Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Две пресликане акције на „Карађорђу“ довољне за Милојев јубилеј!

ПРОЛЕТЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:0)

У оквиру 15. кола Суперлиге Србије, Црвена звезда је отишла у госте новосадском Пролетеру. Била је то, барем резултатски, добра увертира пред веома важан сусрет против Тотенхема у оквиру Лиге шампиона. Наши играчи одиграли су тек колико је било потребно за поклон свом шефу – ово је била 100. победа најбољег тренера у новијој Звездиној историји, Владана Милојевића.

Како то обично и бива када су у питању наше утакмице, и овај пут смо видели неколико промена у односу на прошли сусрет. Кањас се вратио у стартну поставу, уместо Петровића, Родић је своје место заузео на левом беку уместо Жандера, док је у навалном делу своје минуте „купио“ Вељко Симић захваљујући учинку у претходне две утакмице. Центарфор Црвене звезде вечерас је био Милан Павков, а у штоперски пар чинили су Панков и Милуновић.

Дуго нисмо употребили израз „почетно испитивање снага“, који је савршено описивао првих 15 минута (па и више) сусрета. Наш тим имао је јалову иницијативу, али без квалитетног паса или шута. Много грешака оба тима на средини терена обележили су малтене и читаво полувреме. Признаћемо – играло се релативно брзо, али не и нарочито квалитетно.

До прве прилике на мечу чекало се читавих 18. минута, а запретио је домаћин. Након једне неспретно испуцане лопте од стране Симића, на исту је налетео Јовановић и страшним полуволејом са неких 20 метара распалио по њој. Борјан је био савладан, али је на срећу лопта прохујала поред стативе. Први иоле озбиљан напад нашег тима видели смо три минута касније. Добро је центрирао Марин са леве стране, Павков је скочио и шутирао главом који метар преко гола. Да је нешто нижа лопта била, сигурно би је боље захватио наш центарфор.

Већ у следећем нападу имали смо одличну прилику. Гарсија је фантастично избацио Гајића по десној страни, овај је из казненог простора из прве убацио лопту у средину, али из неког разлога је Павков прескаче и та прилика одлази у неповрат. Морао је наш нападач да покуша да постигне погодак.

У 30. минуту после центаршута Родића на прву стативу, Павков одлично реагује, добар трзај главом, али одлично је био постављен и Петрић. Сличну ситуацију смо видели и 5 минута касније, када је Павкова гађао Марин са супротне стране. Јачи шут него прошли пут сада одлази поред гола.

Није се ни Пролетер у потпуности бранио, имали су пар опасних напада на нашој половини, али је концентрисана била наша одбрана. Црвена звезда је покушавала највише ударцима главом након центаршутева, и у томе је предњачио Павков. У 40. минуту, након корнера, покушао је и Милуновић – поред гола. Солидно је то изгледало, а то је уједно било и последње узбуђење у веома несадржајном првом полувремену.

Није се често дешавало да наш тим на одмор оде без постигнутог поготка. Пролетер се у првих 45 минута показао као тврд орах, не остављавши пуно простора нашим офанзивним играчима. Прилика из категорије стопостотних готово да није било, иако смо имали 2-3 ситуације из којих смо озбиљно запретили.

Измена на паузи није било, тако да су тимови друго полувреме почели у стартним поставама.

Нешто отреситије су почели играчи у плавим дресовима (данас смо наступали у резервној гарнитури), па је већ у 49. минуту Павков у свом стилу спустио лопту ка Симићу. Ипак, била је то нешто јача лопта коју Симић некако стиже и готово из мртвог угла гађа гол Пролетера – неуспешно.

У 55. минуту забележили смо два опасна покушаја наших играча, Кањаса и Симића, међутим оба та шута била су изблокирана. У тим минутима смо везали и неколико корнера, што је довољно говорило о томе на ком делу утакмице се одвијала игра.

