Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Дегенекових 50

Дефанзивац Црвене звезде Милош Дегенек у утакмици са Радником у Сурдулици забележио је 50. наступ у црвено-белом дресу. Наш стамени штопер и један од комаданата одбране није крио задовољство поводом ове фантастичне бројке до које је стигао за кратко време.

Одиграо сам доста утакмица и много ми је драго због тога, јер сам ја дошао овде да бих играо и помагао тиму онолико колико могу. Желео сам да напредујем и да свака партија буде боља од претходне, што сам негде и успео. Увек дајем максимум, волим да кажем 150 одсто могућности. Драго ми је што сам у кратком року стигао до 50 утакмица и нећу да станем на том броју, већ да наставим да представљам Звезду, заједно са саиграчима, како у Европи тако и у националном шампионату, јер је то оно што приличи тако великом клубу као што је Црвена звезда, да буде најбоља. Колико год да будем одиграо бићу задовољан, волео бих да број буде много већи и да покажем да могу још да пружим нашем клубу – истакао је Дегенек.

Подсетио се репрезентативац Аустралије и на први долазак у наш клуб прошле сезоне.

Када сам стигао пре нешто више од годину дана у Црвену звезду имао сам жељу да играм сваку утакмицу, да се докажем и покажем квалитет, као и да помогнем клубу колико год могу. Водио сам се тиме да вратимо Звезду на победнички пут, на стазе славе где она то сигурно заслужује. Уз Божију срећу ми смо то и учинили, наш клуб сада игра најелитније такмичење другу годину заредом и то је оно што ми увек измами осмех на лицу.

Подвукао је Дегенек и да је одмор оно што је један од најважнијих фактора његових одличних игара.

Опоравак је оно најбитније. Трудим се да кад имам слободне дане одмарам код куће. Ту ми је најбољи друг који ми помаже око опоравка и уопштено, када год ми је нешто потребно он је ту. Доста се слажемо и то је оно што ми олакшава посао. Битно ми је да сам спреман за сваки наредни изазов, јер не желим да изађем на терен и да не пружим свој максимум, јер нисам такав играч – рекао је Дегенек.

Издвојио је и најлепши моменат који је доживео у 50 утакмица у Црвеној звезди.

Дефинитивно Салзбург. То је оно што се памти за цео живот. Ушли смо по први пут са овим тимом у Лигу шампиона и цела та атмосфера ми је стварно остала у срцу. Велики број наших навијача је дошло да нас бодри и када смо имали два гола заостатка нису прекидали песму, него су још јаче и гласније певали. Реално, са ове тачке гледишта, они су били квалитетнији од нас, сезону пре тога су играли полуфинале Лиге Европе, једноставно сама чињеница да смо таквог ривала избацили, сигурно да говори много. Показали смо да смо тим и да функционишемо као породица што се и дан данас јасно види – закључио је дефанзивац нашег тима Милош Дегенек.

The post Дегенекових 50 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment