Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Доживети стоту!

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић јуче је, победом над екипом Пролетера (0:2), ставио свој печат и потпис на 100. победу откако је на клупи нашег клуба!

 

Црвена звезда јуче је у оквиру 15. кола Суперлиге Србије победила Пролетер резултатом 2:0, а голове су постигли Гарсија и Боаћи.

Управо је овај тријумф добио на тежини чињеницом да је Владан Милојевић забележио своју 100. победу на клупи нашег клуба!

Наш стратег је од прве утакмице на клупи Црвене звезде наговестио да би управо он могао да ниже успехе по црвено-белом небу. Утакмица са Флоријаном била је дебитантска за Владана Милојевића и већ на том мечу забележио је победу, резултатом 3:0 головима Боаћија (2) и Срнића. Редом су падали Иртиш, Спарта, а када је дошао Краснодар, Милојеви пулени су на Маракани успели да тријумфују и пласирају се у групну фазу Лиге Европе. Тим Владана Милојевића тиме је постао први који је успео да прође сва квалификациона кола и уђе у групу Лиге Европе. Редом су се низали успеси и у домаћем шампионату, да би у утакмици против Келна у Београду, екипа црвено-белих изборила пласман у елиминациону фазу Лиге Европе! Успешну сезону Владан Милојевић је крунисао и шампионском титулом уз 17 бодова више другопласираног вечитог ривала.

Прошле сезоне, наш тренер је имао за циљ понављање успеха из претходне. Међутим, коцкице су се поклопиле тако, да је екипа Владана Милојевића постигла још већи успех пласирајући се у групну фазу Лиге шампиона после две деценије! Штавише, побеђен је и велики Ливерпул, који је касније постао шампион Европе, а докторски рад Владана Милојевића у тој историјској победи Црвене звезде и данас се препричава. Још једну успешну сезону, 49-годишњи стратег поново је крунисао титулом у првенству, а овога пута са 12 бодова предности испред првог пратиоца Радничког из Ниша.

Овог лета поново су дошле квалификације за Лигу шампиона. Свако срце звездаша куцало је истом вером – Владан Милојевић. Сви смо веровали у њега. Исчекивали смо сваки следећи сусрет који нас је уверавао у снагу овог тима и стратега који за собом има само успехе. Редом су падали Судува, Хелсинки и Копенхаген у оној лудој пенал серији, као и Јанг бојс, када се на препуној Маракани Црвена звезда другу годину заредом пласирала у Лигу шампиона. Печат и потпис Владана Милојевића.

Шеф стручног штаба Црвене звезде још има пред собом пут да дође до импозантније бројке када су у питању победе у нашем клубу. Милојевић до сада у 138 утакмица има следећи учинак: 100 победа, 23 ремија и само 15 изгубљених утакмица, уз феноменалну гол разлику од 315 датих и 113 примљених голова. Тренерски занат сам по себи је изузетно тежак и захтеван, а наш стратег је „доживео стоту“ и поред свега што његов посао пружа, али и узима.

Такође, Владан Милојевић је престигао Миљана Миљанића на вечној листи тренера по броју европских утакмица на клупи Црвене звезде и тиме срушио рекорд стар 45 година. Наш тренер је до сада водио црвено-беле 41. пут на европским утакмицама, а већ га у среду чека још један дуел у Лиги шампиона и нема сумње да ће наш стратег доћи и до много већег броја!

Владан Милојевић се уписао у историју Црвене звезде. Велики тренер који је иза себе оставио много, а пре свега бескрајну љубав према црвено-белом дресу. Показао је да срцем, вољом и хтењем може много да се постигне и зато му сваки звездаш кличе:

ХВАЛА ТИ МИЛОЈЕ!

Повезане вести

Leave a Comment