Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеОбавештења

Пораз од Бероеа у „Баскет Ситију“

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк нису успеле да савладају актуелног шампиона региона, екипу Берое, која је била успешнија у дворани „Баскет Сити“, 63-74 (22-18, 13-27, 14-18, 14-11).

Осим у првих десет минута црвено-беле су биле у већем делу сусрета у резултатски подређеном положају и морале су да јуре предност противника, који је у другом периоду игре стигао до разлике која се испоставила пресудном за крајњи исход утакмице.

Веома расположене су биле Бугарке у шуту за три поена, и већ након три минута имале +6, (7-13). Милица Бојовић је успела да поенима приближи свој тим, а након поена капитена Иване Катанић и дебитанткиње Сање Мандић, уз две украдене лопте, Звезда је серијом 6-0 стигла до изједначења, а затим и до преокрета преко нове серије у режији Маше Јанковић, пет везаних поена за 20-17. На асистенцију Марте Вуловић, Милица Бојовић је поново сигурна под кошем противника, њен 11. поен у првој четвртини, Звезда је имала дупло више за 22-18 на крају првог периода.

Нина Тешић је на старту друге деонице погодила за шест поена предности (24-18), али нису изабранице Драгана Вуковића искористиле неколико чистих зицера и отворених позиција да се одлепе, ушле су у контраритам, искуснија екипа је то умела да искористи, па је лаким поенима у транзицији и у мини серијама, уз висок проценат шута за три поена, истопила Звездину предност, а затим великом серијом 9-0 дошла и до 9 поена разлике на свом конту, (30-39). Додатан проблем су била три фаула Маше Јанковић на средини другог квартала. Милина Мишељић је одговорила једином тројком на мечу за Црвену звезду, Милица Бојовић са пенала, али су Челси Ли и Теодора Динева у контри за крај полувремена својој екипи осигурале прву двоцифрену предност, 35-45.

Теодора Динева је наставила у истом ритму и у наставку, у серији од 7 убацила је пет везаних поена и донела +15 (37-52) екипи у чијем стручном штабу је асистент Немања Ламбергар, бивши тренер млађих селекција и члан стручног штаба Црвене звезде. Мишељић је погодила 2+1, затим је уследио дуг период без поена, уз много грешака и енергетске потрошње у одбрани, да би Иванова и Бачварова, а затим и Адамс „приграбиле“ победу за Берое, (49-63).

Звезда је у последњих десет минута покушавала да снизи минус и приближи се што је више могуће ривалу. Аријат Адамс је са пенала „донела“ максималну предност својој екипи, плус 18 (51-69), а Звезда одговорила серијом 8-0 за повратак на минус 10, 59-69. Гергана Иванова је убацила осму тројку за Берое, Марта Вуловић је на другој страни била успешна за два поена за коначних 63-74.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде је била Милица Бојовић са 15 поена, Ивана Катанић је убацила 11, а Милина Мишељић 10. Сања Мандић је на свом дебију забележила 8 поена, уз 4 асистенције.

Након три одиграна црвено-беле имају једну победу и два пораза, колико и екипе РМУ Бановићи и КЖК Партизан 1953, док ће Будућност Бемакс и Трешњевка у међусобном дуелу одлучити ко ће се још прикључити са истим успехом.

Звезда се за викенд враћа обавезама у домаћем шампионату против екипе Краљева, а затим у 4. колу WABA лиге дочекује КЖК Партизан 1953 наредне среде.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Чубра, Мишељић 10 (4ск 2ас 1укл 1блк), Деурић 6 (4ск), Ђокић (2ас), Вуловић 4 (2ск 1ас), Недељков, Катанић 11 (7ск 3ас 1укл), Чорто, Бојовић 15 (2ас 2укл), Тешић 2, Мандић 8 (4ас 3укл), Јанковић 7 (2ск 3укл). Тренер: Драган Вуковић

The post Пораз од Бероеа у „Баскет Ситију“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment