Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда савладала Мегу

Кошаркаши Црвене звезде уписали су други тријумф у новој сезони АБА лиге. Савладана је екипа Мега Бемакса у 4. колу АБА Лиге резултатом 88:70. Црвено-бели су у утакмицу ушли са притиском лошијих резултата, али и са великом енергијом и показали снажан карактер.

Иако су изабраници Андрије Гавриловића контролисали ритам од почетка утакмице, али су се преломни моменти одиграли у трећој деоници. Наиме, у тим тренуцима Црвена звезда је бриљирала и за десет минута уписала чак 30 поена. По завршетку деонице црвено-бели су имали, испоставиће се, недостижних 19 поена разлике – 74:57.

Млади тим Мега Бемакса пробао је да угрози убедљиво вођство, али то није било могуће. Црвена звезда је задржала озбиљан приступ и висок ниво енергије и мирно привела меч крају. На крају и славила убедљиво 88:70.

У редовима црвено-белих чак петорица су били двоцифрени. Предњачио је Давидовац са 17 поена, а дабл-дабл учинак је имао Џејмс Гист који је уписао 14 кошева уз десет ухваћених лопти. Чак три играча постигла су по 11 поена, а то су били Били Берон, Лорензо Браун и и Стратос Перпероглу.

Црвено-бели су веома добро започели меч. Агресивно у одбрани, а у нападу врло прецизно јер су први поени стигли од Лоренза Брауна и Борише Симанића који су погодили тројке – 6:0.

Међутим, млади састав Мега Бемакса се није предавао. Уз помоћ агресивности у одбрани и погођених шутева из не увек лаких позиција, вратили су се у потпуности у егал. Тако је било до финиша прве деонице када су Гист, Перпероглу и Оџо креирали серију за нових плус 6 – 22:16.

Мацура је уз звук сирене погодио тројку, а први поени у другој деоници били су дело Ненада Миљеновића па је на семафору поново био егал резултат – 22:22.

Нову мини серију креирала је добра одбрана црвено-белих, али и Перпероглу и Давидовац који су везали седам поена – 29:23. Изабраници Андрије Гавриловића били су у добром ритму. Убрзали су игру захвлајујући доброј одбрани и такав ритам им је пријао. Велики допринос у тим тренуцима дао је и Огњен Кузмић одличном игром у одбрани, али и са четири везана поена – 40:32.

Црвено-бели су задржали предност, али је она на полувремену била ипак нешто мања – 44:40.

Друго полувреме повратило је енергију у редовима Црвене звезде каква је виђена на почетку меча. Гист и Давидовац су везали укупно седам поена и црвено-бели су дошли до двоцифреног вођства – 51:40. Серију је на кратко прекинуо Миљеновић, али је Давидовац погодио трећу тројку на утакмици одмах затим.

Уз расположене Гиста и Давидовца у нападу су се прикључили и Перпероглу и Браун. Црвено-бели су сада нападали из свих оружја и чинило се да Мега полако губи корак за изабраницима Андрије Гавриловића.

Ишла је предност Црвене звезде и до плус 17 када је Давидовац поентирао уз фаул – 63:46.

Пре уласка у последњу деоницу изабраници тренера Гавриловића имали су 19 поена предности и чинило се да је свако питање победника решено – 74:57.

Мега је на почетку пробала да запрети и чак пришла на десет поена заостатка, али црвено-бели су задржали висок ниво агресивности у одбрани и наставили да нижу контранападе који су одбранили налет гостију.

На крају, није изостала ни убедљива победа пред пут у Истанбул.

Црвена звезда – Мега Бемакс 88:70 (22:19, 22:21, 30:15, 14:15)

Београд – Дворана: ФМП у Железнику. Гледалаца: 2.065. Судије: Томислав Хордов, Марио мајкић, Милан Недовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 7, Човић, Л. Браун 11, Перпероглу 11, Давидовац 17, Лазић, Берон 11, Добрић 5, Гист 14, Џенкинс, Симанић 3, Оџо 9. Тренер: Андрија Гавриловић.

МЕГА БЕМАКС: Мишковић 13, Атић 13, Марјановић 5, Ашћерић 4, Чарапић, Миљеновић 8, Симоновић 10, Церовина, Брекић, Мацура 6, Танасковић, Станић 11. Тренер; Дејан Милојевић

Повезане вести

1 comment

mitar окт 27, 2019 at 20:40

Mozda trener Gavrilovic ispadne i dobro resenje , idemo sada sve pobede do kraja ABBA lige .

Reply

Leave a Comment