Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Шут за три поена донео победу у Загребу

Цибона – Црвена звезда 72:86 (18:18, 17:25, 21:25, 16:18)

Црвена звезда је добро отворила утакмицу и повела са 0:5, али је Цибона убрзо направила серију и преокренула резулатат у своју корист (7:5) тако да је тренер Гавриловић био принуђен да затражи тајмаут након само пар минута игре. Играчи шампиона АБА лиге су губили доста лопти у овој четвртини тако да је Цибона лако долазила до поена из транзиције чиме је одржавала резулатски корак. На два минута до краја четвртине Звезда долази до предности 10:16, али Цибона прави још једну серију, тако да се прва четвртина завршила резултатом 18:18.

Другу четвртину је поенима отворио Перпероглу који је још једном приказао разноврстан арсенал у нападу. Што се тиче учинка осталих играча, Звезда је у овој четвртини углавном живела од шута за три поена. У овом периоду игре Филип Човић и Чарлс Џенкинс су убацили по три шута иза линије од 6,75м. На два минута до краја четвртине Звезда је дошла до максималне предности од 9 поена разлике, али је то убрзо смањио Новачић са својих пет поена након чега је уследио још један тајмаута клупе Звезде. Резултат на крају првог полувремена је био 35:43 у корист шампиона Србије.

Већ на самом почетку другог полувремена Звезда долази до двоцифрене предности коју је постепено увећавала. У трећој четвртини је свирано доста фаулова тако да смо присуствовали правом фестивалу слободних бацања. На осам минута до краја црвено-бели долазе до максималне предности од 15 поена разлике, али делује да је то помало уљуљкало изабранике тренера Гавриловића. Иако је деловало да је победник одлучен, Цибона се није предавала и искористила је успаваност Звезде, тако да су успели да смање предност на само 3 поена разлике на четири минута до краја меча.

Међутим, у том тренутку Браун улази у игру и враћа Звезди двоцифрену предност што је заправо представљало непремостиву препреку за играче Цибоне. Звезду очекује у четвртак дуел против мадридског Реала, тако да је ова победа допринела циљу да се екипа са Малог Калемегдана што пре врати у врх табеле АБА лиге.

Дворана: Дражен Петровић, Загреб.
Судије: Саша Пукл, Урош Обркнежевић, Денис Хаџић.

ЦИБОНА: Билиновац 4, Ребец 11, Катић 3, Бундовић 15, Вуцић 2, Ковач 14, Новачић 5, Пркачин 7, Розић 2, Љубичић 2, Гибсон, Рамљак 7
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 9, Човић 14, Браун 9, Перпероглу 15, Лазић, Фаје 9, Берон 13, Добрић, Гист 8, Џенкинс 9, Симанић, Јовановић

Повезане вести

2 comments

mitar нов 4, 2019 at 12:43

Mozda je vreme da Branko Lazic ode u penziji i oslobodi mesto , Lorenco Braun celu utakmicu los ali na kraju prevagnuo mec , mnogo oscilacija u igri i veliki padovi .

Reply
Goran0008034 нов 3, 2019 at 21:19

Prosto neverovatno koliko oscilacija u igri pojedinaca a i cele ekipe. Dobric i Simanic kao da danas nisu mi dosli, Lazic poslovicno los. Doduse, i sudjenje je bilo katastrofa . Ali, generalno, nije bilo igre, akcija, kontra napada. Srljanje i gomila bezveze izgubljenih lopti. Da mismo imali fantastican sut za tri poena, nisam siguran da bi dobili ovu polovnu Cibonu. Trojke su varljive, mora unutrasnja igra da bude mnogo bolja.

Reply

Leave a Comment