Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда убедљива у првом мечу против Цеља

Оклопници Црвене звезде су вечерас одиграли свој први меч са екипом Цеља (сутра, недеља, други меч). У овом сусрету црвено-бели су наступили ослабљени због неиграња Ивана Јанковића (повреда), али појачани ветераном Срђаном Ристићем који се вратио у екипу. Екипа Цеља се у првој трећини показала као тврд орах, али су црвено-бели успели да сломе отпор домаћина и да пред око 150 гледалаца убедљиво триумфују.

ХК Тру Цеље – СКХЛ Црвена звезда 2:8 (1:1, 1:4, 0:3)

Први период овог меча завршио је мирољубиво – 1:1. На први погодак се чекало све до 17. минута. Домаћини су успели да дођу у водство од 1:0 голом Кастелица. Ипак, Звезда се брзо опоравила, па је у 19. минути Иван Анић на асистенцију капиена Бркушанина поравнао на 1:1.

Црвено-бели добро улазе у другу трећину. Након само 2 минута и 20 секунди игре, Даниел Михал доводи Звезду у водство од 1:2. Али радост чете Јовице Руса није дуго трајала. У 25. минути Немечек доноси изједначење 2:2. Али после тог похотка Црвена звезда се буди, па прво преко Марка Бркушанина (29. мин) долази у водство 2:3, да би на 2:4 повисио Вјачеслав Чегринтсев на асистенцију Подунавца (34. мин). Само три минуте након тог поготка Чегринтсев поново шаље пак у мрежу домаћина (асистенција Бркушанин–Поповић) за 2:5.

У последњем периоду црвено-бели су у 52. минути дошли у водство од 2:6, а стрелац је био Даниел Михал (асистенција Драговић). Већ у 53. минути било ја 2:7. Свој други погодак постигао је Иван Анић (асистенција Чегринтсев–Бркушанин), а у 54. минути на семафору је стајало 2:8. Свој трећи погодак постигао је Даниел Михал, а асистирали су му Шпањевић–Цвик.

Ово је био и коначан исход овог меча, а сутра ове две екипе играју нови меч од 19:30 часова.

ХК Тру Цеље: Т. Јерам, Васић, Чурћић, Ј. Флајс, Ж. Флајс, Грошељ, Ф. Јерам, У. Јерам, Кастелиц, Клавжар, Колар, Кукович, Немечек, Огризек, Подрекар, Погачник, Вилфан, Вох, Зупанц
СКХЛ Црвена звезда: Митић, Степановић, Анић, Анђелковић, Бркушанин Чегринтсев, Даниел, Драговић, Д. Јанковић, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Ристић, Шпањевић, Таракан, Цвик

(извор: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment