Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Време је за нову победу у Лиги шампиона, Делије има још карата!

Спектакл само што није почео! Фудбалере Црвене звезде у среду, 6. новембра, очекује утакмица четвртог кола групне фазе Лиге шампиона која се игра од 21 сат на стадиону “Рајко Митић” против екипе Тотенхема.

Подсећамо све навијаче црвено-белих да се улазнице за меч против Тотенхема налазе у продаји. Сви они који још увек нису обезбедили вредно парче папира могу то да ураде до почетка утакмице у среду, која је по много томе слична прошлогодишњем сусрету са Ливерпулом.

Шестог новембра прошле године одиграна је једна од највећих утакмица Црвене звезде од освајања европске и светске титуле из 1991. године. Све је било спремно за спектакл против тадашњег вицешампиона Европе. Није се очекивало много од екипе Владана Милојевића будући на резултат у Енглеској. А онда се десило нешто што и најватренији навијачи црвено-белих нису могли да предвиде. Милан Павков за свега седам минута постиже два поготка и оставља у неверици стручни штаб Ливерпула. Ерупција одушевљења на стадиону „Рајко Митић“ није се смиривала све до самог краја утакмице, играчи су испраћени као хероји.

Годину дана касније пред утакмицу четвртог кола групне фазе Лиге шампиона црвено-бели налазе се у сличној ситуацији. Овога пута наши играчи поражени су од Тотенхема, такође енглеског клуба и финалисте Лиге шампиона. Резултат из Лондона се мало разликује од прошлогодишњег дуела са Ливерпулом. Ситуација која неодољиво подсећа на сценарио из прошле године, овог пута наше момке очекује још један меч са Тотенхемом.

Датум одигравања није једино што спаја ове две утакмице. Као и претходне године наше играче очекује дуел са актуелним финалистом Лиге шампиона. Међутим то нису једини знакови који указују да би сценарио могао да се понови. Црвена звезда имала је прошле године идентичан пут као и сад. Изабраницима Владана Милојевића генерална проба пред дуел против енглеског тима била је екипа Пролетера. Годину дана касније историја се понавља. Црвено бели прошле сезоне савладали су тим из Новог Сада резултатом 2:0, овог пута утакмица је завршена победом наше екипе од 2:1.

Показали су карактер и квалитет изабраници Владана Милојевића у моменту када нико није веровао у њих. Издигли су се из ситуације и доказали да су спремни да победе и будућег освајача Лиге шампиона. Верујемо да ће наши играчи одреаговати исто као и у претходној сезони и још једном показати да нису екипа коју треба потцењивати. На крилима звездаша, црвено-бели ће покушати да остваре велику победу и дочекају пролеће у Европи, а на нама је да још једном направимо феноменалну атмосферу на стадиону “Рајко Митић”. Звезда те зове!

The post Време је за нову победу у Лиги шампиона, Делије има још карата! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment