Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Успешан старт кадеткиња

Кадеткиње ККЖ Црвена звезда Комбанк успешно су стартовале у Триглав женској кадетској лиги Србије победом на премијери над ЖКК Радивој Кораћ 70-62 (21-10, 16-23, 15-518-24) у „Баскет Ситију“.

„Звездине звездице“ су биле бољи ривал и од првог до последњег минута имале константну предност. Утакмицу су отвориле серијом 8-2, комбинованим поенима капитена Иве Кецман и Марије Авлијаш, врло брзо стекле и двоцифрену предност, а прву четвртину решиле у своју корист 21-10. И у другом периоду су црвено-беле наде наставиле у истом ритму што им је донело максималну предност од 17 поена разлике након серије поена Иве Кецман, 33-16. Гошће су успеле да се консолидују и серијом 7-0 смање минус на четири поена пред одмор између два полувремена, 37-33.

У трећем кварталу изабранице Немање Планојевића су преломиле утакмицу захваљујући чврстој одбрани и серији 13-2, која им је донела 52-38 пред последњих десет минута. Није било ни неизвесности, ни промена у последњој деоници, Звезда је имала константну предност, двоцифрену током већег периода игре, а екипа Радивој Кораћа је успела само да смањи разлику у финишу за коначних 70-62.

Најефикаснија је била Марија Авлијаш са 20 поена, Ива Кецман је убацила 13, Миљана Ћаћић 11.

Следећег викенда „Звездине звездице“ очекује турнир 1. кола У17 WABA лиге у Подгорици против екипа Будућност Бемакс и Ловћен. У наредном колу Триглав ЖКЛС противник је Раднички из Крагујевца.

У осталим мечевима млађих селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк, млађе кадеткиње (ЖКК Борац Земун 80-32) и млађе пионирке су забележиле победе (ЖКК Флеш 61-22), док су пионирке поражене од ЖКК Радивој Кораћ (47-52). Јуниорско првенство Србије почиње у новембру.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Марковић, Рунић 7 (3укл), Васиљевић 5 (4ас), Кецман 13 (3укл), Ковачевић 4, Јанковић, Ћулибрк, Зечевић 2 (7ск), Ћаћић 11 (8ск), Матић, Спасовски 8, Авлијаш 20. Тренер: Немања Планојевић.

The post Успешан старт кадеткиња appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment