Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРукомет

Пораз црвено-белих рукометашица на Црвеном крсту

У београдском рукометном класику, ЖРК Раднички је на Црвеном крсту савладао ЖРК Црвена звезда 29:27 (16:9).

Надамо се у будућности као дерби српског женског рукомета и Суперлиге, али овог пута „Крсташице“ су биле успешније у оквиру 3. кола Прве лиге „Центар“, трећег ранга система такмичења.

Прво полувреме је припало домаћем тиму, у првих 10 минута су стигле до „плус два“ (5:3), да би у наставку увећавале предност, а црвено-беле се у неколико наврата нису сналазиле пред голом који је чувала капитен Радничког, Катарина Јанковић. У финишу првог дела игре, Раднички је серијом 5:0 стигао до високог вођства и велике залихе пред наставак – 16:9.

Ипак, у другом полувремену изабранице Весне Бојковић су умало стигле до великог преокрета. Мало по мало, Звезда је топила предност Радничког на крилима капитена Јоване Ристић, која је била непогрешива са седам метара, али и са девет. Међутим, четири чиста неискоришћена зицера су коштала Црвену звезду можда и више од бода. Љиљана Митић се вратила на гол у другом полувремену, одбранила ударац са седам метара играчу утакмице и до тада стопроцентној са линије пенала Ањи Пенић, али њене саиграчице су успеле само да преко Јане Момчиловић дођу до коначних 29:27 у последњим секундама.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде и на мечу била је капитен Јована Ристић са 10 погодака, Јана Момчиловић је пратила са 5.

Црвена звезда из две одигране утакмице има половичан успех – по једну победу и пораз, а у 4. колу дочекује „фењераша“, екипу Рудара из Костолца, (недеља 16.00, УСЦ „Вождовац“).

СУ ЖРК Раднички – СУ ЖРК Црвена звезда 29:27 (16:9)

Београд, дворана: СД „Раднички“. Гледалаца: 150. Судије: Димитрије Матић и Бранислав Вујановић. Искључења: Раднички 16, Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Раднички 8 (6), Црвена звезда 6 (6).

РАДНИЧКИ: Јанковић, Терзић, Костић, Рогановић, Живановић 4, М.Тепша, Пењић 8 (6), Игњатовић 3, Вукосављевић 6, Радоњић 5, Тејић, Н.Тепша, Зелић 3, Оровић. Тренер: Иван Мијатовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јовановић, Ћурковић 4 (1), С.Илић, Момчиловић 5, Ристић 10 (5), Ђуришић, Ћорић 1, Грбић, Инђић 2, Ковач, Јелић, Ердељановић 2, Кунчер 1, М.Илић 1, Лончар 1. Тренер: Весна Бојковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment