Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбал

Сара и Јована поново позване под националну заставу

Претходног викенда одиграни су мечеви 9. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене. Након ове рунде такмичења следи двонедељна пауза пошто ће све очи српске спортске јавности бити усмерене на наступе женске селекције Србије која наставља такмичење у оквиру квалификација за ЕУРО 2021 које ће се одржати у Енглеској.

Репрезентативке Србије до сада су одиграле три квалификациона сусрета. Првог дана месеца септембра наше репрезентативке савладале су селекцију Казахстана у Шимкенту резултатом 3:0, а „црвене“ су биле још убедљивије почетком октобра када су на терену Тренинг центра „Петар Милошевски“ у Скопљу савладале селекцију Северне Македоније резултатом 6:0. Одличан квалификациони старт ипак је покварен и то на првој утакмици на домаћем терену. Наше фудбалерке поражене су на нишком „Чаиру“ од Аустрије минималним резултатом 0:1.

Сара Цетиња

Овога пута пред нашим девојкама је и најтежи испит. У суботу 9. октобра женска репрезентација Србије гостује на стадиону „Матмут Атлантик“ у Бордоу где ће одмерити снаге са селекцијом Француске, селекцијом која је од 1997. године редовни учесник завршних турнира Европских шампионата, а 2009. у Финској, 2013. у Шведској и 2017. у Холандији стизале су до четвртфинала овог тамичења. У актуелним квалификацијама Францускиње су одиграле само један сусрет и то у далеком Казахстану где су очекивано савладале домаћу селекцију резултатом 3:0. Током 2019. године женска национална селекција Француске учествовала је на Светском првенству на којем су били и домаћини, а поражене су у четвртфиналу од селекције САД-а резултатом 1:2.
Јована Стојановић

Селектор Предраг Гроздановић и овога пута одлучио се да под националну заставу позове две чланице ЖФК Црвена звезда. Част да представљају наш клуб и у Бордоу имаће голманка Сара Цетиња и Јована Стојановић, две девојке које су у суботњем дербију у Суботици показале и највише у нашим редовима и тиме оправдале позив селектора Гроздановића.
Сара Цетиња

Сари и Јовани, као и свим девојкама које ће понети дрес са националним грбом у предтојећем сусрету против Францускиња желимо све најбоље уз наду и веру да су чуда ипак могућа. Нека пруже све што у датом тренутку буду могле, а самим тим и позитиван резултат ће бити награда за приказано.

Сусрет између Француске и Србије на програму је у суботу 9. новембра са почетком од 21 час.

– Табела групе „Г“ квалификација за ЕУРО 2021:
1. Аустрија 6 (два меча)
2. Србија 6 (три меча)
3. Француска 3 (један меч)
4. Северна Македонија 3 (три меча)
5. Казахстан 0 (три меча)

Повезане вести

Leave a Comment