Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци и кадети неприкосновени

После 14 одиграних кола у оквиру Омладинске и Кадетске лиге Србије, наши таленти који стасавају на теренима иза југа Маракане налазе се на лидерским позицијама.

Омладинска школа Црвене звезде после сјајних резултата које бележи на међународним турнирима, може да се похвали и неприкосновеношћу на подручју Србије.

Омладинци нашег клуба су други у групи у оквиру Омладинске Лиге шампиона, а упоредно с тим бележе сјајне резултате у домаћем првенству. Изабраници Славољуба Ђорђевића су први са освојених 36 бодова у 14 одиграних утакмица, а генерација коју бивши дефанзивац нашег клуба предводи са клупе, нема пораз на домаћим теренима више од годину дана. Иза Бабића, Бурмаза, Радуловића, Пантовића и осталих талената који носе дрес наше омладинске селекције налази се екипа Бродарца са освојеним 31 бодом (уз утакмицу мање), а иза њих је Партизан са 29 освојених бодова.

Главни тренер наше Омладинске школе Никола Јелић се осврнуо на успехе које постижу наше две најстарије генерације бисера. Кренуо је од омладинаца:

Ушли смо у сезону са промењеним саставом и са најмлађом екипом у лиги, уз само два, три старија играча. Требало је да прође одређено време да се деца адаптирају на игру у старијој категорији, али како време одмиче све су бољи. Резултати су у складу са развојем и то радује све нас у Омладинској школи. Чео стручни штаб, на челу са тренером Ђорђевићем је предан и посвећен послу, практично су од јутра до мрака на стадиону и врло пажљиво раде са том децом. Заједничким снагама покушавамо да од њих направимо првотимце Црвене звезде – рекао је Јелић.

Најбољи стрелац нашег омладинског тима је Милош Пантовић са седам постигнутих погодака у лиги, док је најкреативнији Петар Пиплица који је поделио шест асистенција у досадашњем делу првенства.

– Сви се развијају у складу са оним што очекујемо од њих. Нема потребе да иког од њих посебно издвајамо, једном искочи Бабић, други пут Пантовић, трећи пут Новаковић, али то је мање важно. Битно је да добро раде, да су дисциплиновани и фокусирани на оно што тражимо од њих.

Једнако успешни као и омладинци су и наши кадети. Генерација фудбалера рођених 2003. године (појачани Радојевићем и Лазетићем из млађих кадета) коју већ неколико сезона са клупе предводи Марко Неђић бележи сјајне резултате у оквиру Кадетске лиге Србије. После 14 одиграних утакмица освојено је 37 бодова, што је седам више у односу на Партизан, а осам у односу на Чукарички, а бодовна разлика довољно говори о таленту Бачанина, Милетића, браће Митуљикић и осталих наших бисера.

– Пре три године смо формирали ову екипу. Велика енергија је уложена у то, како од стране стручног штаба и тренера Неђића који их предводи од тог селектирања, тако и од свих нас. Имамо доста талентованих дечака који се развијају у правом смеру и према нашем плану. Бачанин је већ пребачен у омладинце и игра са две године старијим фудбалерима, а не смемо да заборавимо ни да у Графичару који такође игра Кадетску лигу Србије, имамо талентоване дечаке рођене 2003. и 2004. године.

На листи стрелаца се издвојио Марко Лазетић, момак годину дана млађи од саиграча постигао је 10 погодака у досадашњем делу такмичења, док се на листи асистената издвојио Никола Станковић са осам пасова који су претворени у гол.

Лазетић који је најбољи стрелац екипе је рођен 2004. године, ту је такође и Радојевић који је млађи од конкуренције. Имамо доста репрезентативаца што довољно говори о њиховом таленту и начину нашег рада. Верујемо да ће и још неки врло брзо добити позиве за национални тим – подвукао је Јелић.

The post Омладинци и кадети неприкосновени appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment