Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Железничар пао у „Шумицама“

Рукометаши Црвене звезде у оквиру 5. кола Аркус лиге Србије дочекали су у дворани „Шумице“ пред око 200 гледалаца екипу нишког Железничара 1949. Можда и неочекивано екипа тренера Антона Букилића је након свега једног тријумфа у претходна четири меча остварила тријумф над екипом која сигурно фигурира за пласман у плеј-оф и борбу за пласман у регионалну СЕХА лигу.

Црвена звезда : Железничар 1949 24:22 (10:12)

Почетак меча као да је пресликао крај. Железничар је повео са три брза гола (0:3), Звезда изједначила а затим серијом од три гола дошла до 6:4 у 14. минуту. Тандем крила Рајичевић-Утвић се истакао у том периоду. Црвено-бели су имали минималну предност до 26. минута када су гости преокренули преко Вељка Станојевића (8:9), а два гола разлике донео је Немања Миловановић пред полувреме – 10:12.

Иван Хорват је са два гола донео Звезди изједначење на старту другог полувреме (12:12), а изданак Звездине школе Марко Милосављевић и бивши играч Црвене звезде Александар Павловић вратили „плус два“ Нишлијама, и у том периоду се играло у серијама од два гола, Звезда стизала, Железничар враћао предност, све до 42. минута када су после новог гола Станојевића момцу у плавим дресовима имали највећу предност, 15:18. Тако је било до 48. минута када је Павловић постигао гол за 18:21 и када се чинило да Железничар може из Београда да оде са бодовима. Захваљујући и голману Гемаљевићу, Звезда је добила на самопоуздању, потребну енергију и заиграла чврсту, фанатичну одбрану, да је деловало у тим тренуцима да ни водећи европски тимови не би могли да постигну гол. Серијом 7:0 у последњих 10 минута уз два гола Николе Лазића за оверу тријумфа Звезда је сломила Железничар и освојила битна два бода. Коначан резултат је поставио Павловић у последњем минуту, када је победник већ био познат, 24:22.
Најефикаснији на сусрету били су играч Црвене звезде Душан Андрејевић и члан нишке екипе Вељко Станојевић са по пет постигнутих голова.

– Аркус лига Србије, 5. коло:
Црвена звезда : Железничар 1949 24:22 (10:12)
Дворана: „Шумице“
Гледалаца: 200
Црвена звезда: А. Чоловић, Ј. Гемаљевић, Д. Јелић, И. Рајичевић 4, Б. Јовановић, М. Николић, Н. Абрамовић, Н. Лазић 3, И. Хорват 3, А. Туфегџић 3, М. Ерић 4, Б. Утвић 2, Ђ. Мајес, С. Шапоњић, М. Божовић, Д. Андрејевић 5. Тренер: Антон Букилић
Железничар 1949: Н. Матовић, Д. Стошић, М. Коцић, Б. Радивојевић 2, Д. Стојановић, Н. Цветковић, П. Петровић 1, М. Милосављевић 1, Б. Радивојевић, Н. Миловановић 4, Л. Поткоњак, А. Павловић 4, А. Стојановић 3, В. Станојевић 5, А. Ачковић, В. Јевтић 2. Тренер: Ђорђе Теодоровић
Играч утакмице: Јанко Фемаљевић (Црвена звезда)

Повезане вести

1 comment

Acid Trip окт 13, 2019 at 01:21

Greska trener nije Anton Bukilic nego Radan Rovcanin

Reply

Leave a Comment