Напади нашег тима исплатили су се у 59. минуту. Симић у свом стилу бежи између одбрамбених редова противника, све је то сјајним пасом испратио Родић и послао му веома добру лопту на леву страну. Брзоноги Симић стиже лопту и по земљи је упућује на петерац где на њу налеће Матео Гарсија, коме није било тешко да погоди мрежу. Стадион „Карађорђе“ итекако прија Аргентинцу, подсетимо, постигао је гол и против Војводине у Новом Саду. 0:1.

Упркос поготку, незадовољство игром свог тима Милојевић показује двоструком изменом. Из игре су изашли Вулић и Симић, а њихове измене били су Јованчић и Боаћи.

Није много фалило Боаћију да удвостручи предност у 70. минуту. Одбила му се лопта на ивицу казненог простора, нешто је траљавије шутирао, лопта закачила једног од дефанзиваца Пролетера и умало преварила Петрића. Да је шут био јачи, сигурно би то био гол.

Узвратио је Пролетер одмах – Андрејевић након корнера прети главом са неких шест метара, али његов покушај пролази мало поред стативе. Стекао се утисак да би Борјан свеједно зауставио тај шут.

Већим поседом лопте наш тим је умирио игру, углавном се играло на половини Пролетера, али без већих узбуђења.

Од 75. минута Пролетер је кренуо на све или ништа, након уласка Рушевића пребацили су тежиште игре на нашу половину, а у 80. минуту шутем из даљине домаћи су умало савладали Борјана. У истом минуту, у игру је ушао и помало заборављени Јевтовић и, испоставиће се, решио сусрет.

Играо се 82. минут када је на левој страни добио лопту од Марина. Храбро је кренуо ка казненом простору, и уз мало среће нанизао два играча, те дошао до позиције из које је, попут Симића нешто раније, у ногу погодио, овај пут Боаћија. Црвена звезда је повела 2:0 и тиме решила овај сусрет. На прави начин се наш тамнопути нападач вратио на терен након повреде.

Срљао је Пролетер, покушавао макар почасни погодак да постигне, али то је само стварало огроман простор за контранападе нашег тима. Нису у тим моментима били довољно концентрисани Гајић, Јованчић и Јевтовић, па су њихови завршни пасови били веома непрецизни. Са друге стране, запретио је домаћин још једном, али Борјан је остао несавладан.

Резервисано су играли, рекло би се, наши момци вечерас у Новом Саду. По доста тешком, прохладном времену Црвена звезда није приказала игру какву смо можда и очекивали након претходна два кола. Упркос жељи да проток лопте буде брз, терен и деконцентрација наших играча нису дозволили да таква игра буде нарочито ефикасна. Ипак, постигли смо два поготка након скоро идентичних акција, где су се прославили Симић, односно Јевтовић, па су лакши део посла одрадили Гарсија и Боаћи и тиме вратили осмехе на лица наших навијача у овом прохладном дану. Звезда ће, након ове утакмице, у добром расположењу дочекати среду и сусрет са Тотенхемом.

 

Нови Садстадион КарађорђеСудија: Данило Грујић. Помоћници: Јован Грујић и Стефан Војнић. Жути картони: – Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Гарсија (59. минут), 0:2 Боаћи (82. минут)

ПРОЛЕТЕР: Петрић, Танасин, Леандро, Андрејевић, Ковачевић, Б. Јовановић, Шћепановић (од 64. Новаковић), Пејић (од 75. Рушевић), Бабић, Марјановић (од 83. Јовановић), Миросављев. Тренер: Бранко Жигић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Панков, Милуновић, Родић, Кањас, Вулић (од 62. Јованчић), Гарсија, Марин, Симић (од 62. Боаћи), Павков (од 81. Јевтовић). Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

3 comments

Kalderon нов 3, 2019 at 12:14

Napred Zvezdo gazi sve,bravo Miloje

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 2, 2019 at 21:00

osim jubileja sve drugo isto..i tako godinama..marin indisponiran,kenjas je tuga od neznalice…drago mi je zbog Boćka

Reply
Hadži Dragan NBG нов 2, 2019 at 19:49

Bravo Miloje za 100 pobeda Zvezde sa tobom.

Reply

Leave a Comment