Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Београдска кошава одувала Нишлијке

Када у дербију, а међусобни сусрет две од три најбоље српске женске фудбалске екипе свакако јесте дерби, један тим шест пута затресе мрежу противника и уз то свих 90 минута потпуно доминира тереном јасно је какву фудбалску представу смо имали прилике да пратимо. Црвено-беле „Вучице“ на терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ угостиле су најтрофејнији тим нашег женског фудбала и оствариле најубедљивији тријумф у првенственим дуелима две екипе.

ЖФК Црвена звезда : ЖФК Машинац Трејс ПЗП Ниш 6:1 (3:1)

Добро позната београдска кошава није сметала девојкама у црвено-белим дресевима да наставе са серијом добрих партија и да убедљиво савладају до овог кола другопласирану екипу суперлигашког каравана. Већ у уводних пет минута сусрета наше играчице два пута су озбиљно припретиле голу Вање Станковић. У 3. минуту Јована Стојановић је одузела лопту девојкама у зеленим дресевима, уследила је комбинација Јоване Аранђеловић и Миреле Тенков, али је голманка Нишлијки била бржа од Звездиног центарфора. Минут касније бележимо и први корнер за „Вучице“. Комбинација Јоване Аранђеловић и Јоване Миладиновић, уследио је центаршут на другу стативу, али је Мирела Тенков из волеја лоше захватила лопту и ова прилика одлази у неповрат. И у 13. минуту сусрета Мирела Тенков и голманка Вања Станковић су биле у директоном дуелу након додавања Анђеле Крстић, али је Нишлијка поново била на висини задатка.

Коначно, у 17. минуту црвено-беле су поготком крунисале потпуну доминацију на старту меча. Ређина Моголола је извела аут у нивоу нашег казненог простора. Проследила је лопту до Јоване Миладиновић, а новопечена сениорска репрезентативка је повукла лопту пар метара ка средини игралишта. Уследио је тридесетметарски пас ка Мирели Тенков, а најбољем стрелцу нашег клуба остало је само да врхом копачке проследи лопту испод Вање Станковић у мрежу – 1:0.

Само минут касније могле су „Вучице“ да стигну и до другог поготка. Акцију су покренуле Јована Миладиновић и Санда Малешевић, лопта стиже до Анђеле Крстић која прослеђује дубински пас ка Мирели Тенков, али су гостујуће играчице у последњем тренутку спречиле нови погодак. И поред чињенице да су сви јасно видели да је испред Звездиног центарфора интервенисала једна од девојака у зеленој опреми судија Марина Вишњић уместо корнера досудила голаут и може се слободно рећи да је то био и једини судијски превид током свих 90 минута.

У свега три минута две наше играчице су опробале ударце са дистанце. Прво је у 19. минуту Јована Аранђеловић након комбинације са Мирелом Тенков шутирала са 14, 15 метара од гола, али је лопта завршила изнад пречке, да би у 21. минуту Јована Стојановић опробала своју левицу са 18 метара од гола, али је Вања Станковић била сконцентрисана.

Након акције Јоване Стојановић коју је Мирела Тенков завршила лошим ударцем у 22. минуту, само шездесетак секунди касније црвено-беле стижу до другог поготка. Комбиновале су Ана Шћепановић и Теодора Буркерт по десној страни терена. Лопта је стигла до Јоване Аранђеловић којој гостујућа играчица успева на кратко да одузме лопту, али она стиже до Санде Малешевић која је на 18 метара од гола показала сву експлозивност своје левице. Вањи Станковић спаса није било – 2:0.

Двадесетшести минут сусрета могао је да донесе сигурно један од најлепших овосезонских погодака на женским суперлигашким теренима. Јована Стојановић се изборила за корнер. По обичају ударац са угла је извела Јована Аранђеловић. Уследио је центаршут, али је лопта ношена београдском кошавом кренула под саму пречку гола Нишлијки, али је голманка „зелених“ крајњим напором успела да је заустави.

Гостујуће играчице покушале су у 32. минуту да организују један од ретких напада ка нашем голу. Ређина Моголола је добро интервенисала и главом проследила лопту ка Андријани Тришић која је кренула ка центру игралишта, уследио је дубински пас ка Мирели Тенком која до лопте долази у шеснаестерцу гостујуће екипе искоса са десне стране. Уследио је разантан ударац и лопта је завршила у супротном углу – 3:0.

Нишлијке су десет минута пре одласка на одмор коначно успеле да организују један опаснији напад. Одузеле су лопту испред свог казненог простора и у само три додавања „избациле“ Милицу Станковић на левом крилу. Нишка „седмица“ била је бржа од Ане Шћепановић, ушла је у наш шеснаестерац и маниром искусног центарфора лопту пребацила преко истрчале Саре Цетиње – 3:1.

Могле су црвено-беле до новог поготка у последњим тренуцима првог полувремена. Прво је Јована Аранђеловић опробала ударац са дистанце, али је голманка Машинца крајњим напором успела да избаци лопту која стиже до Јоване Стојановић. Звездин крилни нападач упошљава Андријану Тришић која искоса са леве стране упућује пласирани ударац, али лопта погађа место где се спајају статива и пречка.

На самом старту другог полувремена поново се затресла мрежа гостујуће екипе. Акцију је започела Јована Аранђеловић која је упослила Теодору Буркерт на десном крилу, ова враћа лопту до Јоване Аранђеловић која са 17 метара упућује прецизан ударац и лопта завршава у доњем десном углу Вање Станковић – 4:1.

Покушала је Мирела Тенков у 52. минуту главом да стигне до хет-трика, али је њен ударац након акције Јоване Аранђеловић и Теодоре Буркерт завршио преко гола, а два минута касније бележимо и велику прилику гошћи из Ниша. Вероватно и прва и једина грешка Јоване Миладиновић на овом сусрету. Лопта је стигла до Ане Лилић која упошљава Милицу Станковић, али Анђела Крстић у последњем тренутку спречава готово известан погодак.

У 55. минуту Мирела Тенков је поново припретила након акције Андријане Тришић и Јоване Аранђеловић, али је Вања Станковић била на месту. У наставку акције лопта стиже до Теодоре Буркерт на позицији десног крила. Остаје велико питање да ли је Теодора желела да центрира или је мајсторски приметила да је голманка нишке екипе била метар испред гол линије, али у сваком случају лопта је отишла под саму пречку и закопрцала се у „малој мрежи“ – 5:1.

Пет минута након петог поготка „Вучица“ виђена је ни мало пријатна сцена. У дуелу су се нашле Ана Шћепановић и Александра Златановић, у ремпловању наш десни бек је био јачи и издржљивији, а нишка фудбалерка је прилично незгодно ударила у ограду која дели терен и трибине. Доктор наше екипе Ранко Тодоровић одмах је утрчао на терен, али на срећу млада Нишлијка је брзо устала и наставила сусрет.

Период од 65. до 69. минута обележиле су Санда Малешевић и Јована Стојановић које су ударцима са дистанце покушале да матирају голманку Машинца, али до промене резултата није дошло, а у 73. минуту након додавања Николине Миловић Мирела Тенков је мајсторски у казненом простору избација из игре две гостујуће играчице и упућује ударац који одлази поред десне стативе голманке Вање Станковић. Покушала је до лопте да стигне Јована Стојановић, али је само за корак закаснила.

Последњу прилику гошће су имале у 78. минуту, али је ударац Јане Миленковић из слободног ударца са преко 30 метара био непрецизан.

87. минут доноси и коначан резултат. По ко зна који пут током сусрета Андријана Тришић је упутила правовремени прецизан пас ка Александри Савановић која је ушла у шеснаестерац гошћи и рутински послала лопту у мрежу – 6:1.

Убрзо је и судија Марина Вишњић одсудила и крај меча.

Општи је закључак да су црвено-беле у дерби сусрету са Машинцем показале одличну игру и да добре партије више нису ствар тренутка и тренутне инспирације, већ постају правило на које се сви морамо навићи. До краја јесењег дела сезоне „Вучице“ ће 22. или 23. новембра гостовати у Крагујевцу екипи Радничког 1923 и извесно је да ће први део такмичења завршити на коти „два“ и сви сигурно морамо да жалимо за бодовима који су олако испуштени на старту шампионата у дуелима са Спартаком у Београду и Машинцем у Нишу.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 10. коло:
ЖФК Црвена звезда – ЖФК Машинац Трејс ПЗП Ниш 6:1 (3:1)
Стрелци: М. Тенков 17`, 32`, С. Малешевић 23`, Ј. Аранђеловић 47`, Т. Буркерт 55`, А. Савановић 87`; М. Станковић 35`
Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Гледалаца: 60
Судија: Марина Вишњић
Помоћне судије: Андреа Милошевић; Марија Јовановић
Жути картони: С. Малешевић (ЖФК Црвена звезда); Ј. Миленковић (ЖФК Машинац Трејс ПЗП)
ЖФК Црвена звезда: С. Цетиња, А. Шћепановић (од 66` Н. Миловић), А. Тришић, Р. Моголола, Ј. Миладиновић, А. Крстић, М. Тенков, Ј. Стојановић, Ј. Аранђеловић (од 80` А. Савановић), Т. Буркерт, С. Малешевић.
ЖФК Машинац Трејс ПЗП: В. Станковић, А. Шарац (од 46` Т. Николић), Т. Марковић, И. Вучковић, М. Станковић, А. Лилић, А. Пејчић (од 73` М. Голубовић), А. Златановић, Ј. Васиљковић, Ј. Стевановић (од 46` М. Ћирић), Ј. Миленковић.

Повезане вести

Leave a Comment