Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Сениори дочекују Цеље, јуниори гостују Марибору

Сениори хокејашког клуба Црвена звезда ће овог викенда (субота и недеља) одиграти свој двомеч са екипом Цеља.

Након што су тесно изгубили у двомечу од Триглава, црвено-бели су се вратили у победнички ритам победом у Новом Саду против Војводине од 4:2, па наши оклопници с правом очекују да наставе у победничком ритму.

Иако је Цеље препоследње на табели, последњи резултати ове екипе показују да подижу форму и да ће бити тврд орах за све противнике. Управо из тог разлога црвено-бели морају у овај дуел да уђу потпуно сконцентрисани ако желе да остваре победе и да наставе трку за највишим пласманом у регуларном делу такмичења.

Млади првотимац, Матеја Поповић (17), рекао је за наш портал:

– “Након две испуштене победе у Крању, утакмица у Новом Саду нам је служила да се вратимо из мртвих. Играли смо сјајно свих 60 минута и доказали да су два пораза у Крању били само пад у концентрацији. Сада тако морамо да наставимо и да за викенд против Цеља узмемо свих 6 поена. Морамо да будемо жустри и да одмах од почетка наметнемо наш темпо. Као што сам рекао, очекујем победе противе екипе из Цеља, за викенд, али то само зависи од нас”.

Мечеви се играју у леденој хали Пионир, у суботу и недељу, са почетком од 16:15 часова, па вас овим путем позивамо да дођете и пружите подршку нашим оклопницима и уживате у најбржој колективној игри на свету – хокеју на леду.

Са друге стране, јуниори Црвене звезде (У19) гостују у Марибору где ће, у недељу и понедељак (17. и 18.), гостовати истоименој екипи у жељи да покажу да им место није при самом дну табеле него да имају квалитета и за веће домете у регионалној лиги.

Истини за вољу, Марибор је екипа која до сада није забележила ни једну победу, али дефинитивно наши играчи не смеју у овај меч ући са крилатицом “како ћемо – лако ћемо”, него требају дати све од себе да одиграју потпуно сконцентрисано и да се у Београд врате са две победе.

Још један 17-годишњак, али који наступа за У19, Антоније Јеремић, изнео нам је своја очекивања пред ова два дуела:

– “Црвена звезда је као клуб током свог такмичења у ИХЛ лиги имала успона и падова. Понављале су нам се исте, многобројне, грешке, али смо у више наврата успели да покажемо своје право лице и да покажемо апсолутну доминацију. Сви се добро сећају наших златних момената и сваки играч, који је био на леду наспрам нас, зна какви смо ми, невезано за резултат који је стајао на семафору. Некада су само преваре биле средство којим су могли да нас, условно речено, зауставе.
Почетком ове сезоне имали смо одређене организационе проблеме и одређене промене, али ништа од тога не може да утиче на наше хокејашко, ратничко, васпитање. То васпитање је оно које нас свих ових година облачи у опрему и изводи на лед. То васпитање нас држи усмерене ка заједничком циљу, победи, и не дозвољава нам да икад изгубимо наду у исту. То васпитање су нам пренели наши тренери и оно нас, осим на леду, води и у свакодневном животу.
Никакав изузетак није предстојећи двомеч са Марибором, екипом која најбоље познаје наше песнице од свих екипа у овој лиги. Њима поручујем да се добро наспавају и да дају све од себе”.

Оно што је чињеница је то да се тренер Никола Бера суочава са проблемом у ростеру, те да је чињеница да када је ростер потпун Звезда пружа много боље партије, што се и видело у другој утакмици против Младости у Београду.

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment