:15 за тим Радана Ровчанина на крају првог полувремена.

Имала је Звезда предност све до 44. минута, погађали су Лазић и Тодоровић за нових три гола предности (17:20), али су упорни домаћини серијом од три везана гола стигли до новог изједначења (22:22), а затим и до првог вођства на мечу у 49.минуту преко Потпаре, (24:23). Никола Лазић је изједначио, а Комарек успешно реализовао ударац са седам метара у 52.минуту, и тада је „спустио рампу“ голу Црвене звезде Андреј Чоловић. Након пет минута без гола Тодоровић је донео изједначење, а минут пре краја утакмице Богдан Утвић и победу Црвеној звезди, „кокицом“ са крила – 25:26. Кикинђани нису искористили своју последњу шансу, Црвена звезда је имала последњи напад, и деветерац за крај, који није извео Тодоровић, у духу фер плеја, јер је победник већ био познат.

Најефикаснији у трећој суперлигашкој победи био је Никола Лазић са 9 голова, дебитант Бојан Тодоровић је пет пута погађао мрежу противника, а капитен Иван Рајичевић 4.

Пре почетка утакмице тренеру Црвене звезде Радану Ровчанину уручен је пригодан поклон од стране клуба чији је дрес носио у играчким данима.

Кикинда, дворана: „Језеро“. Гледалаца: 850. Судије: Бориша Милосављевић и Даниел Тривковић (Бешка). Искључења: Кикинда 4, Црвена звезда 4 минута. Седмерци: Кикинда 3 (3), Црвена звезда 2 (2).

Кикинда Гриндекс: Ковачевић, Дукатаров, Лисица 4, Голић, Кењало, Крстић, Куртеш 4, Павлов 1, Потпара 6, Мишков, Врговић 3, Пабић, Трумбеташ 1, Косановић, Комарек 6 (3). Тренер: Владимир Митрески

Црвена звезда: Чоловић, Јовановић, Хорват, Лазић, Шапоњић 3, Мајес, Рајичевић 4 (2), Лазић 9, Јелић, Андрејевић 2, Туфегџић, Утвић 2, Абрамовић, Ерић 1, Божовић, Тодоровић 5. Тренер: Радан Ровчанин

(фото: МРК Кикинда Гриндекс)

Повезане вести

Leave a Comment