Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Симић у друштву одабраних

Црвена звезда победила је екипу Трепче у Купу Србије резултатом 8:0, а утакмицу је обележио Вељко Симић који је постигао четири гола. Симић је имао једну од најбољих индивидуалних партија у 21. веку и ушао у историју клуба као један од играча који су постигли четири гола на једном мечу. Крилни нападач се нашао у друштву легенди београдског клуба као што су Коста Томашевић, Бора Костића и Дуле Савић…

Први фудбалер који је постигао четири гола на једној утакмици био је чувени Коста Томашевић. У марту 1947. године Звезда је постигла чак осам голова у победи над екипом 14. октобар, а четири су дело славног Томашевића. Сјајан учинак поновио је голгетер црвено-белих чак три пута. Прво је то урадио 15. окробра 1950. против екипе Наша Крила у Купу, а Звезда је славила 6:0. Исти учинак је имао и против екипа Одреда Љубљана 1950. године у победи 8:1 и годину дана касније против Спартака на утакмици која је завршена резултатом 6:0.

Прва Звездина звезда Рајко Митић нашао се на овој листи новембра 1947. године, када је Црвена звезда савладала је Гаризон Нови Сад 6:1. Два гола за црвено-беле постигао је Шећеров, а чак четири чувени Рајко Митић. Потом је са Љубишом Спајићем постигао четири гола на утакмици против Вележа у Купу 1954. године. Њих двојица су комбиновано постигли осам голова, а наш тим је славио 9:0.

Тодор Живановић био је најбољи стрелац лиге 1952/1953, а четири гола дао је на утакмици са Спартаком када је Звезда славила 5:1, децембра 1952. године.

Следећи на листи је најбољи стрелац у историји клуба Бора Костић, који је чак шест пута остварио овакав учинак. Он је серију погодака започео против Јединства Земун у Купу 1957. године, када су црвено-бели славили 7:1, затим је у Дунавском купу постигао сва четири гола, а резултат је био 4:4. Цокић и он су заједно постигли осам голова против Стад Диделанжа у Купу европских шампиона 1957. године, а наши фудбалери су славили са великих 9:1. У Савезној лиги је Костић четири гола постигао против Будућности (1959), београдског Радничког (1960) и Слободе из Тузле (1960).

Као замена за Бору Костића који је отишао у Вићенцу дошао је Зоран Приљинчевић и заузео позицују првог нападача клуба. Учинак свог претходника остварио је против екипе Једнота из Шида (1963) и против Пролетера(1964) у оквиру Купа, када је Звезда славила 4:1.

Војин Лазаревић је ушао у истори клуба када је у победи 5:2 против Загреба 1967. године постигао четири гола, док је Зоран Антонијевић, као везни фудбалер, био стрелац свих голова у победи против Линфилда (4:2) у Купу европских шампиона.

Зоран Филиповић је такође два пута био четвороструки стрелац, а то је остварио против мађарског Комло Бањаса у Купу победника купова 1971. године, а шест година касније постигао је сва четири гола за победу против Будућности (4:3).

Миљеник навијача и један од најбољих центарфора у историји југословенског фудбала Душан Савић два пута је постигао четири гола на мечу. Прво је успео то против Железничара у победи од 5:2 (1977), а годину дана касније поновио је учинак против истог тима.

Зоран Јовичић, стрелац изједначујућег гола против Барселоне, успео је да постигне четири гола против црногорског КОМ-а 1996. године.

Саша Марковић провео је само једну сезону у црвено-белом дресу, али га то није зауставило да се нађе у одабраној групи фудбалера. Он је био стрелац сва четири гола у слављу против Железника (4:3) 1998. године.

Куп утакмица Црвена звезда – Младост остала је упамћена по убедљивој пбеди 10:1, а Горан Друлић постигао четири гола.

Високи центарфор Никола Жигић придружио се легендама 2004. године, када је дао сва четири гола на утакмици са Зетом.

Последњи фудбалер који је постигао четири гола пре Вељка Симића био је још један љубимац навијача Ричмонд Боаћи. У новембру 2017. године Црвена звезда савладала је Рад 6:1, два гола је постигао Пешић, а четири Боаћи.

Сви ови великани дају додатну тежину учинку Вељка Симића, а ако настави стопама својих претходника, чека га велика и успешна каријера у црвено-белом дресу.

The post Симић у друштву одабраних appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment