Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Убедљиви омладинци за прво место

Феноменални су били црвено-бели јуниори и у дербију 12. кола Омладинске лиге Србије, након преокрета, успели да убедљиво савладају Бродарац резултатом 4:1. Изабраници Славољуба Ђорђевића су се овом победом попели на врх табеле јуниорског такмичења.

Славољуб Ђорђевић је за овај меч могао да рачуна на Николу Крстовића, нападача првог тима, а његови изабраници су имали додатан мотив да се добро покажу, јер их је са трибина гледао шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић.

Ушли су врло офанзивно у меч црвено-бели омладинци, када је Новаковић проиграо Пантовића који је већ у петом минуту могао да доведе наш тим до предности, али је ударац искоса са десне стране зауставио Новић. Претили су наши таленти преко расположеног Пантовића који је и у 22. минуту сјајно прошао по десној страни и одиграо идеалну повратну лопту, али никог није било на другој стативи. Ипак, Бродарац је дошао до предности преко Караклајића који је прихватио лопту на левој страни и ударцем из прве успео да матира Катића, а играо се 29. минут меча.

Врло је узбудљиво било у 40. минуту, прво је Крстовић покушао главом након скраћеног корнера који су одиграли Новаковић и Радуловић, а потом је у следећем нападу шутирао. Новић је тај покушај одбио до Пантовића, а ударац нашег крилног нападача је изблокирао Мисић. Могли су наши омладинци да поравнају резултат у 43. минуту, када је Симовић показао на белу тачку после фаула Мисића над Радуловићем у казненом простору. Одговорност је преузео Крстовић, шутирао врло снажно, али затресао пречку.

У другом полувремену, потпуна голеада Црвене звезде и преокрет резултата. Све је почело у 53. минуту када је Крстовић покушавао у казненом простору, дефанзивци Бродарца успевали да то неутралишу, али је лопта дошла до Новаковића који је прецизно шутирао са двадесетак метара и донео изједначење нашем тиму. До преокрета се дошло у 65. минуту када су Благојевић и Пантовић комбиновали по левој страни и пронашли Радуловића који је са десетак метара шутирао снажно, Новић је успео да закачи лопту, али не и да је заустави.

Бурмаз је одмах по уласку у игру показао колико је опасан, јер је након центаршута са десне стране био највиши у скоку и погодио пречку. Трећи гол Црвене звезде дошао је након сјајне минијатуре Новаковића, када је наш везни фудбалер у 73. минуту предриблао двојицу фудбалера по левој страни, потом одиграо оштар пас кроз петерац који је испратио Бабић и претворио у гол. Три минута касније, црвено-бели постижу и четврти погодак. Бабић се сјајно заградио и ослободио чувара по десном боку, а затим упутио прецизан центаршут за Радуловића који рутински шаље лопту у мрежу и поставља коначан резултат меча.

Црвена звезда – Бродарац 4:1 (0:1)

Судија: Новак Симовић. Стрелци: Новаковић у 53, Радуловић у 65. и 76. и Бабић у 73. минуту за Црвену звезду, а Караклајић у 29. минуту за Бродарац.

Црвена звезда: Катић, Гачић, Благојевић, Матић (од 82. Илић), Лукић, Миликић, Пантовић, Новаковић, Крстовић (од 66. Бурмаз), Пиплица (од 55. Бабић), Радуловић (од 84. Пешовић).

Бродарац: Новић (од 59. Симић), Јовановић (од 74. Лончар), Мисић, Бачкуља (од 77. Тодоровић), Л.Илић, Ј.Илић, Нешић (од 59. Тошковић), Вукосављевић, Караклајић, Миладиновић, Марјановић.

The post Убедљиви омладинци за прво место appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment