Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Ања Обрадовић вицешампионка света

Ања Обрадовић Звездина узданица је вицешапионка света. То је у најкраћем извештај другог такмичарског дана планетарне смотре најбољих јуниора.

Ања Обрадовић је у финалном мечу поражена од Мађарице Жофи Озбаш, захватом ривалке за ипон. Ањи је ово трећа светска медаља, после кадетске и јуниорске бронзе, сада је освојено сребро.

Тужна сам због пораза у финалу, али и поносна што сам наставила низ освајања медаља на светским првенствима – рекла је Ања Обрадовић.

Ања Обрадовић у Маракешу је остварила четири победе. На старту је победила Литванку Аиду Василиаускаите на ипон, затим и Американку Сару Голден на исти начин после 29 секунди борбе, да би у четвртфиналу после исцрпљујућег меча од четири минута ефективне борбе захватом за вазари (1:0) победила Лауру Фазлију из такозваног Косова.

У полуфиналу је Ања савладала Јапанку Асуми Уру захватом за ипон за свега 16 секунди, девојку која је после тог пораза смогла снаге и освојила бронзано одличје.

Све је током дана ишло како смо планирали, нико није могао Ањи да се одупре. Посебно је била фуриозна у полуфиналу против Јапанке. Нажалост, у финалу Мађарица јој није „легла”. Али, трећа Ањина светска медаља довољно говори – рекао је национални тренер Немања Николић.

The post Ања Обрадовић вицешампионка света appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment