Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ршумовић: „Волео бих да напишем још једну химну“

Велики српски песник, истински звездаш и писац стихова химне „Све што смо желели…“, Љубовоје Ршумовић у разговору за Звезда ТВ поделио је своју љубав према црвено-белој боји подсећајући нас на давна и успешна времена која је доживео пратећи вољени клуб.

„Све што смо желели, све што смо хтели, то су нам дали црвено-бели“ – чувени су стихови химне Црвене звезде коју је написао Љубивоје Ршумовић а коју је компоновао Сања Илић седамдесетих година прошлог века. Прво извођење на стадиону Црвене звезде пред 80 хиљада људи било је испраћено незапамћеним аплаузом и овацијама.

За мене је велики успех био што су управо моји стихови постали химна Црвене звезде јер сам тада био и у управи клуба. Волео бих и да поново урадим химну, тачније да редизајнирамо постојећу. Желео бих да је осавременим у ритму, али није проблем ни да се направи нова химна. Подржао бих и да је уради нова генерација музичких стваралаца. У мојој младости сваке године се у марту месецу правила велика приредба на којој су се додељивале награде, а редитељи Ђорђевић, Шотра, Иван Бекјарев и ја смо правили сценарија и режирали тај догађај. То је било време кад су и Звездине звезде почеле да се појаваљују и уважавају. Драго ми је што је наш стадион понео име прве Звездине звезде Рајка Митића.

Није Ршумовић тек тако поменуо име чувеног бата Рајка јер је баш он освојио његово срце и усадио му љубав према Звезди.

За Звезду знам 70 година. Када сам имао 11 година отац је донео лист „Борбу“ у којем се помињало име Рајка Митића и Црвене звезде. Некако ми је он нешто више значио него нека друга имена. Ми смо имали у мом селу фудбалске тимове, играли смо против осталих сеоских екипа. Увек смо у тим мечевима давали себи имена Звездиних играча, а ја сам наравно био управо Рајко Митић. Тако се родила љубав према Црвеној звезди и још увек није престала.

Из богате клупске историје, наш песник је издвојио омиљене моменте.

Морам да признам да је за мене најупечатљивији преиод био 70-тих година, када је Звезда како у фудбалу, тако и у другим спортовима имала изванредан тим. Много успеха се низало тих година, на крају је постала првак Европе и света. То је заиста било нешто велико, нарочито за мене као члана црвено-беле породице – закључио је Љубивоје Ршумовић.

The post Ршумовић: Волео бих да напишем још једну химну appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment