Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Одржан семинар Омладинске школе

У медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је, прва у низу, радионица за тренере из наше Омладинске школе. Предавач на семинару био је професор Предраг Божић са Факултета за спорт и физичко васпитање, заједно са координатором за физичку припрему наших млађих селекција Немањом Бадњаревићем.

На семинару који је трајао нешто мање од два часа, учитељи наших бисера су имали прилику да слушају о различитим методама побошљања квалитета фудбалера. Посебна пажња била је усмерена на тренинге брзине и на методе које су најефикасније у остваривању максималног убрзања, а предавачи су се осврнули и на издржљивост и све оно што утиче на њу.Тренери из наше Омладинске школе су помно слушали и пратили оно што предавачи говоре, а резултати истраживања који су изнесени пред њих били су од круцијалног значаја за закључке који су донесени.

Главни тренер Омладинске школе Црвене звезде, Никола Јелић истакао је да је ово само почетак додатног усавршавања наших талентованих стручњака и да овакве активности значајно помажу у развоју тренера и унапређивању њиховог знања.

Омладинска школа Црвене звезде посвећује велику пажњу селекцији и едукацији тренера. Ово је једна у низу радионица које планирамо да одржимо. На овој смо посебну пажњу усмерили на брзину и агилност, а планирамо да поред теоријских, одржимо и практичне радионице, како из области физичке припреме, тако и из психологије и многих других сфера које могу да утичу на унапређивање тренерског знања. Поред едукације стручњака, бавићемо се и едукацијом родитеља и деце, јер је и то веома важан фактор у развоју младих фудбалера – рекао је Јелић.

Као што је Јелић и најавио, ово је само једна у низу радионица за наше тренере које ће организовати Омладинска школа Црвене звезде.

The post Одржан семинар Омладинске школе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment