Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Кадети новом победом наставили низ

Наши кадети остварили су убедљиву победу над екипом Земуна резултатом 4:0 у оквиру 11. кола Кадетске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића одиграли су одличну утакмицу у којој су поново показали ефикасну реализацију и тиме наставили низ од шест везаних победа.

Земун – Црвена звезда 0:4 (0:1)

Судија: Милан Стефановић. Стрелци: Станковић у 28, Лазић у 68, Милетић у 70. и Јован Митуљикић у 75. минуту.

Земун: Ђорђевић, Јовановић, Исидоровић, Јованчевић (од 69. Савић), Јовановић, Тешановић, Стојановић (од 72. Чворо), Мастиловић (од 58. Адеми), Тодоровић, Стојановић (од 65. Миладиновић), Цакић.

Црвена звезда: Лукић, Радојевић, Петровић, Крстић, Ђурић (од 58. Лазић), Милетић (од 77. Рамовић), Ћурић, Станковић, Лазетић (од 70. Боровић), Бранковић (од 77. Петровић), Н. Митуљикић (од 61. Ј. Митуљикић).

Прво полувреме почело је благом иницијативом нашег тима. Играло се углавном на средини терена, а наши кадети тражили су пут до Ђорђевићевог гола. Први је запретио Лазетић у 6. минуту када је његов ударац са 16 метара зауставила статива гола домаћина. Одлично је центрирао Радојевић у 11. минуту ка Лазетићу, али је ударац главом нашег нападача зауставио голман Ђорђевић. У 22. минуту Ђурић је пробао са дистанце. Снажно је шутирао Звездин штопер, међутим лопта одлази мало преко пречке.

Први гол на мечу виђен је у 28. минуту када је после паса Бранковића, Станковић прошао по десној страни и сјајно завршио акцију ударцем у даљи угао гола Земуна, за вођство свог тима (0:1). Припретио је и домаћин преко Цакића у 30. минуту, али је Лукић био на висини задатка. Последњу прилику у првом полувремену имали су пулени Марка Неђића када је Ћурић изашао сам пред голмана у 33. минуту, али је чувар мреже Земуна крајњим напорима неутралисао овај покушај. На полувреме се отишло резултатом 0:1 у корист нашег тима.

Други део утакмице почео је високим пресингом домаћина. Покушавали су фудбалери Земуна да угрозе гол Лукића међутим без конкретног учинка. Наши дефанзивци редом су неутралисали нападе домаћих не дозвољавајући им да упуте ударац ка голу. Прву прилику имао је Бранковић у 67. минуту када је искоса са леве стране одлично шутирао, али је голман Ђорђевић сигурно интервенисао.

Само минут касније Звезда је удвостручила предност. Станковић је пробио по средини и упослио Лазића на десној страни, а резервиста, који је ушао десет минута раније, лако решава ситуацију један на један са Ђорђевићем 0:2. Само два минута касније, после центаршута Јована Митуљикића, Милетић је највиши у скоку и главом шаље лопту у мрежу Земуна 0:3.

Тачку на овај меч ставио је Јован Митуљикић у 75. минуту. Боровић је украо лопту и пробио по левој страни, сјајно упослио Митуљикића у петерцу којем није било тешко да са пар метара погоди празни мрежу и постави коначан резултат 0:4.
Овом победом изабраници Марка Неђића забележили су шесту узаступну победу и учврстили прво место на табели Кадетске лиге Србије.

The post Кадети новом победом наставили низ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment