Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда чува врх табеле

Црвено-бели су одиграли одличну утакмицу и савладали Рад (3:1) у оквиру 12. кола Суперлиге Србије, чиме је направљена сјајна увертира пред дуел са Тотенхемом.

 

Црвено-бели су се после репрезентативне паузе вратили обавезама у првенству, где су дочекали „грађевинаре“ против којих у претходних 10 утакмица имају све победе, а Владан Милојевић се одлучио за формацију са два класична нападача.

Није се много чекало на гол Црвене звезде. Сјајно су комбиновали Павков и Томане у 6. минуту када је ударац португалског нападача успео да заустави Марковић, међутим, сјајно је натрчао српски репрезентативац и поред дефанзиваца Рада успео да смести лопту у мрежу. Пет минута касније виђена је феноменална акција Црвене звезде. Пасовима у казненом простору су Вулић, Марин и Павков надмудрили одбрану Рада, али је ударац стрелца првог поготка завршио поред стативе.

Прошао је Марин по левој страни у 12. минуту и покушао спољним делом стопала да упосли Павкова, али најрасположенији актер у редовима црвено-белих шаље лопту поред гола Марковића. Прва прилика за госте виђена је у 18. минуту када је Буснић покушао да угрози Поповићев гол након центаршута Милошевића, али ударац Радовог офанзивца завршава поред гола.

У првих пола сата сусрета виђена је теренска иницијатива Црвене звезде и утисак је као да се константно играло пред  голом Рада. Мало је фалило да црвено-бели постигну погодак у 36. минуту када је Марин извео корнер, а Павков био највиши у скоку, међутим његов ударац главом завршио је преко гола који чува Марковић.  Нашао се Родић на несвакидашњем месту за њега. Убацио се по десној страни на пас Марина, непрописно га је зауставио  Марковић, а судија Максимовић је показао на белу тачку. Сигуран извођач једанаестерца у 39. минуту био је Марко  Марин, чиме је удвостручена предност нашег тима, а са тим резултатом се отишло на одмор.

У друго полувреме се ушло без промена, а прва шанса виђена је у 54. минуту када је Родић прошао левој страни и проиграо Марина, али је ударац нашег капитена са ивице казненог простора блокирао Перендија. Гобељић се сјајно убацио по десној страни, што није промакло нашем капитену који га је феноменално упослио, а наш репрезентативац је послао оштар пас по земљи, међутим успели су дефанзивци Рада да у последњем тренутку интервенишу испред Павкова и спрече га да се још једном упише у стрелце.

Играо се 66. минут када је судија Максимовић поново показао на белу тачку. Поповић је фаулирао Бједова у казненом простору, а Перендија је био сигуран извођач најстроже казне и смањио резултат на 2:1. Ван Ла Пара је одмах по уласку у игру имао прилику да се упише у стрелце. Сјајно је прошао по левој страни, лако се ослободио свог чувара, али је Марковић успео да правовремено излети и не дозволи Звездином Холанђанину да шутира у даљи угао.

Трећи погодак за црвено-беле дело је Марка Гобељића. Послао му је Марин феноменалну дијагоналу у 76. минуту, наш универзалац је покушао да центрира, лопта му се одбила, а он је из прве шутирао у даљи угао и успео да превари Марковића. Наставили су да прете фудбалери Црвене звезде, покушавали су Гарсија и Панков, али без промене резултата. Унео је Ван Ла Пара позитивну енергију својим уласком. Изашао је пред Марковића у 90. минуту и на елегантан начин покушао да лобује, али је лопта завршила преко гола чиме је и завршен сусрет на стадиону “Рајко Митић”.

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 7.112.

Судија: Ђорђе Максимовић.

Стрелци:  Павков у 6, Марин у 39.(из једанаестерца) и Гобељић у 76. минуту за Црвену звезду, а Перендија у 66. минуту (из једанаестерца) за Рад.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Милуновић, Панков, Родић, Јованчић (од 85. Иванић), Вулић, Марин, Гарсија (од 88. Симић), Томане (од 73. Ван Ла Пара), Павков.

Резерве: Васиљевић, Дегенек, Бабић, Петровић, Иванић, Симић, Ван Ла Пара.

Рад: Марковић, Николић, Перендија, Стјепановић (од 78. М. Трифуновић), Петровић, Милошевић, Буснић, Живковић, В. Трифуновић (од 57. Ризнић), Бједов, Илић (од 71. Касалица).

Резерве: Мићановић, Тановић, Рогановић, Касалица, Башановић, Трифуновић, Ризнић.

Жути картони: Родић (Црвена звезда), Буснић (Рад)

Повезане вести

6 comments

Kalderon окт 19, 2019 at 19:42

Samo me zanima kako nam se na ovaj sajt uvuklo ovoliko grobarskog sljama da se ja ne bih nervirao zbog mrzitelja Zvezde ovaj sajt brisem,jer sto bih sebi dozvolio da citam ustasko-grobarske komentare

Reply
ReD окт 19, 2019 at 02:45

muka mi je vise penala

Reply
Nazalost окт 19, 2019 at 01:18

PENALU nas odrzavaju na prvom mesu

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 18, 2019 at 23:39

nista novo.i.diotizam od igraca i igre..2g teske muke i otuzno je gledati..2g osim vosi sto smo dali 4gola ostale 50 tekme je blagi uzas i kataklizma od igre

Reply
Otpisani101 окт 18, 2019 at 23:26

Prva stvar je da milojevic zabrani fudbalerima da glume penal bez kontakta…u ovoj ligi i kada je stvarno penal treba da ga promasujemo namerno…muka mi je vise da nema utakmice u ovoj smesnoj ligi a da nam nije sviran penal…ova utakmica je daleko od dobre igre…toliko pogresnih dodavanja,centarsuta i spore igre je gotovo neverovatno za tim koji igra ligu sampiona…

Reply
Kalderon окт 18, 2019 at 23:25

Gledao sam Zvezdu i osamdesetih i uvek je bilo mucenje pred i posle Evropskih utakmica, danas dosta sansi ali sudija ne zna nista. On ne navija ni za koga jednostavno tanak kao zilet, svira dva nepostojeca penala a kod svakog prekida Pavkovu drze i kragnu i drze ga sa obe ruke i penju mu se na ledja i to sudija naravno ne vidi

Reply

Leave a Comment