Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисти дочекују Војводину у Купу Србије

Ватерполисти Црвене звезде у среду 6. новембра започињу такмичење у оквиру националног Купа Србије. Претходне сезоне наши ватерполисти нису имали превише успеха у овом такмичењу пошто су у оквиру четвртфинала неочекивано поражени од крагујевачког Радничког, а у актуелној сезони у борби за пласман на фајнал-фор пулени тренера Игора Милановића за противнике имају екипу новосадске Војводине.

Новосадски црвено-бели су до ове фазе такмичења морали да дођу преко меча осмине финала у којем су тешком муком на свом базену у Новом Саду савладали београдски Стари град резултатом 10:9. Новосађани се тренутно такмиче у оквиру регионалне А2 лиге у којој су у претходних осам сусрета остварили пет победа и три пораза па са 15 освојених бодова тренутно држе пету позицију и далеко су од борбе за пласман у регионалну ватерполо елиту.

Са друге стране ватерполисти Црвене звезде у А1 лиги имају скор од три победе, исто толико пораза и један реми, па са десет освојених бодова и даље могу да се надају пласману у завршницу регионалног такмичења пошто тренутно четвртопласирана екипа сплитског Јадрана има само два бода више.

У историји дуела београдских и новосадских црвено-белих, наша екипа је далеко успешнија. Интересантан је податак да је Црвена звезда у низу од 16 мечева без пораза у дуелима са Новосађанима. Војводина је последњи пут савладала Црвену звезду у сезони 2011/12. Марта 2012. године Војводина је у Београду славила резултатом 10:5.

Из свега наведеног јасно је да су наши ватерполисти апсолутни фаворити и да би све изузев убедљиве победе било равно сензацији.

– Куп Србије у ватерполу:
Црвена звезда – Војводина
Базен: СЦ „Милан гале Мушкатировић“
Датум: Среда, 6. новембар
Почетак: 17 часова

– Парови четвртфинала Купа Србије за ватерполисте:
Партизан : Нови Београд 11. април
Шабац : Бањица
КВК Раднички Крагујевац : Наис
Црвена звезда : Војводина

Повезане вести

Leave a Comment