Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Јубилеј Санде Малешевић

Лета 2017. године након освојених шест шампионских титула, исто толико трофеја у националном куп такмичењу и учешћа у елитном такмичењу европског женског фудбала, Санда Малешевић се из редова суботичког Спартака преселила у Београд, а нова одредница била је стадион „Рајко Митић“. И док су друге девојке маштале о проводима и изласцима, Санда је остварила свој давнашњи сан и обукла дрес омиљених боја. Постала је чланица клуба који јој је у срцу био још од када зна за себе.

Свој дебитантски наступ у црвено-белом дресу забележила је у 1. колу шампионата 2017/18 у Новом Саду против екипе Војводине. У мечу у којем су „Вучице“ головима Миреле Тенков и Катарине Ђорђевић у самом финишу сусрета славиле резултатом 2:0 Санда је у игру ушла у 70. минуту. Од тог момента, па до данашњег дана постала је незаменљива чланица везног реда ЖФК Црвена звезда. Већ у првој сезони на нашем највећем стадиону Санда Малешевић је одиграла чак 19, од укупно 20 првенствених дуела и била стрелац три поготка, док је у оквиру националног купа директно учествовала у освајању првог и до сада јединог трофеја нашег женског фудбалког колектива. У Лазаревцу 2. јуна 2018. године Црвена звезда је у финалу Купа Србије савладала новосадску Војводину резултатом 3:0, а стрелац трећег поготка наше екипе у 68. минуту била је управо Санда Малешевић.

Нешто више од две године након дебитантског наступа, Звездина покретачка снага на терену стигла је и до лепог јубилеја – 50. меча у Звездином дресу. Судбина је хтела да противник у првом сусрету у дресу омиљених боја буде исти и на прослави јубилеја. У недељу 27. октобра „Вучице“ су на терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ убедљиво тријумфовале против новосадских црвено-белих резултатом 6:1. Санда је и на овом сусрету била једна од најзапаженијих у нашем саставу и тиме се већ сада златним словима уписала у историји ЖФК Црвена звезда.

Санда Малешевић је до сада одиграла 42 првенствена и осам куп мечева за наш клуб. Током тих сусрета седам пута се уписивала у листу стрелаца (пет голова је постигла у првенству и два у купу). Интересантан је податак да Санда на свом дресу носи број „17“, а након меча у недељу против Војводине, постала је 17 играчица у историји црвено-белог женског фудбалског колектива која је у дресу омиљених боја забележила 50 и више наступа.

Сада се „лествица“ подиже на магични број „100“, а надамо се да ће до тог новог, великог јубилеја Санда Малешевић заједно са својим саиграчицама, а и свима нама заљубљеницима у црвено-беле боје и женски фудбал имати прилике да дође до првог трофеја намењеног најбољој екипи Србије…

Повезане вести

1 comment

slobodan griezzman andjelkovic окт 30, 2019 at 06:24

tako pozitivna a mirna devojka skroz na zemlji lepo vaspitana i veliki znalac čast mi je što je poznajem.

Reply

Leave a Comment