Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Стигао је трофеј првака света

На стадион „Рајко Митић“ данас је стигао трофеј који припада клупском прваку света! Звездаши ће имати прилике да га први пут виде од 17 часова испред Музеја.

 

 

Чувена Звездина генерација из 1991. године остварила је највећи успех југословенског клупског фудбала, када је управо 1991. године постала клупски првак Европе и света.

Међутим, сви победници тадашњег Интерконтиненталног купа од 1960. до 2004. године, до 27. октобра 2017. године нису били признати као клупски прваци света. Од тог датума Светска кућа фудбала донела је одлуку да свим екипама које су у том периоду освојиле Интерконтинентални куп призна ту титулу као званичну титулу првака света. ФИФА је овим одбацила оспоравања светских победника, пошто су до 2004. године играли само шампиони Европе и Јужне Америке, а од 2005. за пехар се боре клупски прваци свих континената. Ништа се од тада није променило, јер су трофеје освајали само Европљани и Јужноамериканци.

Ниједан клуб до сада у својим витринама није имао званичан трофеј првака света. У музејима освајача престижне титуле до сада су се могли наћи само спонзорски пехар.

Недавно је ФИФА дала зелено светло и сада су европски великани добили пехар намењен шампионима света, а сада је он стигао и на Маракану. Од данас красиће Звездин музеј који ће бити још значајнији и богатији због чињенице да мали број клубова може да се дичи баш овим пехаром.

Тим који је у Токио савладао Коло Коло резултатом 3:0 предводио је стратег Владица Поповић, а састав су чинили: Милојевић, Радиновић, Најдоски, Стошић, Василијевић, Југовић, Белодедић, Ратковић, Панчев, Михајловић, Савићевић. Голове за наш тим постигли су Југовић у 19. и 59, и Панчев у 72. минуту.

Наш клуб је одлучио да изложи пехар првака света пред данашњу првенствену утакмицу са Радом, како би сви они који желе да се сликају са титулом првака света могли то и да ураде. Трофеј ће бити постављен на западној трибини стадиона „Рајко Митић“ на улазу у музеј Црвене звезде од 17 часова.

Сада имамо и материјални доказ за оно што са поносом изговарамо, да је Црвена звезда шампион света!

Повезане вести

Leave a Comment