Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Победа као императив

У оквиру шестог кола регионалне АБА лиге Црвена звезда дочекује Игокеу.

Игокеа је имала изузетно турбулентан почетак сезоне. Зравствени проблеми тренера Александра Трифуновића условили су да екипу преузме његов помоћник Марко Бараћ. Након уводних четири пораза Бараћа је заменио вечити „пожарни“ у екипи из Александровца Драган Бајић коме је ово четврти повратак у клуб. Под његовим вођством Игокеа је у прошлом колу забележила  прву победу. Савладан је Задар резултатом 79:71.

Иако је тренутно у незавидној ситуацији може се рећи да Игокеа има квалитет макар за средину табеле. Амерички бекови Еванс и Вон, њихов земљак дојучерашњи играч Албе Клифорд, Литванац Кариниаускас, искусни играчи попут Марка Томаса, Лешића и Стевића потпомогнути талентованим Талићем и Илићем чине за услове АБА лиге једну сасвим добру екипу. Уосталом у почетној серији од четири пораза Игокеа је у три наврата губила тесно а може се рећи да јој ни распоред није ишао на руку (дочекали су Партизан и Цедевита Олимпију, гостовали Морнару и ФМП- у). Највећи проблем Игокее је мањак играча на позицији плејмејкера настао одласком Александра Цветковића из тима после само три одигране утакмице. Са доласком новог тренера можда се може очекивати реакција клуба на ту тему и долазак новог играча.

Са друге стране Црвена звезда има своје проблеме. Недефинисан статус првог тренера и донекле недефинисане улоге већине играча у тиму су оно што оптерећује игру црвено – белих. Радује буђење Билија Берона у последњим утакмицама. Радује и већи протагонизам Лоренца Брауна на обе стране терена, њему као да је пријала промена тренера и то што га Гавриловић не шаље после сваке грешке на клупу попут Милана Томића раније. Меч против Реала уз стандардно повређеног Дерика Брауна  пропустили су и Човић и Давидовац, видећемо да ли ће неко од њих бити на располагању Андрији Гавриловићу за сутрашњи меч. Порази рано у сезони од Будућности и Крке су ставили црвено – беле у позицију да је победа на сваком следећем мечу АБА лиге императив. Уз победе императив је и побољшање игре јер се стиче утисак да овај састав Црвене звезде (уз објективне слабости које има) може да игра много бољу кошарку. Сваки, макар и најмањи корак у том правцу може бити изузетно битан.

– АБА лига, 6. коло:
Црвена звезда мтс – Игокеа
Дворана: „ Александар Николић“
Датум: Понедељак, 11. новембар
Почетак: 21:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment