Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Милојевић: „Верујем у позитиван резултат“

Црвена звезда ће у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге шампиона дочекати Тотенхем. Утакмица је на програму у среду од 21 час, а очекивања пред сусрет са клубом из Лондона, изнео је шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић.

 

– Сутра нас очекује тешка утакмица. Још један у низу великих европских дуела које играмо на нашем стадиону. Долази нам противник из самог крема светског фудбала.  Имамо прилику да пред нашим навијачима одиграмо против озбиљног противника који је свих ових година правио добре резултате, што у Премијер лиги, што у Лиги шампиона, у којој су прошле сезоне дошли до финала. Поносан сам што можемо да играмо овакве сусрете и мислим да ћемо се представити у најбољем светлу. Надам се да ћемо одиграти чврсту утакмицу. Од мојих играча очекујем да сутра буду фокусирани на терен и да дају свој максимум – рекао је Милојевић и наставио о сутрашњем противнику:

– Тотенхем је уз Бајерн фаворит за пролазак у осмину финала Лиге шампиона. Феноменална су екипа, видели сте нашу утакмицу против њих у Лондону. Имају одличне појединце, знају шта хоће, имају доброг тренера који је један од најзаслужнијих за сјајне резултате које остварују. Веома су брзи у фази напада и мораћемо посебну пажњу да обратимо на то. Ипак, не плашимо се никог. Очекујем да моји играчи сутра изађу и покажу шта знају, а нека резултат буде у складу са тим – истакао је Милојевић.

Шеф стручног штаба нашег тима истиче да је екипа извукла поуке из пораза који је наш тим доживео од Тотенхема у Лондону.

– У таквим утакмицама се може доста тога научити. Ми у Србији немамо прилику да играмо против таквих противника и мислим да ће утакмица бити другачија у односу на ону из Лондона. Видећете шта смо спремили. Има доста сегмената на које морамо да обратимо пажњу и не смемо себи да дозволимо да понављамо грешке из Лондона. Тотенхем је екипа која све утакмице игра на другачији начин. Њихов тренер Маурисијио Покетино се фокусира на детаљну анализу противника и није му страно прилагођавање ривалу. 

Симобилично, Црвена звезда је прошле године, 6. новембра савладала Ливерпул резултатом 2:0.

– Нисам неко ко воли да обећава, али увек верујем у позитивне ствари. Ипак, Тотенхем и Ливерпул од прошле године су две различите екипе и нема места за поређењима. Чињеница је да смо ми другачија екипа када играмо код куће и да је противницима веома тешко да играју пред пуним трибинама на којима су наши навијачи. Све што је било јуче, треба оставити у прошлости, а ми ћемо се трудити да пишемо нову историју.

Владан Милојевић се осврнуо и на коментаре јавности око стила игре који Црвена звезда негује у Европи, а потом и истакао да се екипа суочава са одређеним проблемима око здравственог билтена.

– Не оптерећујемо се тиме, већ се спремамо за сваку утакмицу посебно. Ако нападнемо противника и примимо пет голова, онда појединци буду незадовољни резултатом, а кад се затворимо и одиграмо нешто дефанзивније, онда буду коментари да нисмо шутнули на гол. Што се здравственог стања играча тиче, видећемо данас после тренинга. Вукановић је под знаком питања, Гобељић такође, али је у нешто бољем стању од нашег нападача.

Шеф стручног штаба нашег тима послао је јасну поруку да на стадиону “Рајко Митић” нема места за расизам.

– Могу да гарантујем да ће се овде сви осећати безбедно. Код нас у екипи имамо играче са различитим бојама коже и никада нису имали проблем. Неће га сутра имати ни Тотенхемови фудбалери. Показаћемо да смо прави домаћини и да је ово земља која прихвата различитости. Верујем да ће наши навијачи сутра бити сјајни и позивам их да дођу у што већем броју да нас подрже – подвукао је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment