Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Пораз ватерполиста од Јадрана

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАДРАН ЦАРИНЕ 5:11 (2:3, 2:2, 0:3, 1:3)

У оквиру 7. кола регионалне ватерполо лиге на базену СЦ Милан Гале Мушкатировић састали су се БВК Црвена звезда и Јадран Царине Херцег Нови. Гости из Херцег Новог славили су победу од 11:5.

Била је то утакмица у којој су гости стално водили, имали минималну предност од почетка да би у трећој четвртини направили осетнију предност коју домаћин није успео да надокнади.

Почели су боље гости и већ у свом другом нападу повели прецизним шутем Ђура Радовића. Али убрзо Звезда изједначује преко Вука Милојевића. Након што је Звезда пропустила свог играча више захваљујући голману Јадрана који је одбранио шут Звезди, Јадран креће у напад и још на половини Јадрана Илић прави фаул за искључење након којег гости поново долазе у вођство – 1:2.  Звезда поново стиже до изједначења преко Марка Јанковића који реализује петерац али до краја четвртине гости имају два петерца, први им је донео ново вођство а други је одбранио сјајни голман Иванов. 2:3.

У другој деоници прва до гола стиже Звезда најлепшим голом на утакмици. Како је примио лопту Танкосић је још на нашој половини трпео притисак одбране гостију. Успео је да пребаци лопту до Радовића који окреће свог чувара и “препливава” га и то га доводи до ситуације један на један са голманом коју он рутински реализује. Нажалост већ у следећен нападу гости реализују играча више и поново стичу минималну предност.

Досадашњи тренд кретања резултата се наставља. Звезда изједначује након играча више преко Стефана Илића али одмах гости враћају себи предност и то након што сјајни голман Звезде два пута брани шут гостију али кад им се лопта и трећи пут вратила у посед није могао ништа да учини  и то је 4:5 за госте.

У трећој деоници серија голова гостију којом они преламају меч у своју корист. Најпре из једне контре играч Јадрана има играча Звезде поред себе који покушава да га телом омете са високо подигнутим рукама плашећи се петерца и искључења који би сасвим сигурно уследио у случају контакта, међутим то није било довољно и гости постижу гол за први пут на мечу два гола предности, 4:6.

До краја ове деонице још два гола гостију, прво брзи гол као казна за промашај Гусарова који погађа пречку од које се лопта одбија ипак испред гол линије, а други из петерца за коначан резултат треће деонице 4:8.

Како је било у трећој наставило се и у четвртој па су гости још увећали предност. Најпре је стигла казна за неискоришћеног играча више а онда су гости направили сјајну акцију и изиграли Звездину одбрану па је играч гостију фаулиран кад је био у веома изгледној позицији што је резултирало петерцем за госте који они реализују за 4:10.

До краја утакмице још по један гол на обе стране. Најпре су гости искористили недовољно добро постављену одбрану Звезде након корнера који су имали и играч је остао сам и без блока и неодбрањиво шутирао. Онда коначно и гол за Звезду, минут пре краја меча је погодио Танкосић искоса са леве стране ближи голманов угао.

Састави:
БВК Црвена звезда: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Шулц, Васин, Илић 1, Аџић, Јанковић 1, Милојевић љ, Вукичевић, Гусаров, Радовић 1, Иванов, Глигоријевић. Тренер: Милановић

ВК Јадран: Тешановић, Чагаљ, Попадић, Обрадовић, Баничевић 1, Аверка 1, Д. Радовић, Гардашевић, Ђ. Радовић 5, Спајић 1, Бркић, Петковић 1 , Ђуровић, Вучуровић 2. Тренер: Радановић

Играч више: БВК Црвена звезда 9(2), Јадран 7(2)
Петерци: БВК Црвена звезда 2(1), Јадран 5(3)

 

 

 

Повезане вести

Leave a Comment