Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Раднички продужио негативан низ Црвене звезде

Одбојкаши Црвене звезде изгубили су у 7. колу БПШ Суперлиге Србије од Радничког резултатом 0:3, по сетовима 23:25, 19:25, 21:25.

Црвено-бели су доживели и трећи везани пораз у Суперлиги иако су се пред овај меч појачали са три повратника Александром Гмитровићем, Немањом Стефановићем и Николом Јовановићем.

Гости су боље започели меч и на техничком тајм ауту првог сета су имали предност од четири поена (8:12). Након блока Уроша Николића Звезда је пришла на минус један (15:16). Крагујевчани су одржавали вођство, стигли до две везане сет лопте и другу искористили за вођство од 1:0 – 23:25.

Одбојкаши Радничког су наставили са добром игром, па су у другом сету повели са 9:5, а на техничком тајм ауту са 12:9. Гости су потом везали четири поена за вођство од 16:10. Уследио је тајм аут Томислава Кукањца након чега су се поени освајали у серијама, а црвено-бели су у завршницу ушли са великим заостатком (14:21). Наши одбојкаши нису успели да ухвате резултатски прикључак и Раднички је дуплирао своју предност – 19:25.

Серијом од четири поена Крагујевчани су повели са 11:8 у трећем периоду игре. У неколико наврата наш тим је успео да приђе на поен заостатка, али је Раднички умео да одговори. После вођства гостију од 18:14 Кукањац је затражио тајм аут. Договор са клупе је на кратко уродио плодом, па је Звезда после везаних поена Александра Гмитровић и Николе Мељанца стигла до изједначења (19:19). Ипак, Крагујевчани везују три поена и долазе до вођства од 23:20. Гости користе прву од три сет лопте и долазе до максималног тријумфа – 21:25.

У тиму Црвене звезде истакао се Милутин Нејић са 12 поена, а по десет су освојили Александар Гмитровић и Никола Мељанац.

Одбојкаши Црвене звезде сада имају скор од 2-5 и заузимају 7. место на табели БПШ Суперлиге Србије, а у наредном колу гостују Партизану.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 0:3 (23:25, 19:25, 21:25)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 100. Судије: Зоран Радовановић и Александра Баланџић. Трајање меча: 79 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 10, Јевтић (либеро), Петковић 2, Тадић 9, У. Николић 4, Нејић 12, Додић, Павловић, Гмитровић 10, Андоновић, Стефановић. Нису играли: А. Николић, Трифуновић, Фет, Јовановић. Тренер: Томислав Кукањац.

РАДНИЧКИ: Милутиновић 4, Гоић 6, Ристић 8, Петровић 3, Јекић 18, Пантелић (либеро), Перовић, Стевановић 11. Нису играли: Антић, Пантовић, Тривунић, Матић, Крстић. Тренер: Иван Благојевић.

The post Раднички продужио негативан низ Црвене звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment