Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Горњоварошанке падају на Топчидерском брду

Готово пуне три недеље трајала је у српском женском фудбалу репрезентативна пауза. Шест црвено-белих играчица било је у различитим селекцијама наше земље. Сара Цетиња и Јована Стојановић биле су чланице најбоље селекције Србије која је одиграла два меча против Северне Македоније и Аустрије у оквиру квалификација за ЕУРО 2021. У оквиру јуниорског квалификационог турнира за европско првенство представнице нашег клуба у Белорусији биле су Јована Петровић, Анђела Крстић и Јелена Раичевић, док је Андријана Тришић имала обавезе у футсал репрезентацији Србије која је одиграла два пријатељска сусрета са селекцијом Украјине. Када се њима дода и учешће Николине Миловић у репрезентацији Босне и Херцеговине јасно је колико „Вучица“ претходни период није провело на клупским тренинзима.

ЖФК Црвена звезда у недељу 13. октобра са почетком од 15 часова на терену са вештачком травом иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“ дочекује новог суперлигаша, екипу Земуна. Две екипе у историји међусобних дуела одиграле су само један званични сусрет. Био је то меч четвртфинала Купа Србије за сезону 2018/19, а наше девојке су на стадиону у Горњој вароши оствариле убедљив тријумф резултатом 5:0. Два гола на том сусрету постугла је Александра Савановић, а по једном су се у листу стрелаца уписивале Сара Савановић, Ивана Трбојевић која више није чланица нашег клуба и Санда Малешевић. У сусрету одиграном 23. априла ове године црвено-беле су наступиле у следећем саставу: С. Цетиња, А. Крстић (од 46` Д. Ђукић), Т. Ђорђевић, П. Николовска (од 70` Т. Стојаковић), Ј. Миладиновић, И. Трбојевић (од 77` Ј. Раичевић), А. Савановић, М. Тенков /кап./, Ј. Стојановић, С. Малешевић, С. Савановић.

У досадашњем току шампионата наше играчице су у шест мечева оствариле скор од четири победе, ремизирале су у Нишу са Машинцем (1:1), а поражене су на домаћем терену од шампионске екипе из Суботице резултатом 0:3. Са друге стране млађи земунски суперлигаш у пет одиграних мечева има један тријумф и по два ремија и пораза, с`тим да се мора нагласити да им је остало још да одиграју заостали меч 6. кола против већ сада отписане пожаревачке екипе.

„Вучице“ су у предстојећем сусрету апсолутне фавориткиње и сигурно би све изузев победе наших девојака било прворазредно изненађење, али уколико се дуел са Горњоварошанкама не схвати озбиљно могло би бити и великих проблема када је резултат у питању.

– Супер лига Србије за жене, 7. коло:
ЖФК Црвена звезда – ЖФК Земун
Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Датум: Недеља, 13. октобар
Почетак: 15 часова

Повезане вести

Leave a Comment