Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаЗвездине легендеНајновијеФудбал

Караси: „Тимски до доброг резултата против Тотенхема“

Црвену звезду у уторак очекује утакмица са екипом Тотенхема у оквиру трећег кола Лиге шампиона, а легендарни фудбалер Црвене звезде Станислав Караси присетио се утакмице из давне 1971. године у осмини финала купа УЕФА, када су су црвено-бели одмерили снаге са енглеским тимом.

За нас је био велики успех што смо уопште ушли у такмичење са тако великим клубом. Те године када смо играли против Тотенхема били смо у одличној форми. Добро смо играли у нашем првенству, а поготово у Европи. Поштовали смо противника и знали смо да је велики клуб са дугом традицијом. Нисмо се плашили, изашли смо храбро и одиграли добру утакмицу. Поносан сам на тај дуел јер смо показали да умемо да се носимо великим клубовима – истакао је Караси.

Некадашњи нападач Црвене звезде верује да наш тим може да направи добар резултат у Лондону.

– Оптимиста сам. Када год радите нешто у животу увек треба да се борите да испадне најбоље. Очекујем добру игру нашег тима. Нама „леже“ Енглези, иако су они оштрији у дуелима, али то не значи много. Рекао сам, када је извучена група, да је Тотенхем тим против кога можемо да остваримо добар резултат. Имају проблеме унутар клуба и то је очигледно. Видим да су имали састанак после неуспеха са председнико, а то може да буде лоше по нас, јер ће бити концентрисанији и мотивисанији. Чудно је да финалиста Лиге шампиона изгуби утакмицу резултатом 7:2. То значи да су у великој кризи и на физичком и на психичком плану. Ми морамо да играмо као и до сад и да кроз пас игру пробамо да затворимо утакмицу. Сјајно би било да отворимо меч раним голом.

Караси није желео да издваја појединца, те је рекао је заједништво и колектив оно најбитније у нашој екипи.

– Екипу на теену чине једанаесторица играча тако да никог не желим да издвојим. Ово је колективни спорт, а ми играмо тимски, јер једино тим побеђује, а никада индивидуалац. Може се десити да на мечу појединац искочи, али њега увек колектив избаци. Верујем у овај тим и мислим да можемо направити одличан резултат.

Стрелац више од 100 голова за наш тим подсећа да није битно против кога Звезда игра, већ само да екипа да максимум.

Поштујемо противника како год се он звао. Видели смо и у Куп утакмици против Трепче како је наш тим изгледао. Увек треба да се поштује противник. Тотенхем одувек имаа скупе играче као и странце, али то поново ништа не значи. Колико Тотенхем као клуб напредује доказ је стадион. Велики су клуб и са великом традицијом, а када градите стадион који толико кошта онда морате имати у виду да се ради о озбиљно организованом клубу.

Срећна је наша ведета што ће поново посетити Енглеску, а имао је и поруку за изабранике Владана Милојевића.

Радујем се одласку у Лондон зато што ми нисмо имали прилику да играмо на модерном стадиону, већ на старом. Играчима бих пожелео много среће, јер је то можда оно најважније што им треба, а мислим да ће квалитетом који већ поседују доћи до позитивног резултата – закључио је легенда Црвене звезде Станислав Караси.

The post Караси: Тимски до доброг резултата против Тотенхема appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Dejo окт 19, 2019 at 23:44

Karasi hocemo da u upravu Crvene Zvezde ili presednik Jugovic ili jos bolje Privatizacuju Crvene Zvezde ,sto se tice utakmice Totenhem – Crvena Zvezda moze da dobije tu utakmicu Crvena Zvezda u Engleskoj ,Crvenoj Zvezdi su potrebni novi spozori i mozda pravljanje novog stadiona Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment