Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвена звезда – Рудар 23:24 (11:13)

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 7. колу АРКУС лиге у „Шумицама“ од Рудара из Костолца 23:24 (11:13).

Као и у већини мечева током сезоне црвено-бели су платили данак лошој игри у првом полувремену, па су у другом делу игре покушавали да направе преокрет и стигну минус. И поред одличне одбране и одбрана и Гемаљевића и Јелића на голу у последњих пет минута, нису успели овог пута. Остало је мало времена, и шут за реми са девет метара, али далеко од гола играча утакмице, Милоша Вуковића.

Гол за гол на почетку утакмице све до 11. минута када је погодио Иван Хорват за 8:7, а онда пад у игри црвено-белих, серија 5:0 гостију и повреда Миљана Ерића приликом једног дуела у одбрани, (8:12). Звезда није успела да искористи неколико зицера, Гемаљевић одбранио шта је могао, а Лазић и Утвић смањили на 11:13 за крај првог полувремена.

Рудар је стигао до максималних четири гола разлике, предност коју је одржавао до самог финиша, Звезда грешила у нападу, „разбранила“ Вуковића, па се чинило да ћемо избећи неизвесну завршницу. Ипак, велика упорност и жеља да се стгине барем до изједначења довели су до одличне одбране, претње за пасиван напад и када су долазили до шута играчи Рудара, Јелић и Гемаљевић су били непремостива препрека, и за најбољег стрелца АРКУС лиге Недељковића. У 56. минуту је стајало 20:24 на семафору управо након гола Недељковића, али су Рајичевић и Лазић смањили на 23:24. Рудар је одуговлачио у последњем нападу, Звезда успела да се одбрани, али остале су три секунде, затим и деветерац, није било гола – 23:24.

Најефикаснији са по 6 голова били су капитен Иван Рајичевић, Никола Лазић и Стефан Шапоњић.

Звезда у наредном колу гостује на Бањици екипи Обилића, а затим на истом месту у четвртфиналу Купа Србије групе Центар Рекреативу.

Црвена звезда – Рудар 23:24 (11:13)

Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 370. Судије: Душан Николић и Игор Цветковић (Лесковац). Искључења: Црвена звезда 6, Рудар 10 минута. Седмерци: Црвена звезда 4 (3), Рудар 4 (3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хорват 1, М.Лазић, Љубојевић, Шапоњић 6, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 6 (3), Н.Лазић 6, Јелић, Андрејевић, Туфегџић 1, Утвић 1, Абрамовић, Ерић 2, Божовић, М.Николић. Тренер: Радан Ровчанин

РУДАР: В.Вуковић 1, Татари, Аврамовић 1, Мурина, Милошевић 2, Недељковић 6 (3), Мердовић 2, Панић 7, Ристић, М.Вуковић, Мрвовић, Ђорђевић, Деспотовић, Тица 2, Радисављевић. Тренер: Драган Ајдачић

The post Црвена звезда – Рудар 23:24 (11:13) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment