Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометашице сигурно до нових бодова

Рукометашице Црвене звезде наставиле су са одличним партијама и оствариле нову победу, у 6. колу Прве лиге групе Центар савладана је екипа Радничког из Обреновца на Бањици – 29:19 (13:10).

Четврта узастопна првенствена победа црвено-белих која је донела деобу 2. места пред дуел са једином непораженом екипом, првопласираним Металцем из Ваљева.

На почетку се играло гол за гол, Звезда је на истеку 10. минута захваљујући два гола Ларе Кунчер стигла до вођства, гошће су успеле да се примакну у финишу након трећег искључења капитена Јоване Ристић, али је таква одлука мотивисала црвено-беле да серијом од три гола дођу до 13:10 на крају првог полувремена.

Звезда је наставила серију и у другом полувремену до 16:10, истакла се Тамара Ђурковић, која је преузела одговорност. До краја меча, разлика је расла до максималних 10 голова, за коначних 29:19 голом Јане Момчиловић. Занимљив податак јесте да је гостујућа екипа имала седам досуђених седмераца, а последња два у последњем минуту одбраниле су голманке Црвене звезде, од укупно четири заустављена ударца са седам метара.

Са по 6 голова најефикасније су биле Ђурковић и Ћорић, 5 је постигла Момчиловић, Звезду у среду очекује четвртфинале Купа Србије група Центар против екипе Пожаревца на Бањици, а затим и гостовање у Ваљеву.

6. коло, Прва лига група Центар

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 29:19 (13:10)

Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 50. Судије: Софија Петровић и Лана Зрнић (Београд). Искључења: Црвена звезда 16, Раднички 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 6(5), Раднички 7(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јовановић, Јездић 1, С.Илић 1, Момчиловић 5, Ристић 2(1), Ђурковић 6(3), Ћорић 6(1), Грбић, Инђић 2, Јелић, Ердељановић 2, Вељковић 1, Кунчер 3, М.Илић, Лончар. Тренер: Весна Бојковић

РАДНИЧКИ: Ј.Илић, М.Илић, Обрадовић, Пашалић 5, Перовић 6, Славић, Ђорђевић, Петровић 3, Петковић 2, Поповић 2, Орлић 1, Бановић, Јовановић. Тренер: Драган Јовановић

The post Рукометашице сигурно до нових бодова appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment