Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Звезда славила у Новом Саду

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк славиле су у 2. колу Прве женске лиге Србије у малој хали дворане „Спенс“ против Новосадске ЖКА 59-55 (16-16, 18-18, 14-10, 11-11) и освојиле прве бодове у домаћем шампионату.

Црвеној звезди прија Нови Сад, а утакмице против Новосадске ЖКА, гледајући протеклу сезону, тешке су за играње, чврсте и неизвесне до самог краја. Успеле су изабранице Драгана Вуковића да буду присебније на крају и остваре прву победу.

Домаћа екипа је прва стигла до вођства (4-0), Звезда имала доста проблема да постигне прве поене, велики број техничких грешака у организацији игре, али Маша Јанковић и Милица Бојовић су повеле Звезду ка серији 7-0  на средини прве деонице (6-11). Новосадска ЖКА је успела да истопи предност Црвене звезде и да поведе, али је Тамара Чорто погодила тројку, а затим и осујетила последњи напад противника за 16-16 на крјау првих десет минута.

У серијама су се постизали поени и у другом периоду. Серијом 8-0 екипа коју предводи са клупе Весна Џувер је отворила другу четвртину, црвено-беле одговориле са кошем мањем (6-0), а домаћа екипа одржавала разлику до финишу, када је Нађа Недељков одличном одбраном омогућила саограчицама поене у контранападу. Већ у раној фази меча Милица Бојовић и Маша Јанковић су направиле по 3 фаула, што је био додатан терет. Под Звездиним кошем је добро функционисала линија Јанковић&Мишељић у тим тренуцима, а управо поенима Маше Јанковић против бившег клуба се отишло на одмор, 34-34.

Црвена звезда је наставила са добром дефанзивом и у великом делу трећег периода, увела је противника у контраритам, нису искористиле ни отворене позиције за шут, стекла +6 (34-40) и имала неколико прилика да се резултатски одлепи. Лена Радуловић и Ива Роглић су држале прикључак за шампионом Србије, али опет, Маша Јанковић сигурна за 44-48 пред последњих десет минута.

Ако није у трећем, Звезда је морала у последњем кварталу да раније преломи меч, али нису бирана најбоља решена за поједине ситуације у нападу. Милица Бојовић и Маша Јанковић су водиле прегршт дуела под оба коша са супарницама, и у највећој мери биле успешније, па су одговарале на кош противника и чувале предност свог тима (52-55). На 1.23 до краја Роглић је промашила оба пенала, а Ђурђина Ђокић је погодила за три (52-58). Успеле су да преполове Звездину предност Новосађанке, имале прилику да се потпуно приближе са пенала, али су свој последњи напад одлучиле да заврше покушајем за три поена, Мршић није била прецизна. Звездину победу је са пенала потврдила Ивана Катанић за 55-59 и први тријумф домаћем шампионату.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Маша Јанковић са 18 поена, Милица Бојовић је убацила 17, Ивана Катанић близу дабл-дабла, 8 скокова и 9 асистенција.

Звезду очекује дуел против Бероеа у среду, а затим и против Краљева наредног викенда у 3. колу ЖКЛС.

ККЖ Црвена звезда: Чубра 1 (2ск 1укл), Мишељић 2 (5ск), Деурић, Ђокић 3 (2ск), Вуловић 7 (4ск), Недељков 4 (6ск 1ас 2укл), Катанић 4 (8 ск 9ас 2укл), Чорто 3 (1ас 2укл), Бојовић 17 (4ск), Спасовски, Јанковић 18 (5ск 2ас 2укл 1блк). Тренер: Драган Вуковић

The post Звезда славила у Новом Саду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment