Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Звезда бронзом потврдила квалитет у Лиги шампиона

Џудисти Црвене звезде су још једном потврдили квалитет у елитном клупском друштву – Лиги шампиона. Црвено-бели су у Португалу, у граду Одивеласу, на овогодишњем издању најјачег клупског такмичења у мечу за бронзу победили одличну руску екипу Ратибореца 3:2, чиме су наставили низ бриљантних резултата на међународној спортској сцени.

Екипа у саставу Страхиња Бунчић, Михаил Морохојев (оба до 66 кг), Рустам Орујов, Александар Рајчић (оба до 73 кг), Стефан Мајдов, Милан Бунчић, Диминик Ресел(сви до 81 кг), Дмитри Герасименко, Немања Мајдов (оба до 90 кг) и у конкуренцији преко 90 килограма капитен Бојан Дошен са тренерима Николом Николићем и Љубишом Мајдовим, успела је да још једном подигне лествицу успеха и да после прошлогодишњег успеха оствареног у Букурешту, освајања бронзане медаље у Лиги шампиона, настави низ у елитном клупском такмичењу, што до сада није успело ни једној екипи са наших простора.

Увек испунимо оно што обећамо. Тако је било и прошле године у Букурешту, а то смо учинили и сада у Португалу. На свако такмичење идемо само са највишим циљевима. Тако смо и сада успели у намери да наставимо низ фантастичних резултата у најјачем клупском такмичењу Лиги шампиона. Честитам момцима и читавом клубу као и навијачима који су бодрили наше момке овде у Португалу. Истакао бих Бојена Дошена, нашег капитена који је као прави вођа тима хладне главе довео екипу до победе. Посебну захвалност дугујемо визионару и почасном председнику нашег клуба Ивану Тодорову – истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Црвено-бели су на путу до победничког постоља после пораза у првом колу од 3:2 од франсуске екипе ЕСБМ Блан Меснил у првом мечу репасажа остварили победу од 3:2, против увек неугодне румунске екипе Клубул Спортив Мунисипал из Букурешта. У дуелу за одличје џудисти Црвене звезде били бољи од Ратибореца 3:2.

Историја клупских надметања почиње 2014. када су Лига шампиона и Лига Европе били одржавани истога дана, али у две различите државе. Србија, али и Џудо клуб Црвена звезда уписали су се у спортску историју освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу у Холандији као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду. Када је у питању Лига шампиона 2017. у Анкари, Црвена звезда је била на корак до одличја и остварила пласман на пето место да би већ следеће године црвено бели тим у Букурешту остварио историјски успех, бронзу у Лиги шампиона који су поновили и 2019 у Португалу.

Спортско друштво Црвена звезда честита џудистима, стручном штабу и читавом Џудо клубу Црвена звезда на још једном изузетном успеху и жели пуно среће и добрих резултата на будућим такмичењима.

The post Звезда бронзом потврдила квалитет у Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment