Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Рапсодија црвено-белих „Вучица“

У оквиру 7. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене на терену са вештачком травом подно јужне трибине стадиона „Рајко Митић“ састале су се екипе Црвене звезде и Земуна. Стотинак гледалаца имало је прилику да ужива у изванредној фудбалској представи двеју екипа, а наше девојке су више него заслужено стигле до убедљивог тријумфа на крилима петоструког стрелца Миреле Тенков.

ЖФК Црвена звезда : ЖФК Земун 7:3 (2:1)

Изузетно мотивисано су црвено-беле ушле у сусрет. Било је приметно да су се након готово три недеље паузе због репрезентативних обавеза ужелеле фудбала па су од старта меча загосподариле тереном. Истовремено треба напоменути да се након дужег низа година на клупи црвено-белих „Вучица“ појавило ново лице, Славиша Чула некадашњи фудбалер нашег клуба и члан генерације која се 1991. године попела на сам европски врх, од претходног петка налази се у улози главног тренера ЖФК Црвена звезда.

Већ у 13. минуту црвено-беле стижу до предности. Одлично је Андријана Тришић упослила Мирелу Тенков која је ушла у шеснаестерац гостију и најбољи стрелац у историји клуба рутински је матирала Андреу Шипетић за 1:0. Само два минута касније одлично су комбиновале Јована Аранђеловић и Нели Мбапе, али је центаршут Звездине Камерунке изблокиран.

Оно што јој није успело у 15, Нели Мбапе је учинила у 17. минуту сусрета. Одлично је асистирала Мирели Тенков, а овој није било тешко да по други пут смести лопту у мрежу земунске екипе – 2:0.

Тек након два примљена поготка гошће су одважније кренуле ка голу Јоване Петровић која је овога пута добила предност у односу на стандардну Сару Цетињу. Покушале су играчице у жутим дресевима у 20. минуту да из даљине угрозе наш гол, али је лопта отишла изнад пречке. У 28. минуту Јована Аранђеловић је одлично извела слободан ударац искоса са десне стране, Анђела Крстић је била највиша у скоку, али је Андреа Шипетић била на месту и спречила нови погодак.

И у другом делу првог полувремена црвено-беле су биле доминантне на терену. Ређина Моголола је опробала свој ударац у 32. минуту сусрета, али је њен шут завршио високо изнад пречке. Три минута касније Нели Мбапе је по ко зна који пут показала сав свој раскошни таленат. Луцидно је протурила лопту кроз ноге беку земунске екипе, али је њен центаршут још једном изблокиран. Последња опасност пред голом гостију виђена је пет минута пре одласка на одмор. Одлично је Јована Стојановић пробила одбрану Земунки по левом крилу, ушла је у шеснаестерац, упутила центаршут, али до те лопте нису успеле да стигну ни Мирела Тенков, ни Јована Аранђеловић тако да је прилика отишла у неповрат.

Играла се завршница првог периода када су гостујуће играчице ни из чега стигле до поготка. Лана Чолић је примила лопту на неких 25 метара од нашег гола, кренула је са лоптом напред, а ни једна од наших централних бекова није изашла у блок. „Десетка“ Земунки је распалила по лопти и она је завршила у горњем десном углу гола Јоване Петровић. Био је то први од три гола за ТВ шпице који су виђени на данашњој утакмици – 2:1.

Само што је почело друго полувреме виђена је нова фудбалска лепотица. У главној улози овога пута нашла се Јована Аранђеловић. Након додавања Санде Малешевић са 18 метара је опробала ударац, а лопта се од пречке одбила у мрежу – 3:1.

Чинило се тада да је отпор гошћи и дефинитивно сломљен и да ће до краја сусрета црвено-беле рутински привести меч крају. Међутим једна непажње Ређине Могололе у 55. минуту поново је вратила неизвесност у меч. Неопрезно је популарна Ђина стартовала у шеснаестерцу над играчицом гостујуће екипе и судија Јелена Међедовић сасвим оправдано је показала на „белу тачку“. Казнани ударац извела је Николина Батинић – 3:2.

Примљени погодак позитивно је утицао на наше девојке које су заиграле ангажованије и већ у 60. минуту стижу до новог поготка. Лепо је комбиновао везни ред наше екипе, лопта је стигла до Јоване Стојановић која је ушла у шеснаестарац Земунки, правовремено лопту проследила ка Мирели Тенков и Андреи Шипетић није било спаса – 4:2.

Седам минута касније лепо су комбиновале Мирела Тенков и Јована Аранђеловић, лопта је стигла до Јоване Стојановић која је опробала ударац са ивице казненог простора, али је била непрецизна.

Лепа акција наше екипе виђена је у 72. минуту. Јована Стојановић је извела слободан ударац искоса са леве стране, лопта је стигла до Нели Мбапе на другој страни терена, уследио је употребљив центаршут, а на пет метара се најбоље снашла Мирела Тенков и лопту проследила у мрежу – 5:2.

Није се дуго чекало за нови погодак. Играо се 85. минут, када је у другом полувремену изузетна Јована Стојановић поново опробала ударац са дистанце. Њен први покушај зауставила је пречка, али се лопта поново одбила до ње и уследио је пријектил којег Андреа Шипетић није могла да заустави. Нови, трећи Еврогол са дистанце на утакмици – 6:2.

И поред приличног заостатка гошће се нису предавале. Играо се 87. минут када су Земунке извеле контранапад. Уследила је дубинска лопта на коју је кренула и наша голманка Јована Петровић, али је дошло до грешке у комуникацији наше задње линије. Једна од наших играчица је неспретно реаговала и лопту избацила само до Жељане Максимовић којој није било тешко да лопту искоса са леве стране убаци у празну мрежу и поред чињенице да је Јована Миладиновић учинила све не би ли спречила погодак – 6:3.

Голеаду на данашњем сусрету започела је капитенка Мирела Тенков, па је ред био и да она заврши серију погодака. Одлично су на средини терена комбиновале Санда Малешевић и Нели Мбапе, разменом пасова освојили су велики део терена, уследио је ко зна који правовремени пас ка Мирели Тенков која је постигла свој пети, а Звездин седми меч на сусрету – 7:3.

Убрзо је и судија Јелена Међедовић одсвирала и крај сусрета у којем су љубитељи женског фудбала заиста имали шта да виде. Наше „Вучице“ су после дужег времена приказале да умеју свих 90 минута да „мељу“ противника. Таквом игром створиле су велики број прилика, а оно што је најважније и проценат искоришћених шанси је изузетно висок. Уз то треба напоменути да радује и ефикасност нашег најбољег стрелца Миреле Тенков која се након очигледне голгетерске кризе вратила на прави колосек и оваквом игром сигурно најављује боља издања у наставку шампионата. Истовремено морају се упутити честитке и гостујућој екипи која је за разлику од многих екипа дошла на Маракану да се надиграва и мора се признати да су и поред седам примљених голова показале да су заслужено од ове сезоне чланице српске фудбалске елите.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 7. коло:
ЖФК Црвена звезда – ЖФК Земун 7:3 (2:1)
Стрелци: М. Тенков 13`, 17`, 60`, 72`, 89`, Ј. Аранђеловић 47`, Ј. Стојановић 85`; Л. Чолић 40`, Н. Батинић 55`(11.м), Ж. Максимовић 87`
Жути картони: С. Малешевић, Ј. Стојановић (Црвена звезда) ; Ј. Вучковић, Ж. Белован (Земун)
Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Гледалаца: 100
Главни судија: Јелена Међедовић
Помоћне судије: Бојана Шћепановић ; Ивана Јовановић
ЖФК Црвена звезда: Ј. Петровић, А. Шћепановић (од 82` Т. Буркерт), А. Тришић (од 52` А. Савановић), Р. Моголола, Ј. Миладиновић, А. Крстић, М. Тенков, Ј. Стојановић, Н. Мбапе, Ј. Аранђеловић (од 77` С. Савановић), С. Малешевић. Тренер: Славиша Чула
ЖФК Земун: А. Шипетић, Н. Чавић, Н. Благојевић (од 16` Ј. Вучковић), М. Андрић, Л. Чолић, Н. Батинић, М. Чавић, Т. Ранчигај (од 46` Ж. Максимовић), Л. Марјановић, Т. Баточанин (од 57` Н. Гојак), Ж. Белован. Тренер: Недељко Чолић

Повезане вести

Leave a Comment