Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Гавриловић уочи Химкија: Победа императив

Кошаркаши Црвене звезде  вратили су се у среду у Београд И почели припреме за други меч дуплог програма, утакмицу 6.кола Евролиге са Химкијем из Москве.

Црвено-бели ће до утакмице која се игра у хали “Александар Николић” тренирати два пута, а у Београд стиже тим који се изузетно појачао у претходном прелазном року довео чак и неколико играча из НБА лиге. О дове сезоне за “жуте” из подмосковља игра и некадашњи плеј Црвене звезде Стефан Јовић.

Тренер црвено-белих Андрија Гавриловић одлично познаје прилике у руском тиму са којим је освојио неколико трофеја, укључујући и два Еврокупа:

Радио сам 7 година у Химкију и за тај клуб ме вежу бројне успомене, освојили смо и два трофеја Еврокупа, и радујем се утакмици са бившим главним тренером Куртинаитисом. Али – на терену нема пријатељства, много нам је важна ова утакмица и победа у њој, свесни смо доброг “моментума” и последњих резултата Химкија, али пред нашим навијачима победа је императив и то на било који начин!” рекао је први тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац је такође изнео своја очекивања пред важну утакмицу:

Очекује нас меч са екипом која је у добром ритму и моменту, која стиже у Београд након убедљве победе над Панатианикосом у Москви. Нећемо имати пуно времена да се спремимо за ову утакмицу, али су исти услови за обе екипе. Химки игра добро ове сезоне, зна се да их предводи Швед, али то је тим који је испуњен одличним играчима на свим позицијама. Довели су Мозгова, Јеребка, Јовића, што говори о њиховим амбицијама ове сезоне. Ми са друге стране морамо да будемо константни, јер нас је то доста коштало у неким претходним утакмицама. Уз велику подршку са трибина али и нашу енергију на паркету можемо до резултата” рекао је Давидовац.

Карте за утакмицу Црвена звезда мтс – Химки пуштене су у продају у уторак, а као и пред сваки меч КК Црвена звезда мтс апелује на све који буду долазили у халу учине то знатно раније, такође да спортски навијају како клуб по било којој основи Евролиге не би био кажњен.

Утакмица Црвена звезда мтс – Химки игра се у четвртак од 19 часова у хали „Александар Николић“, а након тога црвено-бели се у 7.колу против мадридског Реала поново селе у „Штарк Арену“.

Повезане вести

Leave a Comment